ایران و تغییر جغرافیای خاورمیانه
m.rad@gmx.netهمانطور که انتظار میرفت تهاجم نظامی آمریکا به خاورمیانه علیرغم پشتیبانی همه جانبه اعضاء ناتو کمر اقتصادی آمریکا را شکست که دامنه آن خر کشورهای هم پیمان را هم گرفته است . کشورهای عضو ناتو از چند سال پیش این روند را پیش بینی کرده و بسرعت وارد عمل شده و تغییرات عمده ای را بمرحله اجرا گذاشته بودند . خانم مرکل در آلمان ، برلوسکونی در ایتالیا و سارکوزی در فرانسه از محافظه کاران راست افراطی مذهبی سکان قدرت را بدست گرفتند و بلافاصله بهمراه انگلستان و دیگر کشورهای عضو ناتوضمن فرستادن نیروی نظامی به افغانستان مسئولیت جنگ در این کشور رابر دوش ناتو منتقل کردند تا شاید آمریکا بتواند خود را از باطلاق عراق و در مجموع از خاورمیانه خلاص کند.
با طولانی شدن جنگ در عراق و گسترش جنگ در افغانستان وپاکستان و هزینه ماهیانه بیش از ده تا دوازده میلیاددلاری جنگ برای آمریکا نگرانی غرب را تا آنجا پیش برد که مجبور شد تا از همه ابزار خود برای پیروزی در جنگ خاورمیانه استفاده کند . پیمان نظامی ناتو در شرایطی میتوانست وارد عمل شود که یکی از اعضاء آن مورد تجاوز قرار میگرفت آیا عراق و افغانستان و یا پاکستان به اعضاءء ناتو حمله کرده بودند ؟ طبیعی است که نه بنابراین باید دلایل دیگری موجب فعال شدن این پیمان نظامی مخوف شده باشد که اهم آنها را میشود در زیر خلاصه کرد .
1- آمریکا و کشورهای عضو ناتو باور نداشتند که آمریکا در همان سالهای 1970 تا 1980 کارش ساخته شده و هر اقدام نظامی تنها یک ماجراجوی بیش نخواهد بود بسیاری قدرت اقتصادی آمریکا را بزرگترین عامل این پیروزی و تحمیل استراتژی غرب به جهان میدیدند فوکویامای ژاپنی پارا فراتر گذاشته و مدعی شده بود که با شکست شوروی همه کشورها باید تحت رهبری آمریکا سیستمهای خود را تغییر داده و از آمریکا و غرب تبعیت کنند چون سیاست اقتصادی لیبرال تنها آلترناتیو جهانی در قرن بیست و یکم خواهد بود.
2- کشورهای غربی با این استراتژی بسمت شرق اروپا هجوم بردند و با همه امکانات سیستمهای این کشورها را تغییر داده و در صدد بر آمدند تا همه این کشورها را عضو ناتو کرده و از آنها برای پرش بسمت روسیه پس از سروسامان دادن به اوضاع خاورمیانه استفاده کنند .
3- بر سر رهبری آمریکا و پیشبرد سیاست اوانگلیستی بعنوان هویت جهانی اختلاف نظر وجود نداشت برای همین آنها ابتدا به خاورمیانه لشکر کشی کرده تا این منطقه ثروتمند جهان را از آن خود کنند تا با استفاده از این منابع ثروت که لازمه ادامه جنگ و جهان سالاری است بنفع خود بهره گیرند .
4- درهم شکستن کمربند امنیتی ارتدوکس روسی که از زمان پتر کبیر بعنوان استراتزِی حکومتی برای جلوگیری از تجاوزغرب از طریق اروپا به این کشور در نظر گرفته شده بود و جانشین کردن کمر بند کاتولیکی بجای آن در مرز روسیه تا این کشوره بطور کامل در محاصره ناتو در آید و سپس حساب روسیه را روشن کنند پاره پاره کردن یوگسلاوی ، کشاندن کشورهای اسلاو اروپای شرقی که با روسیه وجهه اشتراک فراوانی دارند ، بحران گرجستان کشوری که همیشه با روسیه ارتباط فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و نظامی داشته است آنهم در شرایطی که بیش از دونیم ملیون گرجی در روسیه زندگی میکنند بخشی از این استراتژی را پوشش داد.
5- تقسیم روسیه به سه منطقه سیبری ، روسیه اروپا و روسیه آسیا تا این کشور فرصت آنرا پیدا نکند بعنوان یک ابر قدرت دوباره سر بلند کند تلاش آمریکا و ناتو در گرجستان و اوکراین و کشورهای آسیای میانه و از همه مهمتر فشار بیسابقه به روسیه و چین برای جلوگیری از همکاری استراتژیکی بین این دو کشور
6- ایجاد فرصت برای آمریکا تا پیمان نظامی تازه ای با شرکت هندوستان ، ژاپن ، استرلیا ، نیوزیلند ، کره جنوبی و دیگر کشورهای جنوب شرقی آسیا برای محاصره کامل چین از دو منظر افزایش قیمت نفت ومحاصره اقتصادی و در شرایط سخت تر افزایش تضاد بین هند و چین و امکان دخالت نظامی در سرزمین چین
7- جلوگیری از اتحاد مجدد چین و تایوان که بخشی از خاک چین است واز پایان جنگ جهانی دوم زیر پوشش نظامی آمریکا قرار دارد . مسلح کردن این کشور با تمامی ابزارهای مدرن نظامی تا آنجا که بعضی از سران آمریکا معتقدند که باید تایوان و کره جنوبی را به سلاح اتمی مجهز کرد .
8- جلوگیری از اتحاد اعراب در منطقه خاورمیانه و برتری نظامی اسرائیل تا زمانی که در کشورهای عربی و ایران ثروت طبیعی نفت و گازوجود دارد و از نظر اقتصادی حرف اول را میزند . رهبران اتحادیه عرب هنوز درک درستی از ظرفیت های خود و به اجرا در آورن مصوبات آن ندارند این اتحادیه بهمت رهبران سابق عراق پایه گذاری شد و منافع همه کشورها و نیروهای این اتحادیه را در نظر داشت میتواند بدون جنگ و با امکاناتی که از نظر جمعیت ، وسعت جغرافیایی و ثروت دارد بیک قطب اقتصادی قدرتمند و تاثیر گزاردر جهان تبدیل شود . استراتژی غرب در این منطقه جلوگیری از اتحادیه های منطقه ای و تمرکز بر علیه اسلام است درست همان سیاستی که نازی های آلمان برعلیه یهودیها در جنگ جهانی دوم استفاده میکردند.
9- گسترش پادگان های آمریکا در افسا نقاط جهان که تعداد آنها در زمان بوش پسر به هفتصد رسیده است و ایجاد فرماندهی نظامی در آفریقا که بیشتر مصر و کنیا را در نظر داشت که البته این مسئله با مقاومت گسترده کشورهای آفریقایی فعلا مسکوت گذاشته شده است تاکنون حتی یک کشورآفریقایی حاضر نشده است دراین مورد با آمریکا و ناتو وارد مذاکره شود در همین رابطه آمریکا و اروپا برای کمک به کشورهای آفریقایی پیش شرط قائل شده و یکی از خواستهای آنها ایجاد چند فرماندهی نظامی در نقاط مختلف آفریقا به بهانه مبارزه با تروریسم و گسترش دمکراسی در این قاره است.
آنچه در بالا به آن اشاره شد اولویت های آمریکا و پیمان ناتو درزمان ریاست جمهوری کلینتون بعداز پاشیدگی شوروی سابق بود که در چند مورد بمرحله اجرا در آمد . آغاز جنگ اول عراق ، بمباران افغانستان برای تضعیف پاکستان ، تجزیه یوگسلاوی به چند کشور ، کمک مالی و نظامی بیدریغ تحت عنوان گسترش دمکراسی به کشورهای اروپای شرقی وانقلابات زرد رنگارنگ و .... از جمله آنهاست.
در دوران کلینتون اولویت استراتژیِ آمریکا و ناتو تضعیف و متلاشی کردن روسیه بنا به درخواست آلمان ، انگلستان و کشورهای اروپای شرقی عضو سابق پیمان ورشو استوار بود. در دوران بوش پسرچنین تصور میشد که روسیه دیگر بعلت ضعف اقتصادی و نظامی قادر نیست کمر راست کند و در برابر ناتو دست به مقاومت نخواهد زد.
بنظر نومحافظه کاران آمریکاو استراتژیست های غربی روسیه مجبوراست تا به ساز غرب برقصد چون آلترناتیو دیگری برایش وجود ندارد و چاره ای هم جزپذیرش هژمونی آمریکا و غرب ندارد بنابراین اولویت خود را از دست داده و این فرصتی طلایی برای آمریکا و ناتو است تا خود را بر روی چین متمرکز کنند.
چرا این استراتزی موفق از آب در نیامد ؟
1- آمریکا و اعضاء ناتو به قدرت اقتصادی و نظامی خود بینهایت بها داده و در تصور آن بودند که با اولین اقدام نظامی که چاشنی آنرا کلینتون در عراق و افغانستان و یوگسلاوی زده بود بسرعت بر خر مراد سوار شده و با امکانات تازه ای که بدست خواهد آمد قادر خواهند بود با دستانی باز و با فراق خاطر تمامی حکومتهای جهان را بنا بمیل خود سرنگون و حکومتهای دلخواه خود را جانشین کنند در تفسیرهای رسانه ها و روزنامه های غربی در دوران کلینتون و اوایل زمامداری بوش این مسائل بخوبی تشریح شده است .
2- در مخیله سردمداران و استراتژیست های غرب نمیگنجید که دو کشور عراق و افغانستان قادر باشند حتی چند هفته مقاومت کنند چه رسد به اینکه بیش از ده سال قادر به ادامه جنگ باشند جنگی که هر روز آن برای کشورهای غربی سرنوشت ساز بوده و هست و همین جنگ و مقاومت است که بلاخره اقتصاد آمریکا و کشورهای اعضاء ناتو را بزانو در آورده است.
3- آمریکا و ناتو به حکومتهای خاورمیانه همانند ایران ، ترکیه ، پاکستان و شیخ نشینها بیش از آنچه تصور میشد بهاء داده بودند چه این حکومتها با تمام توان در خدمت تجاوز و جنایت بر علیه ملتهای عراق و افغانستان قرار گرفته بودند و امیدوار بودند از این نمد کلاهی برای خود بدوزند تا در سرکوب های داخلی و حفظ حکومتهای خود از پشتیبانی آمریکا و ناتو بر خوردار شوند.
4- از همان اولین اقدام نظامی در عراق روسیه استراتزیِ خود را بسرعت تغییر داده و با ارزیابی از تاریخ کشور که سابقه طولانی هم دارد برای مقابله با این تهاجم که این بار تمدن بشری را هدف قرارداده بود سیاست دفاعی جدید روسیه را تدوین کردند تا بتوانند در طولانی مدت از منافع ملی خود دفاع کنند . روسیه در اواسط قرن دهم با ایجاد مذهب مسیحی ارتدکس راه خود را از مرکزیت کاتولیسم جدا کرده بود و بهمین دلیل تا پیش از انقلاب اکتبر همواره مورد تهاجم و تجاوز کشورهای اروپایی قرار داشت. پتر کبیر که یکی از شخصیتهای تاریخ روسیه است توانسته بود با ایجاد کمر بند امنیتی ارتدوکسی و اسلاوی عملا جلو تجاوز و شکست و تلاشی روسیه را بگیرد این استراتزی در سالهای آخر حکومت تزارها کاربری خود را از دست داد چه روسیه این بار تنها از طرف مذاهب مسیحی کاتولیک ، پروتستان و اوانگلیسم آلمان مواجه نبود بلکه مذاهب بودایی و اسلام هم برای متلاشی کردن روسیه وارد عمل شده بودند . کمی پیش از انقلاب اکتبر استالین با تدوین دفاع استراتزیک انقلاب روسیه در ارتباط با خلقهای اروپا و آسیا و بدور از مذاهب تئوری حفظ و ادامه انقلاب را تدوین و بمرحله عمل در آورد و توانست تمامی نیروهای ارتجاعی مذهبی اعم از مسیحی ، اسلام وبودیسم را که حول و هوش فاشیسم و نازیسم و امپریالیسم متحد شده بودند را خنثی و آنها را در هر سه جبهه با شکست سرنوشت سازی مواجه کند این استراتزی بود که توانست تا به امروز روسیه را سرپا نگه دارد اگر چه در چند ده آخر قرن گذشته رهبران نالایق سکان کشور را دردست گرفته و کشور رادر سراشیبی سقوط و اضمحلال کشانده بودند ولی طی ده سال گذشته رهبران جوان کشور دوباره با مطالعه وقایع تاریخی آنرا مجددا در دستور کار خود قرار داده اند.
5- روسیه امروز با این استراتژی قصد دارد اتحاد خود را با جمهوریهای سابق با توجه به منافع مشترک حفظ کند ضمن آنکه در صدد است تا کشورهای اروپای شرقی سابق را به عدم پیوستن به پیمان نظامی ناتو تشویق کند که البته ابزار لازم را هم دارد روسیه از نظر نظامی به اندازه کافی قدرتمند هست که کسی جرات تجاوز به آن را نداشته باشد روسیه از نظر اقتصادی و منابع زیر زمینی و وسعت زیاد و جمعیت 140 ملیونی تاثیر انکار ناپذیری بر روی همسایگان خود دارد. روسیه اصراری به کشاندن اروپای شرقی به پیمان نظامی ندارد ولی کوشش دارد تا این کشورها مستقل باقی بمانند تا خطری روسیه را تهدید نکند طبیعی است که اینبار اجازه نخواهد داد تا مثل جنگ جهانی دوم فاشیسم بناگهان به این کشور حمله کند روسیه این مسئله را از طریق گرجستان به آمریکا، غرب و اروپای شرقی تفهیم کرده است.
6- چین که تجربه 150 سال ناامنی و تجاوز خارجی و اشغال کشور توسط اروپا ، ژاپن و آمریکا و روسیه پیش از انقلاب اکتبر را دارد هر گز در رابطه با نظامی گری غرب توهم بخود راه نداده است . چین که تا اوایل قرن هیجدهم اولین قدرت اقتصادی و نظامی جهان بود با یک حکومت نالایق و پو سیده و همزمان با تجاوز خارجی هشت کشور اروپایی ، ژاپن ، آمریکا و روسیه برای تقسیم کشور مواجه شده بود با درایت بی نظیر دکتر سون یاتسن ( بدون هیچ تردیدی بزرگترین شخصیت ملی تاریخ بشری) در سال 1911 با انقلاب ملی رژیم پادشاهی را سرنگون واولین حکومت جمهوری در آسیا را بنیان نهاد. سون یاتسن تا سالهای 1917 با مقاومت شدید نیروهای مذهبی ارتجاعی و فئودالهای و کشورهای استعماری حامی آنها مواجه بود سون یاتسن پیام انقلاب اکتبر را بزودی گرفت و بمحض تشکیل حزب کمونیست چین در سال 1919 دست کمک بسوی آن و شوروی دراز کرد و بهمه پیشنهادهای حزب که هنوز بسیار جوان بود پاسخ مثبت داد و حتی مسئولیت آکادمی نظامی کشور را به مائو سپرد.
7- چین در حدود چهار ماه پیش سیستم دفاع اتمی زیر دریایی خود را به اتمام رساند که هیچ کشوری قادر نیست آنرا نابود کند .چین قبلا سیستم دفاع هوایی خود را تکمیل کرده بود . چین تنها کشور جهان اسنت که بیش از 50 سال بدون تورم اقتصادی و با رشد مداوم در آمد سالیانه کشور را اداره میکند و بیش از دوهزار میلیارددلار فقط ذخیره ارزی دلاری دارد ( بیشترین در جهان) که 800 میلیارد آنرا به آمریکا وام داده اسیت خود چینی ها میگویند آنها بر خلاف اتخاد شوروی که تنها یر روی یک پا راه میرفت ( منظور فقط تکیه به صنعت سنگین) ولی چین بر روی دوپا با تمرکز بر کشاورزی و صنایع آن و صنایع سنگین کشور چین را تا مقام سوم در جهان تنها طی شصت سال رسانده است و امروزه بزرگترین متعادل کننده روبط بین المللی است که هنوز بر پنج اصل همزیستی مسالمت آمیز تکیه میکند و روابط تجاری و صنعتی خود را بر پایه برد برد استوار کرده است .
8- چین با یجاد اتحادیه شانگهای به اتفاق روسیه و چند کشور آسیایی قصد دارد تا روابط بین المللی را متعادل کرده و فضایی در جهان ایجاد کند که در آن دیالوگ حرف اول را بزند و نه جنگ . چین به همکاری همه جانبه با کشورهای جهان سوم در همه زمینه ها از جمله اقتصادی و صنعتی بدون پیش شرط از وجهه خوبی در جهان بر خوردار شده است . چین به تنهایی بیش از کشورهای اروپایی و آمریکا ، کانادا و ژاپن به کشورهای آفریقا و آسیا و آمریکای لاتین کمک اقتصادی کرده است تنها طی دوسال گذشته چین بیش از دو و نیم ملیون پزشک و پرستار بطور رایگان در احتیار این کشورها قرار داده است و همزمان تمامی بده کاری کشورهای آفریقایی را بحشیده است . چین همانند شوروی سابق شرایطی ایجاد کرده است که هیچ کشوری جرات تجاوز به این کشور را به مخیله خود راه ندهد.
9- ژاپن ، استرلیا، کانادا و اروپا با افزایش قیمت نفت و پایین آمدن ارزش دلار عملا بازار خود را در آمریکا از دست داده اند آمریکا طی سالهای گذشته تولید انبوه اتوموبیل های کوچک را شروع کرده که انحصار آنها در دست ژاپن و اروپا قرار داشت همین سیاست عملا تمامی برنامه ریزیهای این کشورها را دچار پریشانی و آشفتگی کرده است تا جایی که در ژاپن تنها طی دوسال چهار نخست وزیر عوض شده است وهنوز مسئله تغییر استراتزی در این کشور به پایان نرسیده است در ژاپن دوگرایش عمده درجدال است اولویت همکاری استراتژیک با کشورهای آسیایی و ادامه همکاری با کشورهای غربی و آمریکا. سرمایه گذاریهای کشورهای غربی و ژاپن در هشت سال گذشته در آمریکا مخصوصا در بخش ساختمان و صنعت برای این کشورها میلیاردها دلار هزینه برداشته است تازه این کشورها مجبور شده اند که بخشی از هزینه جنگ آمریکا و ناتو را تقبل کنند ضمن آنکه درگیر دوجنگ بزرگ در خاورمیانه شده اند که نمیدانند با آن چگونه کنار آیند.
10-بدهکاری دولت آمریکا به رقم بیسابقه ده هزار میلیاردلار رسیده است که با احتساب یهره بانکی معادل در آمد ناخالص آمریکا در سال است . پس از بحران اخیر مالی در بورسهای آمریکا وورشکستگی بانکهای مهم آمریکا و اروپا جورج بو ش بلافاصله با رئیس جمهور چین تماس تلفنی بر قرار کرد و از این کشور خواست تا معادل وام قبلی با آمریکا وام اعطا کند . ضمن آنکه همه مفسران بر این عقیده هستند که آمریکا می خواهد هرچه سریعتر از افغانستان فرار کند . درگیری مسلحانه در افغانستان و پاکستان مناسبات آمریکا با هندوستان که طرف معامله مطمئنی نیست بر تشدید اوضاع در شبه قاره هند افزوده است هند قبلا در رابطه به پاکستان با اتحاد شوروی در زمان برژنف بتوافق رسیده بود که با اشغال افغانستان مسئله پاکستان را یکسره کرده و زمینه الحاق پاکستان به هندوستان را فراهم کند اخیرا منابع پاکستانی نگران آنند که همین پیمان راهندوستان با آمریکا منعقد کرده باشد . هند اصرار دارد تا غرب هرچه سریعتر پاکستان را خلع سلاخ اتمی کند.
11-اگر مخالفت های کشورهای آمریکای لاتین و آسیا و آفریقا را با سیاستهای تجاوزکارانه آمریکا و ناتو را بحساب آوریم آنوقت باید اقرار کنیم که امپراتوری آمریکا ترکیده و به همراه خودش امپراتوریهای کوچک همانند ژاپن و کشورهای اروپایی را با خود در بحران غرق کرده است ناتوانی ناتو و آمریکا در قبال بحران گرجستان و روسیه عملا حکومتهای پوشالی اروپای شرقی را حسابی آچمز کرده است. وقتی آمریکا در بحران دست و پا میزند بچه درد این کشورها میخورد که هرکدام تا خرخره بدهکارند و از آمریکا هم جز ابراز همدردی کاری ساخته نیست . بنابراین اقمار آمریکا و ناتو بشدت احساس بی وزنی کرده و تا بخود آیند سالها خواهد گذشت این کشورها به استراتژی آمریکا بشدت اعتماد و وابسته بودند . اگرچه از مدتها پیش مردم دنیا جهان را چند قطبی میدیدند ولی امروزه با شرایطی که در جهان حاکم است آمریکا و اروپا تنها دوقطب آنرا تشکیل میدهند و نه بیشتر
موقعیت ایران در شرایط مناسب فعلی:
مدتی است مقامات و مسئولان ایران با تغییر اوضاع در جهان و خاورمیانه دیپلماسی تهاجمی خودرا گسترش داده و با حمله بهمه طرف از جمله به کشورها و نیروهای همسایه شتابان ایران را در منطقه و جهان منفرد کرده و شرایطی بوجود آورده اند که منافع ملی کشور که در ارتباط تنگاتنگ با استقلال و تمامیت ارضی آن قرار دارد را با خطر جدی مواجه کرده است.
سخنرانی غیر مسئولانه احمدی نژاد رئیس جمهورتکنوکرات ایران در سازمان ملل که عملا چهار چوب سازمان ملل را زیر سئوال برده و قطعنامه های آنرا بدون پشتوانه مادی یک طرفه ملغی اعلام کرده بر شدت عدم مسئولیت پذیری حکومت ایران صحه تمام گذاشت .
احمدی نژاد در تمامی سخنرانیهای خود در مجامع مختلف در نیویورک اینبار در هیبت یک روحانی شیعه و یک کشیش مسیحی ظاهر شد وچنین وانمود کرد که گویا این دو مذهب در انتظار یک شخص واحد هستند که قرار است از آسمان بزمین بیایند و البته منظور جناب احمدی نژاد همکاری امام زمان و عیسی مسیح است که چهره خود را امروزه در هیبت آمریکا و ایران بمنسه ظهور گذاشته است.
مسئولان رژیم هنوز اوضاع وخیم ایران در شرایط بسیار مطلوب امروز جهان را درک نکرده اند هنوز در ایران آقای خامنه ای به هارت و پود خود ادامه داه و هنوز سران رژیم در نیافته اند که طی سه ده اخیر از هیچ استراتژی حکومتی بر خوردار نبوده اند تا درک درستی از سیاست در جهان پیچیده امروز داشته باشند . حکومت ایران با سیاستهای نادرست و غیر عملی در محاصره کامل ملتها و حکومتهای منطقه قرار گرفته است که از نظر قدرت و توان مبارزه با رژیم صدها برابر قوی تر از نیروی نظامی آمریکا و ناتو هستند .
1- جمهوری اسلامی از همان بدو تشکیل خود مسئله شیعه و سنی را علم کرده که حتی در دوران صفویه با آن شرایط سخت از این تاکتیک استفاده نشده است چه در آن دوره از شیعه گری بعنوان استراتزی حکومتی برای همزیستی مسالمت آمیز با همسایکان و جلوگیری از تجاوزات خارجی به کشور و از همه مهمتر بازسازی کشور استفاده شده است . صفویان با این سیاست توانستند در برابر قدرت های بزرگ آن دوران همانند روسیه ، حکوت عثمانی و استعمارگران اسپانیایی ، پرتقالی و تهاجمات بودیسم هندی که خود را به مرز ایران رسانده بود بخوبی مانور کنند و از فروپاشی کشور و تقسیم آن بین دیگر کشورها جلوگیری کنند.
2- شیعه گری مذهب یا استراتژی حکومتی :
شیعه گری در زمان صفویان در شرایط در دستور کار قرار گرفت که در روسیه مذهب ارتدکس و در انگلستان مذهب پروتستان و در آلمان مذهب اوانگلیست ( هرسه این مذاهب از کاتولیسم جداشدند ) و در ژاپن مذهب شینتو( شاخه ای از بودیسم) بعنوان ابزار قدرت و دفاع از منافع ملی تثبیت شده بودند . صفویان که بشدت کشور را از جانب دولت عثمانی در خطر میدیدند اساس تز خود را با انسجام داخلی کشور ، رابطه خوب با همسایگان ، مانور سیاسی و نظامی با توجه بتوان اقتصادی و نظامی آن ، تدوین تئوری حکومت داری و از همه مهمتر پیشرفت اقتصادی و آبادانی در کشور و حفظ اراضی کشور و راضی نگه داشتن ملیتهای موجود در ایران گذاشتند.
در زمان صفویه برای نشان دادن قدرت حکومت در مقابل عثمانیها که آثار معماری خوبی از خود بجای گذاشته بودند از معماری بودیسم استفاده شده و بجای گذاشتن مجسمه در معابد که در بودیسم رایج است از ضریح استفاده شده است که همان عمل معابد بودایی را انجام میدهد و بهمان مدل از مردم پول نقد و یا وسایل دریافت میشده است در واقع مقبره های امامان و امام زاده ها از همان دوران صفویه علم شدند و تا قبل ازآن اثری از این نوع امامزاده وجود خارجی نداشته است.
از نظر تاریخی بر کسی پوشیده نیست که تا زمان صفویان از امامان و نوشته های آنها خبری نبوده بلکه همگی ساخته و پرداخته دوران صفویان بوده است تا بشود مردم را بسیج کرده و در مقبل دشمن خارجی مقاومت کرد . نظام جمهوری اسلامی ایران از تمامی تجربیات دوران صفویان تنها مذهب شیعه را علم کرده است که اساسا بر روایات استوار است و نه با محتویات قرآن . حاصل این سیاست تداوم دشمنی با اکثریت مسلمانان است که عملا شیعه گری را مذهب نمیشناسند در واقع شیعیان به قرآن استناد نمیکنند و بیشتر به امامان وامامزاده ها دخیل بسته به روایات آنها بسنده کرده اند.
باید اقرار کرد که نظام جمهوری اسلامی ایران تا همین سه چهارسال اخیر که تکنوکراتها حکومت را بدست گرفته اند از سیاست و تاکتیک و استراتژی سر رشته ایِ نداشته اند وگرنه جنگ هشت ساله را بوجود نمیِ آوردند و اصرار بر ادامه آن نداشتند تا شکست بخورند و کشور و منابع آنرا برای ده ها سال بر باد دهند. حکومت ایران تا همین چندی پیش از آقای خمینی بعنوان رهبر بی همتا نام میبرد که نه از سیاست سررشته ای داشت و نه از مذهب تازه برای وی مقبره ای درست کرده اند به سبک مسجد و معبد بودایی با ضریح همان دوران و با همان سبک .
در ایران بر کسی حتی برای خود مذهبی های بدون عبا پوشیده نیست که خمینی نه بزبان فارس مسلط بود و نه بزبان عربی . ولی همین آقای خمینی تازمانی که امکانات اجازه میداد برای اشغال کربلا و نجف و دیگر مراکز مذهبی در عراق که در دوران صفویه بنیان گذاشته شده بودند صدها هزار نفر را به کشتن داد و منابع مادی کشور را بنابودی کشاند . همین آقای خمینی با وجود درخواست همه کشورها برای پایان جنگ تا زمانی که عمامه خود را در خطر دید دست از تخریب کشور و متلاشی کردن روابط ما با کشورهای جهان و منطقه کوتاهی نکرد و عجبا که هرساله در ایران مراسمی تحت عنوان دفاع مقدس و پیروزی در جنگ بر گزار میکنند که خود آقای خمینی شکست در جنگ را پذیرفته بود.
3- حکومت ایران تا همین چندی پیش استراتژی خودرا حول محور همکاری با جنایت کاران و متجاوزان غرب گذاشته بود تصور کنید مسئولان رژیم با چه اشتیاقی به استقبال نظامیان غربی در افغانستان و عراق و همکاری با آنها رفتند تا مردم کشورهای همسایه مارا قتل و عام کننددر سال 2003 با همکاری ایران درست در شب عید آمریکا شروع به حمله نظامی به عراق کرد و در همان شب بیش از هزاران نفر کشته می شدند تمامی سران رژیم و خاتمی رئیس جمهوروقت ایران به رقص پایکوبی پرداختند بدون آنکه فکر امروز را بکنند.
4- ایران در طول ده سال گذشته در تمامی جنایات غرب در منطقه شرکت فعال کرد و اشک تمساح در آوردن سران رژیم هیچ کس را نمیتواند فریب دهد امروز آمریکا و غرب دیگر قادر نیستند به جنگ ادامه دهند چون دیگرازنظر اقتصادی این امکان برای آنها وجود نداردو اگر به این حماقت ادامه دهند بهمان نسبت باید بدیگران امتیاز بدهند آنوقت دیگر چیزیی برایشان باقی نمی ماند .
5- و اما شما سران رژیم که ایران را در باطلاق خاورمیانه غرق کرده اید شما تمامی همسایگان مارا بر علیه ما بسیج کرده اید حالا ایران مانده است با مبارزان پشتون افغانستان به جمعیتی در حدود چهل میون نفرکه زمانی بخاطر جنایات ایران بر علیه این کشور محمود افغان را به ایران فرستاد تا تاج از سر پادشاه بر دارد و اینک این خلق تحت ستم که از پشتیبانی همه جانبه مردم افغانستان و پاکستان بر خورداراست خود را آماده میکند تا به جنایات شما پاسخ دهد و عمامه را از سر شما بر دارد شما با دولت نظامی ترکیه که عضو ناتو است برای جنایت در عراق و کردستان همدست شده اید و بیش از چهل ملیون کرد را بر علیه ایران بسیج کرده اید.
6- ازبدو سرنگونی ژزیم سابق در ایران رهبران عراق تلاش فراوان بعمل آوردند تااوضاع منطقه و جهان را بشما تفهیم کنند و با ایران مناسبات حسنه ای بر قرار کنند ولی خمینی این اجازه را نداشت تا این پیشنهاد همکاری را مثبت ارزیابی کند . پیش از جنگ سال 2003 مسئولان عراق برای اینکه غرب تمامی سرمایه کشور را نابود نکند بخشی از آنها از جمله هواپیماهای مسافربری خود را به ایران ، اردن و سوریه و دیگر کشورهای عرب هدیه داد ولی شما به کشتار وویرانی کشوری یرداختید که مدرنترین و پیشرفته ترین کشور خاورمیانه بود . رهبران عراق سمبل مقاومت در برابر فاشیسم غرب وارد تاریخ شده اند و رهبران زنده آن همچنان استوار ایستاده اند اما شما و خمینی بعنوان جنایت کارترین ومنفور ترین در خاطره ها خواهید ماند شما هرگز این را درک نکرده اید که چه بلایی بر سر خاورمیانه و مردم ایران با همکاری خود با غرب آورده اید مردم عراق هم بدشمنان قسم خورده ایران تبدیل شده اند کشورهای عرب منطقه که جای خود دارند.
7- در شمال کشور با کدام کشور شما روابط حسنه دارید و اساسا کدام کشور به شما و سیستم شما اعتماد دارد شما با حماقت های خود همه پل ها را پشت سر خود خراب کرده اید نه آذربایجان ، نه ترکمنستان و نه دیگر کشورها و مردم این منطقه حاضر به همکاری باشما نیستند اگر تحولی در منطقه حادث شده است بدلیل هوشیاری سیاست مداران روسیه در برخورد بغرب است همینقدر بس که شما در رابطه با دریای خزر و خلیج فارس هنوز نتوانسته اید مناسبات خودرا با توجه به منافع ملی طولانی مدت کشور حل کنید و بدنبال ناسیونالیسم ارتجاعی روان شده اید که در اساس با منافع ملی ایران در تضاد قرار دارد . چگونه شما هنوز نفهمیده اید که باید با کشورهای همسایه با در نظر گرفتن منافع مشترک همکاری کنید چه اشکالی دارد که کشورهای خلیج فارس اسم سواحل خودرا عربی بنامند همانطور که در دریای خزر چنین است مگر ما دریای خزر را دریای مازندران نام گزاری نکرده ایم چه اشکالی دارد ایران و کشورهای عرب در جزایر سه گانه بکار مشترک اقتصادی دست بزنند همه اینها نشان از آن دارد که شما خواهان حل مسئله ایران با همسایگان ما نیستید کجای این مسائل در تضاد با منافع ملی ایران قرار دارد.
8- در داخل کشور شما بهیچ مسئله داخلی پاسخ نداده اید مسئله کردها ، آذری ها ، بلوچ ها ، ترکمن ها ، عرب ها ، گیلک ها و ... نه از نظر زبان و نه از نظر هویت ملی حل شده نیست شما شتابان در پی نابودی زبانهای ملیت هاهستید و اجازه نمیدهید تا این زبانها تکامل پیدا کنند شما در مناطق سنی نشین که اکثرا در مناطق مرزی اسکان یافته اند با مراسم مذهبی شیعه ضمن اهانت به فرهنگ و آداب و سنت آنها به تحریک آنها میپردازید و همه آنها را از خودتان و از ایران رانده اید ملیتهایی که در طول تاریخ وظیفه حفاظت از مرزها را بدوش کشیده اند.
9- مسئله زنان که نیمی از مردم کشور را تشکیل میدهند فاجعه بار است فقط به مضحکه شوهای تلویزیونی توجه کنید مردها با لباسهای شیک و کت وشلوار و ریش تراشیده در صفحه تلویزیون ظاهر میشوند و شما زیباترین موجودات طبیعت را که دیدن آنها انسان را به وجد می آورد و به انسان نیرو انرژی میدهد تا بیشتر از زندگی و طبیعت لذت ببرد را در گونی فرو کرده اید و آنها را به شکل جغد شب در آورده اید این چگونه تفکری است که در سریالهای شما مادر پسرانشان را بغل نمیکند و نمیبوسد و پدر هم اجازه ندارد بادختر خود دست بدهد و یا اورا ببوسد اگر روزی این زنان طغیان کنند و از شما مردان بخواهند که عمامه به سر و عبا بتن کنید آنوقت چه خواهید کرد آخر این چه مذهبی است که در آیات خودش بمردان این حق را میدهد تا زنش را کتک زندو آنها رابرده جنسی خود کند چگونه اینها میتوانند از شما حمایت کنند ؟
تاریخا مردم ایران وشخصیت های کشور نشان داده اند از اشتباهات درس میگیرند رژیم ایران هنوز فرصت دارد تا فشار همسایگان را بر علیه ایران کاهش دهد رژیم ایران باید از خلقهای عراق ، افغانستان وکردها و نیروهای مقاومت و مردم ایران مخصوصا زنان عذرخواهی کند و در صدد جبران خسارت باشد و تمامی روابط خود را با جنایکاران بالفطره ای همانند مالکی ، حکیم ، طالبانی ، بارزانی و کرزای قطع کند . این هشداری به رژیم و به مردم ایران است که مخالفت همه جانبه دولت ها و مردم منطقه و از همه مهمتر نیروهای مقاومت که قادر شده اند پوزه آمپریالیسم رابخاک بمالند پتانسیل لازم برای در گیر کردن ایران دریک جنگ فرسایشی را دارند و مطمئنن از طرف کشورهای ذینفع پشتیبانی خواهند شد .
وقت آن رسیده است که سران رژیم از خامنه ای گرفته تا رفسنجانی و از خاتمی گرفته تا دیگر مسئولان رژیم که سکان رهبری کشور را در یک انتخابات آزاد بدست نیروهای ملی بسپارند مقاومت منفی مردم ایران که در تمامی زمینه ها عمومیت پیدا کرده است قاعدتا باید گوشی را بدست رژیم داده باشد که ایران احتیاج به تحول سیاسی بزرگ دارد تا با تمام توان به بازسازی زیر بنای اقتصادی کشور بپردازد رشوه دادن به مردم از منابع ارزی نفتی کشور بزرگترین جنایت به نسل های آینده کشور است.
شما آقای احمدی نژاد با عمده کردن تضاد منطقه با اسرائیل که یکی از ایالات آمریکا بحساب می آید دست غرب را برای کشتار و جنایت و غارت منطقه باز گذاشته اید ضمن آنکه تمامی نیروهای فاشیستی را در جهان مخصوصا در آلمان ،فرانسه ، اطریش ، سوئد و اروپاِ شرقی و... بسیج کرده اید.
برای بقاء و تضمین منافع ملی دراز مدت ایران دردرجه اول به همکاری با همسایگان و ثبات در این کشورها نیاز دارد و بازهم فراموش نکنید که رضاشاه بازیر پا گذاشتن قرارداد منعقد شده با اتحاد شوروی در سال 1321 و تمدید آن در سال 1941 و همکاری با هیتلرتنها طی چند روز از صحنه محو شد و بازهم فراموش نکنید که به سازمان ملل و دیگر اورگان های جهانی که تنها مرجع قانون گذاری جهانی هستند را زیر سئوال نبرید چه خود غربی ها بسیار علاقه مند هستند تا این تشکیلات منهدم شود ضمنا روسیه را که در سالهای اخیر مواضع خوبی اتخاذ کرده ببازی نگیرید و فکر مسلح شدن بمب اتمی در شرایط نا آرام جهانی را بمخیله خود راه ندهید مهمتراز همه راه حل برون رفت از منجلابی که در آن گرفتار آمده اید تقسیم قدرت و انخلال بیت رهبری ، شورای مسلحت نظام و شورای نگه بان و خود مختاری خلقهای ایران است شرایط تاریخی که در آن قرار گرفته ایم را به فرصت های طلایی تبدیل کنیم. م . ر ا د (10.10.2008)