۱۴۰۲ بهمن ۵, پنجشنبه

 

اسرائیل مرکز آموزشی «آنروا» را بمباران کرد، «تعداد زیادی» کشته شدند

در ادامه تشدید حملات ارتش اسرائیل علیه شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، توماس وایت، مدیر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) در نوار غزه، چهارشنبه ۴ بهمن، اعلام کرد که یک مرکز وابسته به آژانس سازمان ملل متحد حاوی ده‌ها هزار آواره در معرض بمباران ارتش اسرائیل قرار گرفته و در نتیجه آن تعداد زیادی از آوارگان فلسطینی کشته شدند.

از سویی مقامات کاخ سفید طی اظهاراتی نسبت به حمله اسرائیل به مرکز آموزشی آژانس امدادرسان «آنروا» در خان یونس ابراز تاسف کردند.

مدیر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد در پستی در سکوی «ایکس» گفت که جنگ در خان یونس در حال تشدید است و یک مرکز آموزشی وابسته به آژانس که ۱۰۰۰۰ آواره را در خود اسکان داده است، توسط اسرائیل بمباران شد که در اثر آن ساختمان‌ها آتش گرفته و به کشته شدن تعداد زیادی از آوارگان منجر شد.

وایت تصریح کرد که ارتش اسرائیل دو روز است که از ورود و خروج ایمن به این مرکز آموزشی جلوگیری کرده و افراد را در داخل این مرکز آژانس آنروا محاصره کرده است.

یانیس لژارچیچ، کمیسر مدیریت بحران اروپا، چهارشنبه، به نوبه خود حملات اسرائیل را به پناهگاه آژانس «آنروا» در خان یونس در جنوب نوار غزه محکوم کرد.

لیارچیچ در پلتفرم «ایکس» گفت پناهگاه هدف حملات اسرائیل، افراد آواره را در خود اسکان می‌داد و مرکزی برای توزیع کمک‌های بشردوستانه حیاتی ارسالی از سوی اتحادیه اروپا بود.

بر اساس آنچه تلویزیون فلسطین، بعدازظهر چهارشنبه گزارش داد، این اتفاق پس از آن رخ داد که در نتیجه حمله اسرائیل به مرکز آنروا در غرب خان یونس، ۱۴ نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند.

این تلویزیون گزارش داد که بمباران اسرائیل مرکز آموزش «صنعت» آژانس آنروا در غرب خان یونس که پناهگاه تعداد زیادی از آوارگان است را هدف قرار داد.

این در حالی است که بمباران شدید اسرائیل بر مناطقی در نوار غزه همچنان ادامه دارد و انفجارهایی نیز شهر خان یونس را لرزاند.

وزارت بهداشت نوار غزه چهارشنبه اعلام کرده بود که تعداد کشته‌شدگان جنگ اسرائیل از ۷ اکتبر به ۲۵۷۰۰ نفر و مجروحان به ۶۳۷۴۰ نفر افزایش یافته است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۰ فلسطینی در حمله ارتش اسرائیل به نوار غزه کشته شده‌اند.

وزارت بهداشت غزه همچنین افزود که تعدادی از قربانیان هنوز در زیر آوار و در جاده‌ها هستند و آمبولانس‌ها و پرسنل دفاع مدنی نمی‌توانند به آن‌ها دسترسی پیدا کنند.

بمباران مجدد خان‌یونس ۵۰ کشته بر جای گذاشت

در پی تداوم حملات اسرائیل به شهر خان‌یونس در جنوب نوار غزه و اعمال کمربند آتش، طبق گزارش رادیو «صدای فلسطین»، بیش از ۵۰ فلسطینی چهارشنبه ۴ بهمن در غرب این شهر کشته شدند.

جمعیت هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که ۳ آواره فلسطینی در اثر بمباران امروز اطراف این مرکز در خان‌یونس، کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

این حملات هوایی اسرائیل در حالی انجام شد که خان‌‌یونس طی دو روز گذشته شاهد حرکت انبوه آوارگان به سمت شهر رفح در مجاورت مرز با مصر بود.

عدنان ابوحسنه، مشاور رسانه‌ای آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی«آنروا» در نوار غزه، به خبرگزاری «العالم‌العربی» گفت، در درگیری‌ گروه‌های فلسطینی و اسرائیل، خیل عظیم آوارگان دوشنبه به سمت رفح، در جنوب نوار غزه به‌راه افتادند.

ابوحسنه افزود که حرکت ده‌ها هزار نفر به سمت رفح رصد شد که بزرگترین روند نصب چادرها را رقم زد.

ابوحسنه همچنین ضمن هشدار در خصوص وخامت وضعیت بهداشتی، خاطر نشان کرد:«شیوع بیماری‌های واگیردار مانند بیماری‌‌های پوستی و مبتلایان به انواع هپاتیت و مننژیت را رصد کردیم».

از زمان آغاز جنگ غزه حدود ۱.۷ میلیون نفر در داخل نوار غزه جابجا شدند که یک میلیون نفر از این آوارگان در مراکز پناه‌دهی وابسته به«آنروا» اسکان داده‌شده و بقیه در چادرها، خیابان‌ها و پارک‌های بسر می‌برند.

اسرائیل توافق جدید با حماس بر سر مبادله اسرا و آتش‌بس را تکذیب کرد

در پی تاکید چندین منبع آگاه از مذاکرات در حال انجام از طریق میانجی‌گران بین‌المللی میان اسرائیل و حماس به‌هدف دستیابی به توافقی جدید در مورد تبادل اسرا و آتش‌بس، طرف اسرائیلی این موضوع را تکذیب کرد.

یک مقام ارشد سیاسی اسرائیلی اعلام کرد که کلیه اخبار مربوط دستیابی قریب‌الوقوع به توافق‌های اولیه میان دو طرف، غیر دقیق است.

به نوشته «یدیعوت آحارونوت»، این مقام اسرائیلی چهارشنبه ۴ بهمن طی اظهاراتی گفت: «گزارش‌ها در خصوص توافق اصولی اسرائیل و حماس بر سر آتش‌بس، نادرست است».

او افزود: «شکاف‌های بسیار بزرگی وجود دارد و پیشرفتی در مذاکرات در کار نیست».

این مقام سیاسی اسرائیلی تاکید کرد: «مذاکرات بسیار پیچیده است ومواضع حماس دائما غیر قابل انعطافت‌تر می‌شود».

به گفته او «این موضوع زمان زیادی خواهد برد».

این در حالی است که به نوشته «وال استریت ژورنال»، مسئولان حماس به میانجی‌گران بین‌المللی اطلاع دادند که با ایده بررسی توافق در خصوص آزادسازی برخی گروگان‌های اسرائیلی در ازای توقف طولانی‌مدت جنگ، برخوردی باز دارند.

به گفته مسئولان مصری، حماس آمادگی خود را برای دستیابی به توافق در مورد آزادی تمامی گروگان‌های زن و کودک باقی‌مانده در اسارات، اعلام کرده است.

«رویترز» نیز چهارشنبه گزارش داد که سه منبع برای این خبرگزاری فاش کردند، اسرائیل و حماس تا حد زیادی به توافق بر سر امکان مبادله اسرای اسرائیلی با زندانیان فلسطینی در طول یک آتش‌بس یک ماهه، نزدیک شده و حماس، نرمش زیادی را در این خصوص نشان داده است.

از سویی جمعی از رهبران حماس اخیرا تاکید کردند که تا این‌ لحظه، توافقی در خصوص مبادله اسرائیل با اسرائیل حاصل نشده است.

خبرگزاری «رویترز» از پیشرفت طرح آتش‌بس یک ماهه در غزه خبر داد

خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع آگاه نوشت، مقامات ارشد حماس به میانجی‌های بین‌المللی اطلاع داده‌اند که آماده مذاکره درباره توافقی برای آزادی برخی از اسرای اسرائیلی‌ در نوار غزه در ازای «توقف طولانی نبرد» هستند.

حماس در هفته‌های گذشته به ویژه پس از ترور العاروری یکی از رهبران این گروه در جنوب لبنان اصرار داشت که درباره پرونده اسرای اسرائیلی در غزه مذاکره نخواهد کرد مگر اینکه این مذاکره به عنوان بخشی از یک توافق جامع و دائمی برای پایان دادن به جنگ در غزه ‌باشد.

«رویترز» روز چهارشنبه گزارش داد، سه منبع برای این خبرگزاری فاش کردند که اسرائیل و حماس تا حد زیادی بر سر امکان مبادله اسرای اسرائیلی با زندانیان فلسطینی در طول یک آتش‌بس یک ماهه توافق کرده‌اند.

این منابع همچنین گفتند که این طرح به دلیل اختلافات بین دو طرف درباره چگونگی پایان دائمی جنگ در غزه به تعویق افتاده است.

تلاش‌های میانجی‌گری فشرده به رهبری قطر، واشینگتن و مصر طی چند هفته گذشته بر رویکردی تدریجی برای آزادی دسته‌های مختلف اسرای اسرائیل، از غیرنظامیان و پایان دادن به سربازان، در ازای توقف درگیری‌ها، آزادی زندانیان فلسطینی و ورود کمک‌های بیشتر به غزه متمرکز شده است.

یکی از این منابع آشنا با روند مذاکرات، توضیح داد که آخرین دور تلاش‌های دیپلماتیک در ۲۸ دسامبر آغاز شد و اختلافات درباره مدت زمان آتش‌بس اولیه را به حدود ۳۰ روز کاهش داد، پس از آن که حماس در ابتدا آتش‌بس چند ماهه را پیشنهاد کرد.

یک منبع دیگر به نقل از یک مقام فلسطینی آشنا با تلاش‌های میانجی‌گری، گفت: «در حالی که اسرائیل به دنبال مذاکره یک مرحله‎ای است، حماس به دنبال دستیابی به یک «توافق جامع» که در آن آتش‌بس دائمی قبل از آزادی اسرا برقرار شود.»

در همین حال دو منبع امنیتی مصری تاکید کردند که تلاش برای متقاعد کردن حماس برای پذیرش آتش‌بس یک ماهه و به دنبال آن آتش‌بس دائمی در جریان است.

منابع همان زمان بدون ارائه جزئیات بیشتری گفتند که جنبش حماس خواستار تضمین برای اجرای مرحله دوم توافق یعنی برقراری آتش بس دائمی در توافق اولیه است.

سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس برای مذاکره، دو روز پیش در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات جاری گفت، این جنبش همه گفت‌وگوها برای برقراری آتش‌بس استقبال می‌کند اما هنوز توافقی حاصل نشده است.

منبع دیگری به نقل از یکی از مقامات ارشد حماس فاش کرد، یکی از پیشنهادات اسرائیل اخراج ۶ تن از رهبران ارشد حماس از غزه در ازای آتش‌بس دائمی بود اما حماس این پیشنهاد را به کلی رد کرده است.

این منبع گفت، فهرست افرادی که اسرائیل خواهان اخراج آنها از نوار غزه است، شامل طراحان حملات ۷ اکتبر حماس از جمله «یحیی السنوار» و «محمد الضیف» است که تل‌آویو پیشتر آنها را به ترور تهدید کرده بود.

واشینگتن، دوحه و قاهره تلاش‌های خود را برای ایجاد توافقی برای پایان دادن به بحران جنگ در غزه که تهدیدی جدی برای گسترش درگیری و تبدیل آن به یک جنگ منطقه‌ای فراگیرتر است را افزایش دادند.

در همین حال مقامات آمریکایی تأکید کردند که حماس به دلیل عدم اعتماد به طرف اسرائیلی و تعهد آن به هرگونه توافق منعقد شده، خواستار ضمانت‌های اجرایی شدند.

دبیرکل سازمان:مخالفت اسرائیل با راه‌حل دو کشوری صلح جهانی را تهدید می‌کند

دبیرکل سازمان ملل متحد به اسرائیل هشدار داد که عدم پذیرش راه‌حل تشکیل کشور مستقل فلسطین که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، با آن مخالفت کرده است، جنگ کنونی را که به منزله تهدیدی برای صلح جهانی است و افراط‌گرایان را در سراسر جهان تقویت کرده، به طور نامحدودی طولانی خواهد کرد.

آنتونیو گوترش در تندترین اظهارات خود از آغاز جنگ کنونی غزه که در نشست روز سه‌شنبه وزرای کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل بیان شد، گفت: «حق مردم فلسطین برای تشکیل کشور مستقل خود باید به رسمیت شناخته شود و عدم پذیرش راه‌حل دو کشوری از طرف هر کسی که باشد، باید به شدت رد شود.»

وی سپس تاکید کرد که راه‌حل جایگزین دو کشوری به این شکل که «چنین جمعیت بزرگی از فلسطینی‌ها بدون هیچ حق و حقوقی بمانند و از هر گونه آزادی و منزلتی محروم بمانند، تصورکردنی نیست».

آقای گوترش همچنین با اشاره به تحولات لبنان، یمن، سوریه، عراق و پاکستان هشدار داد که خطرات گسترش جنگ در منطقه‌ «اکنون در حال تبدیل شدن به واقعیت است».

او در ادامه از همه طرف‌ها خواست که «از این پرتگاه دور بشوند و هزینه‌های هولناک» یک جنگ گسترده‌تر را در نظر بگیرند.

هیچ نظری موجود نیست: