۱۴۰۲ دی ۵, سه‌شنبه

 

حمله آمریکا به مواضع شبه‌نظامیان کتائب حزب‌الله در عراق

ارتش آمریکا در واکنش به حملات پهپادی به یکی از پایگاه‌های خود در عراق، در حملاتی تلافی جویانه سه قرارگاه کتائب حزب‌الله و گروه‌های مرتبط با آن را در عراق مورد هدف قرار داد

به گزارش یورو نیوز، این درگیری تازه‌ترین موج تنش در خاورمیانه پس از آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس به شمار می‌رود که منطقه را به شدت متشنج کرده است. 

به گفته مقام‌های ارتش ایالات متحده پس از حمله یک هواپیمای بدون سرنشین توسط شبه‌نظامیان همسو با ایران به فرودگاه اربیل در اقلیم کردستان که به زخمی شدن ۳ سرباز آمریکایی منجر شده، آمریکا هم در پاسخ مواضع شبه‌نظامیان کتائب حزب‌الله را مورد هدف قرار داده است. 

ارتش آمریکا می‌گوید در این حملات احتمالا تعدادی از شبه نظامیان این گروه کشته شده و چندین تاسیسات کتائب حزب‌الله را هم نابود کرده است. 

ژنرال مایکل اریک کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده، در این باره در بیانیه‌ای گفت: «ما همیشه از نیروهای خود محافظت می‌کنیم و این حملات هم به منظور پاسخگویی به آن کسانی که در حملات به نیروهای ائتلاف در عراق و سوریه نقش داشتند صورت گرفته است. حملاتی که ما با هدف کاهش توانایی آنها و پاسخ دادن به اقدامات‌شان انجام می‌دهیم.» 

این حمله نیروهای آمریکایی در حالی صورت گرفته که یک پایگاه آمریکا در اربیل هدف حمله هواپیمای بدون سرنشین قرار گرفت. این پایگاه پیشتر هم بارها مورد هدف قرار گرفته بود. 

رویترز گزارش داده که در این حملات یک سرباز آمریکایی به شدت مجروح شده و دو نفر دیگر هم آسیب دیده‌اند. پنتاگون جزئیات بیشتری در مورد هویت این سربازان و جراحات وارد شده در این حمله ارائه نکرده است. 

دولت عراق هم در بیانیه‌ای این اقدام آمریکا را محکوم کرد. در این بیانیه که روز سه‌شنبه منتشر شد، بغداد «اقدام خصمانه» واشنگتن را پس از حملات آمریکا به پایگاه‌های نظامی حامی ایران در عراق محکوم کرد.

دولت عراق می‌گوید این حملات، که حداقل یک عضو از نیروهای امنیتی را در سپیده دم کشته و ۱۸ نفر از جمله غیرنظامیان را مجروح کرده، به روابط دوجانبه آسیب می زند. بغداد همچنین این اقدام آمریکا را «یک حمله غیرقابل قبول به حاکمیت» این کشور دانست.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در بیانیه‌ای تنها به بیان این نکته بسنده کرد که دعای او برای آمریکایی‌های شجاعی است که در این حملات مجروح شده‌اند. 

همچنین شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز اعلام کرد که جو بایدن در جریان این حمله قرار گرفته و به پنتاگون دستور داده تا گزینه‌های واکنشی را علیه افراد مسئول در نظر بگیرد.

 آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی، در این خصوص گفت: «رئیس جمهور اولویتی بالاتر از حفاظت از پرسنل آمریکایی که در مسیر آسیب هستند، قائل نیست. اگر این حملات ادامه یابد، ایالات متحده در زمان و به شیوه ای که ما انتخاب کرده‌ایم، عمل خواهد کرد.»

با این حال، مشخص نیست که آیا آخرین اقدام تلافی جویانه ایالات متحده می‌تواند از اقدام آینده علیه نیروهای آمریکایی که در عراق و سوریه برای جلوگیری از ظهور مجدد شبه نظامیان دولت اسلامی مستقر هستند، جلوگیری کند.

ارتش آمریکا از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در ماه اکتبر حداقل ۱۰۰ بار در عراق و سوریه مورد حمله قرار گرفته است که معمولا با ترکیبی از راکت‌ها و پهپادهای تهاجمی یک طرفه انجام می شود. 

محوطه سفارت ایالات متحده در بغداد نیز در اوایل ماه دسامبر مورد حمله خمپاره قرار گرفت. اتفاقی که در بیش از یک سال گذشته برای نخستین بار رخ داده و تنش‌های میان آمریکا و نیروهای نیابتی وابسته به ایران را شدت بخشیده است. 

همچنین ارتش عراق هم اعلام کرده که در پی ساقط کردن یک پهپاد انفجاری در نزدیکی فرودگاه اربیل عراق، این مرکز فعلا به حالت تعلیق در آمده است.  یحیی رسول، سخنگوی ارتش عراق، در بیانیه‌ای گفت این حمله «تروریستی» در نزدیکی فرودگاه اربیل موجب زخمی‌شدن چند نفر شده، فعالیت‌های این فرودگاه را به حالت تعلیق درآورده، و بر زمان پرواز‌ها تاثیر گذاشته است.

حمله آمریکا به گروه‌های تحت حمایت ایران در عراق در روز سه‌شنبه

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع امنیتی عراق، آمریکا سحرگاه سه‌شنبه ۲۶ دسامبر نیز سه پایگاه یا هدف متعلق به‌ شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق را هدف گرفت که به کشته شدن دستکم یک نفر و زخمی شدن ۲۴ نفر دیگر منجر شده است.

یک مقام وزارت کشور عراق گفت که آمریکا در حمله اول خود در سحرگاه سه‌شنبه یک پایگاه حشد‌ الشعبی در حله، مرکز استان بابل در جنوب بغداد و در حمله دوم مکانی در واسِط، واقع در جنوب این کشور را هدف گرفته است.

گردان‌های کتائب حزب‌الله از سال ۲۰۰۹ میلادی توسط وزارت خارجه آمریکا در فهرست سازمان‌های «تروریستی» جای گرفته است.

آمریکا در عراق حدود ۲هزار و ۵۰۰ سرباز و در سوریه ۹۰۰ سرباز دارد و هدف از استقرار آنها در این دو کشور را مبارزه با تجدید حیات احتمالی گروه دولت اسلامی (داعش) عنوان کرده است.  

این تنش‌ها در حالی افزایش یافته که فشارهای بین‌المللی علیه اسرائیل برای توقف و پایان دادن عملیات نظامی زمینی خود به نوار غزه بی‌فایده بوده و هر روز فلسطینی‌های غیرنظامی بیشتری توسط ارتش اسرائیل کشته می‌شوند. در واکنش به این اقدامات نیروهای نیابتی وابسته به جمهوری اسلامی در سراسر منطقه هم پایگاه‌های آمریکایی در عراق و سوریه را مورد هدف قرار می‌دهند، روندی که به تشدید کم‌سابقه تنش‌ها میان ایران با ایالات متحده با اسرائیل انجامیده است.

هیچ نظری موجود نیست: