۱۴۰۲ دی ۱۱, دوشنبه

 

تعداد کشته‌های جنگ کنونی غزه از «نکبت ۱۹۴۸» فراتر رفت

شب سال نو در غزه

آرزوی مردم غزه برای سال جدید «توقف جنگ» است؛ اسرائیل: شاید جنگ در غزه در طول سال ۲۰۲۴ ادامه یابد؛ حملات راکتی حماس به تل‌آویو و شهرهای نزدیک به نوار غزه در سال جدید میلادی؛ وزیر اسرائیلی بار دیگر از فلسطینیان خواست که غزه را ترک کنند؛ جنگ تا امروز ۱۸ میلیارد دلار برای اسرائیل هزینه داشته است

تعداد کشته‌های جنگ کنونی غزه از «نکبت ۱۹۴۸» فراتر رفت

تعداد کشته‌های جنگ کنونی اسرائیل علیه نوار غزه، از کشته‌های زمان اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸ که در ادبیات سیاسی فلسطینی به «نکبت» معروف است، فراتر رفت. دفتر مرکزی آمار فلسطین، یک‌شنبه ۱۰ دی اعلام کرد «با پایان سال ۲۰۲۳ میلادی، جمعیت نوار غزه به ۲.۳ میلیون نفر از جمله ۱.۰۶ میلیون کودک زیر هجده سال که ۴۷% جمعیت نوار را تشکیل می‌دهند، رسید.» هچنین در این بیانیه آمده، از ابتدای این سال، ۲۲۴۰۴ فلسطینی کشته شدند که ۲۲۱۴۱ تن از جمله ۹ هزار کودک و ۶۴۵۰ زن از زمان حمله هفت اکتبر ۲۰۲۳ یعنی حدود ۹۸% در نوار غزه هستند. در ادامه این بیانیه آمده است، بر اساس آمار وزارت بهداشت فلسطین، ۳۱۹ فلسطینی از جمله ۱۱۱ کودک و ۴ زن و بیش از ۱۰۰ روزنامه نگار از هفت اکتبر در کرانه باختری کشته شدند. تعداد مفقودان در نوار غزه بیش از ۷ هزار که ۶۷% آن‌ها زن و کودک هستند، گزارش شده است. همچنین ۱.۹ میلیون فلسطینی در نوار غزه از خانه خود آواره شدند. اسرائیل در پی این حمله، موج گسترده‌ای از بازداشت‌ها در کرانه باختری را به راه انداخت که هزاران فلسطینی و شماری از حامیان و اعضای حماس بازداشت شدند. در بیانیه دفتر مرکزی آمار فلسطین، آمده است: «طبق داده‌های کمیسیون امور زندانیان فلسطین، تعداد زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل تا پایان نوامبر سال ۲۰۲۳، حدود ۷۸۰۰ زندانی از جمله ۷۶ زندانی زن و ۲۶۰ زندانی کودک و ۲۸۷۰ زندانی بدون اتهام اعلام شده است.» اسرائیل بر اساس قانون قدیمی بریتانیا، به دستگاه‌هایش اجازه می‌دهد فلسطینی‌ها را بدون محاکمه برای سه تا شش ماه، به بهانه پرونده امنیتی، بازداشت کند.

آرزوی مردم غزه برای سال جدید «توقف جنگ» است

با آغاز سال جدید ۲۰۲۴، شمار زیادی از مردم غزه به ویژه آوارگان، جز توقف جنگ، آرزوی دیگری ندارند. ام لؤی ابوخاطر، ۴۹ ساله که به خاطر جنگ به اردوگاه موقت پناهجویان به «رفح» دورترین نقطه غزه آمده، می‌گوید: امیدوارم جنگ به زودی تمام شود، جنگ بس است!» به گزارش خبرگزاری «فرانسه» او همچنین افزود: «خسته شدیم. ما همیشه در سرما از مکانی به مکان دیگر آواره می‌شویم.» جمال، یک آواره دیگر به خبرگزاری‌های جهان عرب تاکید کرد: «تنهای آرزویش این است که امنیت و آرامش برگردد تا مردم بتوانند در شهر زندگی کنند». به گزارش سازمان ملل، از هفت اکتبر ۲۰۲۳ آغاز جنگ غزه، بیش از ۸۵% جمعیت ۲.۴ میلیونی غزه، آواره شدند. بر اساس آمار بهداشت فلسطین، حمله اسرائیل منجر به کشته شدن دست‌کم ۲۱۸۲۲ فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند، شد و این تا کنون بالاترین خسارت در عملیات اسرائیل بوده است. این جنگ همچنین باعث زخمی شدن ۵۶۴۵۱ فلسطینی در غزه شد.

اسرائیل: شاید جنگ در غزه در طول سال ۲۰۲۴ ادامه یابد

بیش از ۲۱ هزار و ۸۰۰ نفر تاکنون در غزه کشته شده‌اند که بیشتر آنها کودکان و زنان بوده‌اند

ارتش اسرائیل گفته است که احتمال دارد جنگ در غزه در طول سال ۲۰۲۴ همچنان ادامه پیدا کند. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در پیامی به مناسب آغاز سال ۲۰۲۴ گفت که استقرار نیروها و آماده شدن آنها برای «نبردی طولانی» تنظیم خواهد شد. او گفت که بعضی از نیروها، به ویژه نیروهای ذخیره که در پی جنگ اخیر فراخوانده شده بودند، از منطقه جنگی خارج می‌شوند تا آنها بتوانند دوباره سازماندهی جدیدی را انجام دهند. وی گفت: «این جابه‌جایی‌ها برای اطمینان از برنامه‌ریزی و آمادگی ارتش برای ادامه جنگ در سال ۲۰۲۴ است.» این فرمانده بلندپایه نظامی اسرائیل گفت که «ارتش باید پیشاپیش برنامه‌ریزی خود را براین اساس قرار دهد که ماموریت‌های بیشتری وجود خواهد داشت و جنگ در ادامه سال جدید هم ادامه خواهد داشت.» وی گفت که عده‌ای از نیروهای ذخیره «در اولین فرصت در این هفته» غزه را ترک خواهند کرد تا به آنها اجازه داده شود «قبل از عملیات‌های آینده دوباره تجدید قوا کنند.» به گفته مقامات بهداشتی حماس در غزه در طول ۱۱ هفته جنگ در این منطقه بیش از ۲۱ هزار و ۸۰۰ نفر، که اکثر آنها کودک و زن هستند، کشته شده‌اند.

حملات راکتی حماس به تل‌آویو و شهرهای نزدیک به نوار غزه در سال جدید میلادی

در اولین لحظات سال جدید میلادی چندین شهر در اسرائیل با حملات راکتی حماس مواجه شدند. آژیرهای حمله هوایی در تل آویو و همچنین شهرهای اسرائیلی نزدیک نوار غزه شنیده شده است. به گزارش رسانه‌های اسرائیلی،‌ دست کم ۲۰ راکت در دقایق نخست سال ۲۰۲۴ از نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک شده است. گزارشی از تلفات یا خسارات احتمالی تا این لحظه منتشر نشده است. بیشتر این راکت‌ها به وسیله سامانه گنبد آهنین منهدم شدند. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل پیشتر گفته بود که نیروهای نظامی در آمادگی برای جنگ در طول سال آینده هستند. اسرائیل هشدار داده که جنگ در غزه در طول سال جدید میلادی نیز ادامه خواهد یافت. به گفته مقامات بهداشتی حماس در غزه، از زمان آغاز درگیری‌ها تاکنون نزدیک به ۲۲ دو هزار نفر کشته شده‌اند.

وزیر اسرائیلی بار دیگر از فلسطینیان خواست که غزه را ترک کنند

یکی از وزرای ارشد دولت ائتلافی و راست‌گرای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه از ساکنان فلسطینی غزه خواست تا این باریکه محاصره‌شده را ترک کنند و راه را برای اسرائیلی‌هایی که می‌توانند «بیابان را شکوفا کنند» بگشایند. اظهارات بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل که از همان آغاز جنگ کنونی غزه از کابینه جنگ کنار گذاشته شده است، می‌تواند بر نگرانی کشورهای عربی دامن بزند که این احتمال را می‌دهند که اسرائیل بخواهد فلسطینی‌ها را از نوار غزه بیرون براند. اسموتریچ به رادیو ارتش گفت: «آنچه باید در نوار غزه انجام شود تشویق به مهاجرت است. اگر به جای دو میلیون عرب، فقط ۱۰۰ هزار یا ۲۰۰ هزار عرب در غزه باشند، کل بحث تغییر خواهد کرد.» وی افزود که اگر این جمعیت ۲.۳ میلیون نفری دیگر آنجا نباشند که «آرزوی نابودی اسرائیل را بکنند»، آن وقت مورد غزه برای اسرائیل متفاوت خواهد بود. او ادامه داد: «بیشتر مردم اسرائیل می‌گویند چرا که نه، اینجا جای خوبی است، بیایید بیابان را شکوفا کنیم، این به ضرر هیچ کسی تمام نمی‌شود.» اسموتریچ که حزب راستگرای صهیونیسم مذهبی او از گسترش جامعه شهرک‌نشینان اسرائیل حمایت می‌کند، پیش از این نیز اظهارات مشابهی داشته است.

وزیر پیشین دولت فلسطین در حملات اسرائیل کشته شد

خبرگزاری رسمی فلسطین، وفا، به نقل از وزارت بهداشت غزه اعلام کرد یوسف سلامه، وزیر پیشین دولت خودگردان فلسطینی، در حملات اسرائیل به نوار غزه کشته شده است. یوسف سلامه در دولت خودگردان فلسطین وزیر امور دینی بود و روز یکشنبه در جریان انفجار خانه‌اش در اردوگاه پناهندگان المغازی در مرکز غزه کشته شده است. او که چهره‌ای نزدیک به جنبش فتح به رهبری محمود عباس به شمار می‌آمد، از فوریه ۲۰۰۵ تا مارس ۲۰۰۶ وزیر امور مذهبی بود و به عنوان واعظ مسجد الااقصی در اورشلیم نیز فعالیت کرده بود. در حالی که عملیات نظامی اسرائیل در مرکز و جنوب غزه به‌شدت ادامه دارد، ارتش این کشور درباره خبر کشته شدن یوسف سلامه توضیحی نداده است.

ارزیابی‌ها از هزینه مالی سنگین جنگ غزه برای اسرائیل 

گروهی از اقتصاددانان ارزیابی کرده‌اند که جنگ ارتش اسرائیل و گروه افراطی حماس تاکنون ۱۸ میلیارد دلار هزینه برای اسرائیل به دنبال داشته و اگر این جنگ پنج تا ۱۰ ماه دیگر ادامه یابد، این رقم به ۵۰ میلیارد دلار بالغ می‌شود. روزنامه واشینگتن‌پست با انتشار این آمار، از یک نظرسنجی هم خبر داد که نشان می‌دهد ۴۵ درصد اسرائیلی‌ها نگران آثار منفی اقتصادی جنگ بر زندگی‌شان هستند. واشینگتن سالانه ۳.۸ میلیارد دلار به اسرائیل کمک نظامی می‌کند و به نوشته واشینگتن‌پست، کاخ سفید یک لایحه بودجه تکمیلی را به کنگره ارائه کرده که شامل کمک ۱۴ میلیارد دلاری به اسرائیل در اوایل سال ۲۰۲۴ می‌شود. این لایحه در کنگره متوقف شده، زیرا جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در این زمینه هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌اند.

هیچ نظری موجود نیست: