مسکو: وتوی قطعنامه در خصوص غزه توسط آمریکا مجوزی برای ادامه کشتار مردم بیگناه است
09:02 22.02.2024 (بروز رسانی شده: 09:03 22.02.2024)
© Sputnik / Наталья Селиверстова
میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد وتوی بر پیش نویس قطعنامه پیشنهادی الجزایر در شورای امنیت سازمان ملل توسط آمریکا مجوزی برای ادامه کشتار مردم بیگناه در غزه است.
به گزارش اسپوتنیک، ایالات متحده روز سه شنبه بار دیگر پیش نویس قطعنامه ای را در شورای امنیت سازمان ملل که خواستار آتش بس فوری بشردوستانه در نوار غزه بود، مسدود کرد - این بار واشنگتن سند الجزایر را وتو کرد. 13 عضو شورای امنیت سازمان ملل به این قطعنامه رای مثبت دادند، آمریکا مخالف بود و تنها انگلیس به این قطعنامه رای ممتنع داد.
میخائیل بوگدانوف گفت:" ین اولین باری نیست که آمریکاییها از حق وتو استفاده میکنند تا قطعنامهای را که خواستار پایان جنگ است به تصویب نرسانند و این در اصل مجوزی برای ادامه کشتار مردم بیگناه است. آخر تا به حال تقریباً 30 هزار نفر از جمله زنان و کودک در غزه جان خود را از دست داده اند.
همانطور که بوگدانوف خاطرنشان کرد، مسکو و کل جامعه بینالمللی، از جمله جهان عرب-اسلام، نمیتوانند "منطق امور را درک کنند، زیرا در نتیجه این جنگ، که تقریباً پنج ماه است ادامه دارد، مردم هر روز و هر ساعت میمیرند."
پس از نفوذ مسلحانه شبه نظامیان حماس از نوار غزه به خاک اسرائیل و آغاز موشک باران اسرائیل از سوی فلسطینیان، اوضاع در خاورمیانه به شدت رو به وخامت گرائیده است. حماس این حمله را پاسخی به اقدامات مقامات اسرائیلی علیه مسجد الاقصی در بیت المقدس اعلام کرده است. صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بیسابقهای از نوار غزه قرار گرفت. پس از حملات موشکی گسترده، رزمندگان حماس به مناطق مرزی جنوب کشور یهودیان نفوذ کردند.
تعداد قربانیان در نوار غزه به گفته وزارت بهداشت محلی از 29 هزار نفر فراتر رفت، بیش از 70 هزار نفر مجروح شدند و به گفته منابع مختلف، بیش از 126 اسرائیلی و 11 نفر خارجی هنوز در اسارت حماس هستند اما گفته می شود تعدادی از آنها جان خود را از دست داده اند.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری های مسلحانه را متوقف کنند. به گفته ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه حل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را در نظر گرفت، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر