کییف از پیشروی نیروهای روسیه خبر داد؛ ناتو با اعزام نیرو به اوکراین مخالفت کرد
- اخبار روز
- چهارشنبه, ۹ اسفند ۱۴۰۲
- ساعت ۱۶:۰۴
- خبرهای مهم
ارتش اوکراین میگوید در پی مخالفت ناتو برای اعزام نیروی زمینی به اوکراین از دو روستای دیگر در منطقه دونتسک عقبنشینی کرده است. اعضای اصلی ناتو پیشنهاد امانوئل مکرون را برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین رد کردند.
به گزارش بی بی سی سخنگوی ارتش اوکراین اعلام کرد که نظامیان این کشور از سه شهرک در نزدیکی شهر آودیوکا که نیروهای روسی در اوایل ماه جاری به تصرف خود درآمدند، عقبنشینی کرده است.
امریکا، آلمان و بریتانیا از جمله اعضای اصلی ناتو بودند که عصر روز سهشنبه ۲۷ فوریه، با پیشنهاد رئیسجمهوری فرانسه که گفته بود «هیچ گزینهای (از جمله اعزام نیرو) را نباید کنار گذاشت» مخالفت کردند.
مکرون عصر سه شنبه گفت «هیچ اجماعی» در ارتباط با پیشنهاد او مبنی بر اعزام نیروهای نظامی کشورهای غربی به خاک اوکراین در میان رهبران ناتو به وجود نیامده است.
این اظهارات در حالی در اجلاس ناتو طرح شد که در صحنه جنگ در اوکراین، نیروهای روسی توانستهاند اخیرا پیشرویهایی داشته باشند.
اواخر بهمنماه ارتش اوکراین اعلام کرده بود که از شهر کوچک اما مهم آودیوکا در شرق کشور عقبنشینی میکند.
سقوط این شهر بزرگترین پیروزی روسیه در چند ماه اخیر است و رئیس جمهوری اوکراین کم شدن تامین تسلیحات از طرف غرب را عامل آن دانست.
مکرون که کمی پیشتر از توافق اعضای ناتو برای افزایش و ادامه کمکهای مالی به اوکراین خبر داد، عصر روز دوشنبه به خبرنگاران گفته بود: «ما نباید این موضوع را نادیده بگیریم که ممکن است وضعیتی پیش بیاید که نیاز به تامین امنیت (ناتو) اعزام نیرو (به اوکراین) را منطقی و موجه کند».
در واکنش به همین پیشنهاد، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به بلوک غرب درباره هرگونه رویارویی مستقیم میان اعضای ناتو و روسیه در اوکراین هشدار داد.
کاخ کرملین تاکید کرده است حضور نیروهای ناتو در اوکراین درگیری مستقیم را اجتنابناپذیر میکند.
مخالفت آمریکا و ناتو با اعزام سرباز به اوکراین؛ هشدار روسیه
رئیسجمهوری فرانسه این سخنان را در پاریس طرح کرد که میزبان اجلاس فوری برای حمایت از اوکراین است و رهبران کشورهای اروپایی در کنار مقامهای ارشد آمریکا و کانادا هم در آن حضور یافتهاند.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا اما در موضعی متفاوت با فرانسه گفته است به اعتقاد او «راه پیروزی» در جنگ اوکراین در حمایت تسلیحاتی و نظامی است تا به گفته او «سربازان اوکراینی برای دفاع از خود سلاح و مهمات لازم را در اختیار داشته باشند».
در بیانیه کاخ سفید همچنین آمده که «جو بایدن صراحتا نظر خود را گفته که بنا ندارد «نیروی نظامی برای جنگ اوکراین اعزام کند».
در همین حال، اولاف شولتز، صدراعظم المان هم گفته هیچ تغییری در موضع قبلی مورد توافق اعضای ناتو روی نداده است و آن این که هیچ کشور اروپایی یا عضو ناتو نیروی نظامی به اوکراین اعزام نخواهد کرد.
سخنگوی ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، هم در اظهاراتی مشابه تصریح کرده که این کشور هیچ برنامهای برای اعزام گسترده نیروهای نظامی به اوکراین – فراتر از آن تعداد محدودی که هم اکنون به سربازان ارتش اوکراین آموزش میدهند – ندارد.
دفتر نخست وزیر ایتالیا، جورجا ملونی، هم گفته این کشور «از حضور نظامی کشورهای اروپایی و اعضای ناتو در داخل مرزهای اوکراین حمایت نمیکند».
در واکنش به سخنان آقای مکرون، کرملین – کاخ ریاست جمهوری روسیه – گفته این اظهارات را تحت عنوان یک تحول و موضع «جدید بسیار مهم» ارزیابی میکند و دیمیتری پسکوف، سخنگوی ولادیمیر پوتین به کشورهای اروپایی و بلوک غرب گفته که از نظر مسکو چنین اقدامی «مطلقا در راستای منافع اعضای ناتو نیست».
اقای پسکوف گفته: «در این رابطه، آنچه ما باید دربارهاش حرف بزنیم احتمالات نیست بلکه ناگزیری (از رویارویی مستقیم) است».
همه اینها همزمان با آن روی داد که کییف میگوید با کمبود مبرم تسلیحات مواجه است.
وزیر دفاع اوکراین آخر هفته گذشته گفت که نیمی از کمکهای غرب به کیبف به تعویق افتاده و این موضوع به قیمت از دست دادن جان و قلمرو تمام شده است.
اوکراین به شدت به تامین تسلیحات از سوی ایالات متحده و دیگر متحدان غربی وابسته است تا بتواند به جنگ با روسیه که یک نیروی نظامی بسیار بزرگتر، مجهز به مهمات فراوان توپخانه است، ادامه دهد.
به گفته مؤسسه اقتصاد جهانی کیل، در دو سال گذشته، متحدان اوکراین مقادیر زیادی کمک نظامی، مالی و بشردوستانه به این کشور ارسال کردهاند که ارزش آنها تا ژانویه سال ۲۰۲۴ به تقریبا ۹۲ میلیارد دلار از نهادهای اتحادیه اروپا و ۷۳ میلیارد دلار از آمریکا برآورد میشود.
ارسال تانک، پدافند هوایی و توپخانههای دوربرد به اوکراین کمک قابل توجهی کرده است. اما این کمکها در ماههای اخیر و در بحبوحه بحث در مورد اینکه متحدان تا چه زمانی میتوانند واقعبینانه از اوکراین حمایت کنند، کاهش یافته است.
با گذشت دو سال از جنگ در اوکراین، هیچ شواهدی وجود ندارد که این درگیری نظامی بهزودی پایان خواهد یافت. نه اوکراین، نه روسیه، و نه متحدان کلیدی دو طرف، زمینهای برای حلوفصل این درگیری و برقراری صلح نمیبینند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ دستور تهاجم تمام عیار به اوکراین را صادر کرد.
ارتش اوکراین دو سال پیش ظرف چند ماه پس از تهاجم تمام عیار نیروهای روسیه، توانست آنها را به عقبنشینی از مناطق شمال و اطراف کییف، پایتخت، وادار کند. در اواخر همان سال، بخشهای وسیعی از قلمرو شرق و جنوب را هم از نیروهای روس پس گرفت.
اما حالا، نیروهای روسی در خطوطی مستحکم مستقر شدهاند و اوکراینیها می گویند مهماتشان رو به اتمام است.
واکنش تند احزاب مخالف فرانسه به پیشنهاد ماکرون
ار. اف. آی گزارش داده است: سران احزاب سیاسی فرانسه هم نسبت به اظهارات رئیس جمهور این کشور واکنش نشان دادند. ژان لوک ملانشون، رهبر حزب «فرانسه تسلیمناپذیر» شامگاه دوشنبه اظهارات ماکرون را «غیرمسئولانه» ارزیابی کرد و گفت: «جنگ علیه روسیه دیوانگی خواهد بود».
این کاندیدای سابق ریاست جمهوری همچنین خاطر نشان کرد: «فرستادن نیروها به اوکراین ما را به طرف جنگ تبدیل میکند (…) این تشدید تنش لفظی جنگطلبانه یک قدرت هستهای علیه یک قدرت هستهای بزرگ دیگر یک اقدام غیرمسئولانه است».
جردن باردلا، رئیس حزب راست افراطی «اجماع ملی» هم روز سهشنبه تصریح کرد که امانوئل ماکرون با مردود ندانستن اعزام نیروهای غربی به اوکراین «در حال از دست دادن خونسردی خود است». او افزود: «نقش فرانسه تجسم مسیر تعادل است. مطرح کردن شبح تعهد سربازان ما در مواجهه با یک قدرت هستهای اقدامی جدی و غیر محتاطانه است.»
مارین لوپن، کاندیدای این حزب در انتخابات ریاست جمهوری گذشته که در مقابل ماکرون به دور دوم ریاست جمهوری راه یافته بود، گفت: «امانوئل ماکرون نقش رهبر جنگ را بازی میکند، اما این زندگی فرزندان ما است که او با این بیخیالی درباره آن صحبت میکند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر