۱۳۹۰ اسفند ۹, سه‌شنبه

سپر دفاع موشکی ناتو در ترکیه برای مقابله با «تهدید ایران» راه اندازی شد!


ب. الف. بزرگمهر

سه‌شنبه ۲۸ فوریهٔ ۲۰۱۲
سپر دفاع موشکی ناتو در ترکیه برای مقابله با «تهدید ایران» راه اندازی شد!

يک فرمانده ارشد ارتش آمريکا راه اندازی سيستم رادار دفاعی ناتو در ترکيه را رسما تایيد کرده و گفته است که سربازان و کارشناسان نظامی آمريکا در منطقه مستقر شده اند.
اين سيستم رادار دفاعی که بخشی از سامانه دفاع موشکی ناتو برای مقابله با خطرات احتمالی موشکی جمهوری اسلامی است در ۷۰۰ کيلومتری مرز ترکیه با ايران مستقر شده است.
روسيه با استقرار سامانه دفاعی ناتو در چند کشور اروپايی مخالفت کرده و ايران نيز واکنشی تند به آن نشان داده است.
سرتيپ مارک هرتلينگ، فرمانده نيروهای آمريکايی مستقر در اروپا می گوید که سيستم رادار دفاعی ناتو در جنوب ترکيه آماده شده و عده ای ازسربازان و کارشناسان آمريکايی هم در منطقه هستند.
اين نخستين بار است که يک فرمانده ارشد آمريکايی استقرار اين سيستم را که بخشی از سامانه دفاع موشکی ناتو در اروپا است، تایيد می کند.
خبرگزاری های ترکيه هم از استقرار سربازان آمريکايی در منطقه خبر داده و گفته اند که نيروهای آمريکايی به طور موقت در هتلی در شهر «مالاتيا» می مانند تا محل زندگی دائمی آنها در نزديکی سايت رادار ساخته شود.
مقامات آمريکايی تا کنون اعلام نکرده اند که چه تعداد از سربازان و کارشناسان نظامی آمريکا به منطقه اعزام شده اند.
سامانه دفاع موشکی ناتو از چندين سيستم دفاعی تشکيل شده که هر کدام از آنها در يکی از کشورهای اروپايی مستقر خواهد شد.
فرمانده نيروهای آمريکايی در اروپا گفته است که واحدهای زمينی دفاع موشکی آماده عمليات هستند و همکاری های دائم با نيروهای دريايی و هوايی آمريکا نيز ادامه دارد.
به گفته مارک هرتلينگ، فعاليت های مربوط به استقرار سامانه دفاع موشکی به خوبی و طبق برنامه پيش می رود.
سامانه ی راداری که در ترکيه مستقر شده، بخشی از سامانه دفاعی است که قادر است موشک های کوتاه برد و ميان برد را که در ارتفاع بسيار بالا پرواز می کنند، شناسايی و رديابی کند.
اين سيستم رادار دفاعی در منطقه «کورجيک» در ۶۰ کيلومتری شهر مالاتيا در جنوب شرقی ترکيه مستقر شده است. اين منطقه ۴۰۰ کيلومتر تا آنکارا و ۷۰۰ کيلومتر تا مرز ايران فاصله دارد.
سال گذشته دولت رجب طيب اردوغان با استقرار اين سيستم دفاعی که برای مقابله با تهديدهای احتمالی ايران طراحی شده است، موافقت کرد.
به دنبال این موافقت، روابط آنکارا و تهران به تيرگی گرایيد و ايران از ترکيه درخواست کرد تا از استقرار سيستم دفاعی ناتو در آن کشور جلوگيری کند.
سامانه دفاع موشکی ناتو که مرکز عملياتی آن در پايگاه هوايی «رم اشتاين» آلمان است در کشورهای لهستان، رومانی و اسپانيا نيز مستقر خواهد شد.
روسيه هم با استقرار سامانه دفاع موشکی ناتو در اروپا مخالفت کرده است.
برگرفته از «رادیو فردا»
این گزارش تنها اندکی در یکی دو جا از سوی اینجانب ویرایش شده و نخستین نوشتاری است که به درازای سالیان آشفتگی های زبان نوشتاری در نوشته های گوناگون بویژه در نشانه گذاری ها، آن را نیازمند ویرایش چندانی ندیده ام! ب. الف. بزرگمهر
پی نوشت:درباره ی جُستار این گزارش، بد نیست به دو نوشتار زیر نیز نظر افکنده تا صرف نظر از عملکرد تبهکارانه شان در همه ی زمینه های سیاسی و اقتصادی ـ اجتماعی، اندازه ی نادانی و ندانمکاری سیاستمداران جمهوری اسلامی را نیک دریابید:
«گُه خوردیم! غلط کردیم! به گور پدرمان هم ...یدیم!»http://www.behzadbozorgmehr.com/2011/12/blog-post_15.html
«پس از «گُه خوردیم، غلط کردیم ...» در ترکیه، اکنون بده بستان بر سر هواپیمای جاسوسی!»http://www.behzadbozorgmehr.com/2011/12/blog-post_25.html
ب. الف. بزرگمهر نهم اسپند ماه ١٣٩٠

هیچ نظری موجود نیست: