۱۳۹۸ خرداد ۲, پنجشنبه

موسویان: ایران نمی‌تواند برای همیشه به طور یک‌جانبه برجام را اجرا کند



موسویان: ایران نمی‌تواند برای همیشه به طور یک‌جانبه برجام را اجرا کند

سید حسین موسویان در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی دموکراسی آمریکا تاکید کرد: ترامپ اشتباه کرد که برجام و میز مذاکره را ترک کرد. این ترامپ بود که میز مذاکره را ترک کرد. ایشان می‌تواند با بازگشت به برجام، به میز مذاکره برگردد.
به گزارش ایسنا، دیپلمات پیشین کشورمان در این گفت‌وگو در درباره تحولات اخیر در خلیج فارس به ویژه در رابطه با حمله به برخی نفتکش‌ها گفت: از زمانی که جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا منصوب شد، من انتظار چنین وضعیتی را داشته‌ام. در مقالات و مصاحبه‌های متعدد در یک سال گذشته در مورد چنین وضعیتی هشدار داده‌ام. دو عضو برجسته گنگره آمریکا، مورفی و هایم در مقاله یو اس ای تودی نوشته‌اند که بولتون آمریکا را به سمت جنگ با ایران هدایت می‌کند. قبلاً هم سناتور دوربین سرمقاله‌ای در همین مورد نوشت.
وی ادامه داد: حقیقت اول این است که هدف جان بولتون روشن است. او طی مقاله‌ای در نیویورک تایمز نوشت که تنها راه‌حل بمباران ایران است. او متحد گروه تروریستی منافقین بوده و در سخنرانی در نشست سالانه آنها، آرزو کرده که حکومت فعلی ایران ساقط و این گروهک تروریستی بر ایران حکومت کند. بنابراین ذهنیت و استراتژی و برنامه جان بولتون کاملاً معلوم است. دومین حقیقت این است که نتانیاهو سال‌هاست که تلاش کرده، آمریکا به ایران حمله کند. او امروز نفوذ فوق‌العاده‌ای در کاخ سفید دارد. نتانیاهو علناً گفت که او عامل تصمیم ترامپ برای خروج از برجام و تعیین سپاه پاسداران ایران به عنوان سازمان تروریستی بوده است.
این دیپلمات باسابقه پیشین ایرانی تصریح کرد: حقیقت سوم اینکه بن سلمان ولیعهد عربستان و بن زائد ولیعهد امارات سال‌هاست که آمریکا را برای حمله نظامی به ایران تحت فشار قرار داده‌اند. جان کری وزیر خارجه قبلی آمریکا سه بار علنی گفته که در هر ملاقاتی با سعودی‌ها، اماراتی‌ها، اسرائیلی‌ها از ما می‌خواستند که به ایران حمله کنیم. بنا بر این نقشه تیم چهار نفره "ب" متشکل از بولتون، نتانیاهو، بن سلمان و بن زائد روشن است. آنها بهترین موقعیت را در کاخ سفید پیدا کرده‌اند که آرزوی چندین ساله خود را تحقق بخشیده و پای آمریکا را به جنگ با ایران بکشانند.
موسویان تاکید کرد: اعضا گنگره آمریکا، ایران، اروپایی‌ها و دیگر اعضا جامعه جهانی مکرر در مورد این سناریو هشدار داده‌اند، سناریویی که برای منطقه، ایران، آمریکا و جامعه جهانی فوق‌العاده خطرناک است. مگر فاجعه حمله به عراق چگونه رخ داد. آنهایی که آمریکا را برای حمله به عراق تشویق کردند، چه کسانی بودند؟ همین نتانیاهو بود که به نشست کنگره آمریکا آمد و در حضور صدها عضو کنگره گفت که ما مدارک و شواهد متقن داریم که صدام حسین تسلیحات کشتار جمعی دارد و از القاعده حمایت می‌کند، بوش را وادار به حمله به عراق کرد و بعد همه فهمیدند و نه سلاح کشتار جمعی وجود داشت و نه حمایتی از القاعده.
وی ادامه داد: همه می‌فهمند که همان سناریوی عراق روی میز بولتون است. معتقدم که شخص ترامپ جنگ نمی‌خواهد. او حتی دنبال تغییر رژیم نیست اما تیم ب به تدریج او را به سمت جنگ می‌کشاند. به منطقه نگاه کنید. عواقب حمله آمریکا به افغانستان را ببینید. بعد از ۱۷ سال اشغال افغانستان، امروز ۵۰ درصد افغانستان در اختیار طالبان قرار گرفته است و آمریکا برای مذاکره با طالبان التماس می‌کند تا راه آبرومندی برای فرار پیدا کند. ده‌ها هزار نفر در افغانستان کشته شدند. پنج شش هزار آمریکایی در عراق کشته شدند. به وضع یمن نگاه کنید. این همه فاجعه کافی نیست؟
این دیپلمات پیشین کشورمان درباره آنچه در مورد نفتکش‌ها اتفاق افتاد، تاکید کرد: من از ماه‌ها قبل در مورد سناریوهایی این چنین سناریوهایی گفته‌ام که ممکن است با خلق چنین سناریوهایی بخواهند ترامپ را به دام جنگ بکشانند. عاملان چنین توطئه‌هایی به دنبال طراحی حوادثی هستند که تعدادی از سربازان آمریکایی، یا تأسیسات آمریکایی و یا تأسیسات متحدین آمریکا مورد حمله قرار گیرد و بلافاصله هم ایران را متهم کنند تا ترامپ را در وضعیت عملیات نظامی قرار دهند.
وی در پاسخ به این‌که ترامپ گفته که منتظر تماس ایران است نظرتان در این مورد چیست؟ اظهار کرد: ترامپ اشتباه کرد که برجام و میز مذاکره را ترک کرد. این ترامپ بود که میز مذاکره را ترک کرد. ایشان می‌توانند با بازگشت به برجام، به میز مذاکره برگردد. این مسیر می‌تواند راه گفتگوهای قدرت‌های جهانی با ایران را باز کند. هم‌چنین برجام جامع‌ترین سند تاریخ عدم اشاعه است. بنا بر این ایران حداکثر تعهدات را بر اساس معیارهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان ملل پذیرفته است. از طرفی آژانس حداقل ۱۴ بار در سه سال و نیم گذشته تأیید کرده که ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده و هیچ قصوری نداشته است.
موسویان خاطرنشان کرد: علاوه بر این برجام به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده و همه کشورها طبق منشور موظف به اجرای مصوبه هستند. آمریکا نه تنها از برجام خارج شده بلکه سایر اعضای سازمان ملل را بخاطر اجرای قطعنامه شورای امنیت، مجازات می‌کند که در تاریخ سازمان ملل بی‌سابقه است. در حقیقت با این سیاست، ترامپ عالی‌ترین مرجع سیاسی امنیتی جهان را بی‌اعتبار می‌کند.
وی درباره مهلت ۶۰ روزه‌ای که ایران به اروپا داده است و این‌که آیا ایران بعد از این مهلت، غنی‌سازی را شروع خواهد کرد؟ گفت: طبق برجام، آمریکا و اروپا متعهد شدند که تحریم‌های هسته‌ای را بردارند و تحریم مشابه دیگری تحمیل نکنند. آمریکا با تحریم‌ها علیه ایران، هم تخلف کرده است و هم سایر اعضای سازمان ملل را به خاطر اجرای قطعنامه سازمان ملل، مجازات می‌کند. ایران در چنین شرایطی دو سال صبورانه برجام را بدون کم و کاست اجرا کرده است. دو اقدامی که ایران اخیراً تصمیم به انجام آن گرفته، نیز نقض برجام نیست. طبق برجام ایران مازاد آب سنگین و اورانیوم غنی شده را باید صادر کند که سه سال صادر کرد. اخیراً آمریکا صادرات مذکور را تحریم کرد لذا ایران قادر به انجام این تعهد نیست که مقصر آمریکاست.
این دیپلمات باسابقه پیشین کشورمان تاکید کرد: ایران به کشورهای امضا کننده برجام هشدار داده که برجام یک توافق چندجانبه بین‌المللی است و اگر قادر به اجرای آن نیستید، توقع نداشته باشید که ایران برای همیشه به طور یک‌جانبه برجام را اجرا کند.
وی درباره تأثیر تحریم‌ها روی مردم ایران اظهار کرد: تحریم‌های آمریکا موجب یک فاجعه انسانی است زیرا مردم ایران در وارد کردن دارو و غذا نیز با مشکل مواجه هستند. استراتژی جان بولتون جنگ است که با جنگ اقتصادی علیه مردم ایران آغاز شده و هدف آنها مجازات مردم ایران است با این خیال که مردم را وادار به شورش علیه حاکمیت کنند. آقای ظریف چند هفته پیش در آمریکا بوده و برای آزمایش اینکه آیا آمریکا نیات انسان دوستانه درک می‌کند یا خیر، پیشنهاد تبادل زندانیان را داد تا منهای اینکه گنهکار هستند یا نه، یک قدم انسان دوستانه متقابل برداشته شود. اما آمریکا این پیشنهاد انسان دوستانه را رد کرد و نشان داد که در واشنگتن نیات انسان دوستانه معنی ندارد.

به نقل از سایت ایسنا

موسویان: چرا ایران نمی‌تواند به آمریکا اعتماد کند؟
١٠مرداد۱۳۹۵

  

سیدحسین موسویان عضو پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای ایران و پژوهشگر فعلی دانشگاه پرینستون آمریکا در گفتگویی یک ساعته با شبکه رادیویی آمریکا به سوالات دیوید دلگادو، مجری برنامه در مورد برجام، توان موشکی ایران، منافقین و روابط ایران و آمریکا پاسخ داد. این گفتگوی چالشی طبق گزارش مجری برنامه در لیست 100 پرشنونده ترین گزارشهای خبری شبکه های رادیویی آمریکا در رده 12 قرار گرفته است. اهم این گفتگو را در ادامه می خوانید:
چرا ایران نمی تواند به آمریکا اعتماد کند؟
دلیل آن سیاست های آمریکا در 60 سال گذشته است. من در کتاب خود در مورد روابط ایران و آمریکا مفصل این دلایل را توضیح داده ام تا مردم آمریکا بدانند چرا ایران به آمریکا اعتماد ندارد. دخالت آمریکا در کودتا علیه مصدق، تحمیل دیکتاتوری شاه به ایران، حمایت از تجاوز صدام به خاک ایران، سیاست تغییر رژیم در ایران و تحمیل بدترین تحریمها از جمله این دلایل است.
برجام مخالفین زیادی در آمریکا از جمله کنگره دارد. اما چطور با این وجود آمریکا در مورد برجام با ایران توافق کرد؟
آمریکا در مورد بحران هسته ای ایران سه راه در پیش رو داشت: جنگ، تحریم یا دیپلماسی. جنگ را در افغانستان و عراق تجربه کرده بود و نتایج فاجعه بار آن را لمس کرده بود و قصد تکرار این اشتباه را نداشت. آمریکا تحریم ایران را 10 سال تجربه کرد و شکست خورد چون با افزایش تحریم، ایران توان هسته ای خود را افزایش داد. آمریکا فهمید که ایرانی ها توان مقاومت در مقابل تحریم را دارند و به توسعه توان هسته ای ادامه خواهند داد و از نقطه گریز هم خواهد گذشت. لذا فقط دیپلماسی ماند. آمریکا دیپلماسی جدی هسته ای را هم از شهریور سال 1392 با دیدار کری-ظریف آغاز کرد و روی چهار اصل توافق شد که اولاً ایران شفافیت حداکثری را بپذیرد و تضمین های لازم در مورد عدم انحراف به سمت بمب هسته ای را بدهد و آمریکا و قدرت های جهانی هم حق ایران در مورد غنی سازی و آب سنگین را بپذیرند و تحریم های هسته ای را بردارند.
با این وجود بدبینی ها در واشینگتن در مورد برجام وجود دارد!
همه قدرتهای جهانی قبول دارند که برجام جامع ترین توافق عدم گسترش سلاحهای هسته ای در تاریخ است؛ زیرا شامل شفافیت های حداکثری و همه تضمین های لازم در مورد عدم انحراف به سمت ساخت بمب هسته ای است. برجام ظرفیتی فراتر از توافق با ایران دارد و می تواند کاربرد منطقه ای و جهانی داشته باشد. اگر اوباما و قدرتهای جهانی در مورد عاری سازی خاورمیانه و جهان از بمب هسته ای حسن نیت دارند و جدی هستند، اصول برجام را اجرا کنند تا خاورمیانه و جهان از سلاح هسته ای عاری شود.
مخالفین میگویند ایران در خط کره شمالی حرکت می کند و قصد دارد بمب بسازد. آنها هم اول با قدرتهای جهانی توافق کردند و اجازه بازرسی دادند بعد زیرزمینی کارشان را کردند و بمب ساختند. آیا ایران همین نیت را دارد؟
یک تفاوت بزرگ بین ایران و کره شمالی هست. ایران دارای یک حکومت دینی است. هر دو رهبر عالی ایران بعد از انقلاب، یعنی آیت الله خمینی و آیت الله خامنه ای فتوای مذهبی در مورد حرام بودن سلاحهای کشتار جمعی دارند که این تعهدی فراتر از ان پی تی است.
بهترین دلیل صداقت ایران هم دوره ای است که صدام در تجاوز به ایران از بمب شیمیایی استفاده کرد و آمریکا و اروپا هم حمایت کردند و حدود یکصد هزار ایرانی کشته و مجروح شدند، اما آیت الله خمینی با مقابله به مثل ایران در استفاده از سلاحهای شیمیایی مخالفت کرد. این بهترین تضمین است زیرا ایران در زمان جنگ هم در مورد استفاده از سلاحهای کشتار جمعی مقابله به مثل نکرده است و این اثبات می کند که ایران هیچگاه بعد از انقلاب دنبال بمب نبوده است.
همه مشکلات از زمان غنی سازی ایران بوجود آمد. من در کتاب هسته ای خود توضیح داده ام که:
اولًا قبل از انقلاب، این آمریکا بود که توان هسته ای ایران را بنیانگذاری کرد و می خواست شاه قدرت هسته ای شود.
ثانیا،ً بعد از انقلاب اسلامی، ایران نه به دنبال غنی سازی بود و نه آب سنگین. تنها درخواست ایران تکمیل نیروگاه بوشهر و تامین سوخت از خارج بود. ایران 15 سال برای این خواست مذاکره کرد و آمریکا حتی با یک نیروگاه هسته ای هم مخالفت کرد. لذا آمریکا با سیاست مانع تراشی خود، ایران را مجبور کرد برای تامین سوخت خودکفا شده و غنی سازی راه بیاندازد.
آیا فتوای مذهبی رهبر ایران شامل همه سلاح شیمیایی است یا سلاح هسته ای را هم شامل میشود؟
فتوا شامل همه سلاحهای کشتار جمعی اعم از هسته ای و شیمیایی و بیولوژیک می شود و ایران آن را هم کتبا به شورای امنیت سازمان ملل داده است.
اگر ادعای شما درست است پس چرا در سایت نظامی پارچین نشانه های برنامه ساخت بمب هسته ای ایران یافت شد؟
این یک ادعای بیجا است. آژانس بین المللی انرژی اتمی مستمرا تصریح کرده که ایران نه بمب هسته ای دارد و نه نشانه ای دال بر انحراف ایران به سمت ساخت بمب هسته ای یافت شده است. آژانس بعد از ده هزار ساعت - نفر بازرسی فشرده شامل بازرسی از پارچین صراحتا عدم انحراف برنامه هسته ای ایران به سمت بمب هسته ای را تایید کرد. ادعای آژانس در مورد یک احتمال بود که بعد از برجام هم ایران اجازه دسترسی های لازم را به آژانس داد. آنها هم هیچ نشانه ای پیدا نکردند و لذا پرونده بسته شد.
مخالفین میگویند که ایران دسترسیهای لازم را به آژانس نداده است!
این هم یک ادعای بیجاست. بعد از برجام آژانس رسما تایید کرده که ایران دسترسیهای لازم را داد. اسناد پرونده اتهامات مبنی بر احتمال برنامه ساخت بمب در ایران ( پی ام دی) بسته شد و به تاریخ پیوست.
مخالفین میگویند که ایران اکنون هم اجازه دسترسی به سایت های نظامی را نمی دهد!
ایران دسترسی لازم را داد و پرونده بسته شد. هیچ کشوری هم به آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه نمی دهد هر وقت میلش کشید به هر سایت نظامی دسترسی داشته باشد. آمریکا هم اجازه نمی دهد. معاهده ان پی تی مجوز نمی دهد که آژانس هر وقت خواست هر سایت نظامی را در کشورهای عضو بتواند بازرسی کند.
سازمان مجاهدین گفته اند که هفت نفر از ایران دو بار تبادل هیئت با کره شمالی داشته و در مورد ساخت کلاهک هسته ای همکاری می کنند!
چنین دیدارها و گفتگوهایی رسما تایید نشده است.
اولاً خوب است بدانید که روابط ایران با کره جنوبی بسیار وسیع تر و استراتژیک تر از روابط با کره شمالی است. اگر یک تعداد کمی تبادل هیئت با کره شمالی وجود دارد، دهها برابر آن با کره جنوبی وجود دارد.
ثانیاً،ایران با چین، روسیه و بلوک شرق هم روابط مهمی در مورد تکنولوژی صلح آمیز هسته ای دارد. اگر آمریکا و اروپا هم درها را باز کنند، ایران همان همکاریهای صلح آمیز هسته ای را با بلوک غرب هم خواهد داشت. آمریکا و غرب چند دهه است ماده چهار ان پی تی در مورد انتقال تکنولوژی صلح آمیز هسته ای را در مورد ایران نقض کرده اند. سیاست جهان غرب در مورد بستن درهای تکنولوژی صلح آمیز هسته ای به ایران موجب کشیده شدن ایران به جهان شرق برای تامین نیازهایش شد.
ثالثا، ایران در مورد سلاحهای متعارف هم با روسیه و چین و بلوک شرق روابط مهمی دارد. اما این غرب بود که راه همکاری در مورد سلاحهای متعارف با ایران را بست. آمریکا و غرب صدها میلیارد دلار پیشرفته ترین سلاهای متعارف را در اختیار عربستان و همسایگان ایران قرار می دهند اما تا ایران یک قرارداد با روسیه می بندد، جیغ و داد راه میاندازند.
برای اینکه ایران تهدید آمریکاست!
آمریکا، ایران، روسیه، چین، سوریه و لیبی و....را تهدید تلقی میکند. قرار نیست هر کشوری که آمریکا آن را تهدید تلقی کرد، بمیرد. آنها به حیات و فعالیتها ادامه خواهند داد.
اما ایران در مورد سلاحهای کشتار جمعی سه حرف با آمریکا و جهان غرب دارد.
حرف اول اینکه براساس معاهده ان پی تی آمریکا و قدرتهای جهانی موظف بوده اند که همه سلاحهای را نابود کنند. چهل سال است که آمریکا و قدرتهای جهانی با حفظ سلاحهای هسته ای خود، معاهده ان پی تی را نقض کرده اند. بیست هزار بمب هسته ای موجود آمریکا و روسیه نقض آشکار معاهده ان پی تی است.
حرف دوم اینکه آمریکا و قدرتهای جهانی مدعی مبارزه با سلاحهای هسته ای هستند اما در عمل هم روابط استراتژیک با اسراییل، پاکستان و هند دارند در حالیکه این کشورها ان پی تی را قبول ندارند ضمن اینکه بمب هسته ای هم ساخته اند.
حرف سوم ایران هم این است که شما بدترین تحریمها را علیه ایرانی اعمال کرده اید که هم عضو ان پی تی است و هم بمب هسته ای ندارد و هم برنامه ساخت بمب هسته ای ندارد.
اما آمریکا با پاکستان روابط استراتژیک ندارد!
بیشترین کمک های مالی آمریکا به پاکستان و اسراییل است.
اما ایران تجهیزات هسته ای از طریق عبدالقدیرخان از پاکستان مخفیانه وارد کرد!
وقتی غرب پانزده سال با حق مشروع ایران مقابله کرد، همه راههای قانونی و مشروع تامین تجهیزات و تکنولوژی صلح آمیز هسته ای را به روی ایران بست، در حقیقت ایران را مجبور کرد به هرطریق ممکن حق مشروع خود را کسب کند. اما اتهام برنامه ساخت بمب دروغ بود و بازرسیهای آژانس در طول 12 سال هم ثابت کرد که برنامه هسته ای ایران صلح آمیز بوده است. جمعبندی آژانس هم ملاک و معیار مقررات جهانی است با این وجود نمیدانم چرا دست از این اتهام دروغین برنمیدارند.
مجاهدین خلق مدعی هستند که ایران با همکاری کره شمالی دنبال بمب هسته ای است!
من واقعا متاسفم که منبع اطلاعات غربی ها، گروهک تروریستی منافقین است. گروهکی که قبل از انقلاب، آمریکاییها را کشتند و بعد از انقلاب هم هفده هزار ایرانی بیگناه را ترور کردند. رییس جمهور، نخست وزیر، رییس قوه قضاییه و دهها وزیر و نماینده مجلس را در ایران ترور کردند و درتجاوز صدام به ایران هم همراه متجاوز به خاک کشور خودشان تجاوز کردند. شما منبع تان چنین گروه تروریستی است که حتی تا دوسه سال قبل هم در لیست گروههای تروریستی دولت آمریکا بودند. استناد شما به ادعاهای گروهک تروریستی منافقین مثل این است که به ادعاهای داعش در مورد آمریکا و غرب استناد شود.
جدای از این سازمان، اخیرا سرویس اطلاعاتی آلمان هم اعلام کرده که ایران به طور غیرقانونی دنبال تجهیزات هسته ای است که کاربری نظامی دارند!
اگر سرویس اطلاعاتی آلمان مدرکی دارد که باید به آژانش یا دولت ایران ارائه دهد. سرویسها اطلاعاتی کشورها ادعاههای مختلف علیه یکدیگر دارند. سرویسهای اطلاعاتی ایران هم علیه آنها ادعاهای زیادی دارند. در بحث هسته ای، معاهده ان پی تی و نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی ملاک مقررات جهانی است نه نظرمنافقین یا یک سرویس اطلاعاتی. آژانس رسما تایید کرده که ایران به همه تعهداتش عمل کرده و برنامه هسته ای ایران هم صلح آمیز بوده است.
اما آزمایش موشک بالستیک ضد برجام است چون این ظرفیت را دارد که بعدا کلاهک هسته ای حمل کند. نیویورک تایمز هم از قول مخالفین برجام نوشت که اوباما روی توان موشکی به ایران باج داد. این حرف درست است؟
حرف شما در مورد ظرفیت مثل این است که بگویید فروش نفت خطرناک است چون ظرفیت این را دارد که ایران با پولش فلان کار را انجام دهد. ایران نه موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای دارد و نه بمب هسته ای. درست است که ایران قدرت موشکی دارد. منشاء قدرت موشکی ایران هم به دوران تجاوز صدام به خاک ایران برمیگردد. زمانی که قدرتهای جهانی به صدام موشک دادند و بر اثر اصابت صدها موشک به ایران، دهها هزار ایرانی کشته و مجروح شدند و ایران مجبور شد برای دفاع از خود به قدرت موشکی دست یابد. قدرت موشکی ایران هم قانونی و مشروع است وهم صرفا در محدوده سلاحهای متعارف. آمریکا و قدرتهای جهانی دهها میلیارد دلارسلاح موشکی و غیر موشکی به همسایه های ایران میفروشند، آنگاه میخواهند ایران را در دفاع از خود محدود کنند. بعد از انقلاب یک کشور عربی به خاک ایران تجاوز کرد و یک میلیون ایرانی شهید و مجروح شدند. تهران باید توان دفاعی کشور را تقویت کند تا واقعه تجاوز به ایران تکرار نشود.
کتاب شما در مورد موضوع هسته ای روابط ایران و آمریکا چه نکته ای دارد؟
کتاب هسته ای من که چهار سال قبل منتشر شد، نظرات ایران و غرب را در کنار هم گذاشته تا خواننده به واقعیات بحران هسته ای پی ببرد واقعیاتی که مردم آمریکا هیچگاه نشنیده اند تا بدانند که مسبب این بحران سیاستهای آمریکا بوده است. ضمن اینکه راه حل بحران هسته ای هم ارائه شده است. کتاب ایران و آمریکای من هم ثابت میکند که ایران همیشه و در همه دولتها اعم از دولت هاشمی یا خاتمی یا احمدی نژاد برای حل تخاصمات حسن نیت بخرج داده اما آمریکا نخواسته است. حتی در مورد دولت آقای احمدی نژاد هم نشان داده ام که ایشان تلاشها و حسن نیت های زیادی بخرج داد که طرف آمریکایی امتناع کرد. 
یک شنونده پرسید نظر مردم ایران در مورد آمریکا چیست؟
مردم ایران با مردم آمریکا دشمنی ندارند.دهها آمریکایی توریست سالیانه به ایران میروند و از میهمان نوازی ایرانیها متحیر میشوند. مشکل ایران با سیاستهای دولت آمریکاست. البته خیلی از مردم کشورهای عرب متحد آمریکا از مرم آمریکا متنفرند درحالیکه دولتهایشان متحد استراتژیک واشینگتن هستند. شما آمریکاییها هم دیدید که پانزده نفر از نوزده نفر حمله به برجهای دوقلوی نیویورک اهل سعودی بودند.
به نقل از سایت دیپلماسی ایرانی

هیچ نظری موجود نیست: