۱۴۰۲ آبان ۸, دوشنبه

 

والاس: اتحادیه اروپا دروغ می‌گوید و از نسل‌کشی اسرائیل حمایت می‌کند

«میک والاس» قانونگذار ایرلندی پارلمان اروپا اعلام کرد، اتحادیه اروپا در حال حمایت از نظام آپارتاید اسرائیل است و هیچ کاری برای حفاظت از کودکان غزه انجام نمی‎‌دهد.

والاس: اتحادیه اروپا دروغ می‌گوید و از نسل‌کشی اسرائیل حمایت می‌کند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در شرایطی که فشارهای افکار عمومی در جهان علیه جنگ غزه ادامه دارد، یک عضو پارلمان اروپا اتحادیه اروپا را به دلیل ادامه حمایت از جنایات جنگی و نسل کشی رژیم صهیونیستی محکوم کرد.

میک والاس که عضو ایرلندی پارلمان اروپا است، طی روزهای اخیر بارها از کشورهای غربی به ویژه آمریکا و اتحادیه اروپا به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه تاخته است.

والاس در تازه‌ترین اظهارات خود، طی دو پیام در شبکه «ایکس» (توئیتر سابق) اتحادیه اروپا را به دلیل بی توجهی به جان کودکان بی گناه و حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان‌ها محکوم کرد.

این قانونگذار پارلمان اروپا با بازنشر گزارش شبکه الجزیره درباره هفد قرار دادن بیمارستان‌ها در غزه نوشت: «چرا اتحادیه اروپا هیچ مشکلی با بمباران بیمارستان‌ها توسط نظام آپارتاید اسرائیل ندارد؟».

والاس ادامه داد: «آیا اتحادیه اروپا فکر می‌کند که این اقدام، اقدامی درست است؟ چرا اتحادیه اروپا دارد از جنایات جنگی اسرائیل علیه فلسطینیان حمایت می‌کند؟ آیا جان فلسطینیان اهمیتی ندارد؟»

وی اخیرا در صحن پارلمان اروپا در استراسبورگ مقر این نهاد قانونگذاری اتحادیه اروپا به بخشی از سند موسوم به «برنامه کاری» اتحادیه اروپا اشاره کرد که در آن ادعا شده که اتحادیه اروپا به دنبال حفاظت از صلح و غیرنظامیان است.

 

 

این عضو پارلمان اروپا به اظهارات جنجالی سال گذشته «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اشاره کرد که در آن او مدعی شده بود که اروپا شبیه به باغ است و دیگر نقاط جهان، جنگل است.

والاس خطاب به یکی از کمسیرهای اتحادیه اروپا گفت: «کمسیر! برنامه شما طوری وانمود می‌کند که انگار همه چیز در باغ اروپا، گل و بلبل است..شما می‌گویید که ما در کنار هم در کنار آزادی، رفاه و صلح در اروپا اقدامات قاطع انجام داده‌ایم».

قانونگذار ایرلندی اضافه کرد: «هیچ وقت در طول عمرم، من اروپا را اینقدر بی علاقه به صلح ندیده‌ام. ما یک جنگ را تقویت کرده و به (شعله‌های آن) دمیده‌ایم. ما همچنان از پیش بردن گفت‌و‌گو و دیپلماسی امتناع کرده‌ایم و این کار را به ضرر بسیاری از شهروندان اروپا کرده‌ایم که دارند 17 درصد افزایش بهای مواد غذایی و در برخی موارد افزایش 50 درصدی بهای انرژی را شاهد هستند».

وی ادامه داد: «شما می‌گویید که به دفاع و تقویت کردن حقوق بشر، حاکمیت قانون و چندجانبه گرایی موثر ادامه می‌دهید (اما) شما با اجازه دادن به ایالات متحده برای جدا کردن ما از چین دارید چندجانبه گرایی را می‌کشید».

والاس افزود: «شما می‌گویید که "ما به تلاش‌هایمان برای حفاظت از کودکان تحت تاثیر در درگیری‌های مسلحانه ادامه می‌دهیم". شما را به خدا، شما درباره  هزار نفر از کودکانی که در غزه توسط اسرائیلی‌ها کشته شدند، چه کار کرده‌اید؟ شما دارید از اسرائیلی‌ها حفاظت می‌کنید و شما دارید نظام آپارتاید آنها را تقویت می‌کنید؟».

صندوق بین‌المللی حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) با اشاره به بحران غزه تاکید کرد که وضعیت کودکان غزه وحشتناک و آمار کشته شدگان کودک فاجعه است.

سخنگوی این سازمانِ وابسته به سازمان ملل در مصاحبه با شبکه الجزیره، خواستار حفاظت از بیمارستان‌های غزه و ایجاد کریدورهای بشردوستانه امن شد.

بنابر آمارهای وزارت بهداشت فلسطین، شمار شهدای غزه در حملات رژیم صهیونیستی بیش از ۸ هزار نفر است که بسیاری از آنها زن و کودک هستند. طبق برخی آمارها، تا کنون بیش از ۳۰۰۰ کودک به شهادت رسیده‌اند.

میک والاس در یک پیام در شبکه ایکس (توئیتر سابق) در این باره نوشت: «"برنامه کاری" اتحادیه اروپا می‌گوید که "ما به تلاش‌هایمان برای حفاظت از کودکان تحت تاثیر از درگیری‌های مسلحانه ادامه خواهیم داد" اما این یک دروغ تمام عیار است و اتحادیه اروپا کودکان غزه را در برابر نسل کشی اسرائیل رها کرده است».

 

جنگ حماس و اسرائیل؛ پشتیبانی مردم کشورهای عرب از فلسطین و شکاف در رویکرد دولت‌های آنها

در تازه ترین واکنش به فاجعه ی غزه، عربستان سعودی بعد از چندین روز تعلل در قبال آن، سرانجام تصمیم گرفت با فراخواندن نشست کشورهای اسلامی و تعلیق مذاکرات عادی سازی روابط با اسرائیل همسویی خود را با انتظارت مردم جهان عرب نشان دهد.

عربستان سعودی در هفته‌های قبل از جنگ حماس و اسرائیل از پیشرفت در دیپلماسی تحت رهبری ایالات متحده برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل خبر داده بود. حتی تایمز اسرائیل ابتدای مهرماه به نقل از «یک مقام ارشد فلسطینی» نوشته بود عربستان خود را آماده کرده تا با کنار گذاشتن «طرح صلح عربی»، رابطه با اسرائیل را قبل از تشکیل کشور فلسطین، عادی کند. اما بعد از رویداد اخیر مجبور شد در سیاست خارجی خود در این عرصه تجدید نظر کند و حداقل تن به تعلیق سیاستی دهد که آغاز کرده بود.

یورو نیوز در گزارشی به همین موضوع تاثیر جنگ حماس و اسرائیل بر جهان عرب، شمشیر داموکلس مردم بر سر رهبران عرب و شکاف در رویکرد دولت‌ها و ملت‌ها به غزه پرداخته و نوشته است:

واکنش‌های جهانی متفاوت به خونریزی در اسرائیل و غزه، سبب شد تا بار دیگر وجود اختلافات عمیق بین کشورها نمایان‌تر شود، روندی که از زمان آغاز جنگ در اوکراین سرعت بیشتری پیدا کرده و کشورهای غربی را در صحنه جهانی به طور فزاینده‌‌ای منفک از سایرین قرار داده است.

در روز آغاز حملات بی‌سابقه حماس به اسرائیل، کشورهای غربی حمله این گروه شبه‌نظامی را با شدیدترین عبارات ممکن محکوم کردند و تاکید کردند که «هیچ امری نمی‌تواند تروریسم را توجیه ‌کند».

حمله کرملین به اوکراین و حمله حماس به اسرائیل، تناقضات سیاست بی‌طرفی سوئیس را هم تا حدودی آشکار می‌کند. این هفته، دولت سوئیس از طرح پیشنهادی برای تعیین حماس به عنوان یک سازمان تروریستی حمایت کرد و از سیاست عدم جانبداری خود، یک گام دیگرفاصله گرفت.

در حالی که برخی از کشورهای غیرغربی مانند آرژانتین و هند همبستگی خود را با اسرائیل نشان داده‌اند، بسیاری دیگر از جمله عربستان سعودی، مصر، مراکش و ترکیه و همچنین قدرت‌های جهانی همچون روسیه و چین صرفا خواستار کاهش تنش شده‌اند.

کشورهای ایران، الجزایر، سودان و تونس آشکارا حمایت خود را از سازمان اسلامگرای فلسطینی حماس که کنترل غزه را در دست دارد، اعلام کرده‌اند.

همچنین هزاران نفر در سراسر خاورمیانه از جمله در کشورهای عراق، اردن و بحرین روز جمعه و در حمایت از فلسطینی‌ها تظاهرات کردند.

دولت لیبی همیشه و به طور علنی از فلسطین حمایت کرده و اسرائیل را به رسمیت نشناخته است. چند ماه پیش، وزیر امور خارجه لیبی به دلیل دیدار با همتای اسرائیلی خود تعلیق شد. خبر این دیدار باعث ایجاد ناآرامی و در آن کشور شده بود.

همزمان و با گذشت بیش از یک سال و نیم از تهاجم روسیه علیه اوکراین، برخی از کشورهای خارج از حوزه نفوذ غرب از تسلیم شدن در برابر فشار متحدان اوکراین برای حمایت از کی‌یف خودداری می‌کنند.

حسنی عبیدی، مدیر «مرکز مطالعات و تحقیقات عربی و مدیترانه‌ای» مستقر در ژنو گفت: نقطه تلاقی این دو گرایش در مواجهه با روایت‌های کشورهایی است که اصطلاحا به آن‌ها «جنوب جهانی» گفته می‌شود.

آقای عبیدی در ادامه گفت که وقوع جنگ بین اسرائیل و حماس «شکافی را که از قبل‌ [بین کشورها] بر سر اوکراین قابل مشاهده بود را عمیق‌تر می کند.»

این کارشناس مسایل بین‌الملل توضیح داد که درگیری بین اسرائیل و حماس «وسعت این شکاف در اکثر کشورهای جنوب جهانی – و به ویژه در آفریقا و در جهان عرب و اسلام» را نشان می‌دهد.

این موضوع به ویژه برای آن دسته از کشورهای عربی که روابط خود را با اسرائیل عادی کرده‌اند و در عین حال همچنان حمایت بی دریغ خود از فلسطینی‌ها را اعلام می کنند، دشوار است.

«شمشیر داموکلس» یا همان اجل معلق

فرانسوا هایسبورگ از «موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک» در لندن معتقد است که «کشورهای عربی اکنون از نحوه واکنش مردم خودشان می‌ترسند.»

آنطور که برتران بدیع، استاد دانشگاه «سیانس-پو پاریس» می‌گوید، «ناشناخته اصلی» برای کشورهای عربی منطقه در حقیقت همان بسیج افکار عمومی در بحبوحه چنین احساسات و خشم شدید است.

آقای بدیع گفت: «برخی از دولت‌های عربی احساس می‌کنند که حمایت از فلسطین بسیار گران تمام خواهد شد، اما موضع مردم آنها با آرمان فلسطین ممزوج است».

او با یادآوری حضور گسترده پرچم‌های فلسطین در جریان خیزش‌های بهار عربی و همچنین در مسابقات جام جهانی، گفت: «این راهی است که مردم می‌توانند ناامیدی خود را در رژیم‌های مستبد، فاسد و ضعیف ابراز کنند».

این استاد دانشگاه گفت که دقیقا به همین علت است که برای کشورهایی همچون مراکش، اردن و مصر، بسیج افکار عمومی در حمایت از فلسطینی‌ها یا علیه اقدامات اسرائیل همچون یک «شمشیر داموکلس» یا همان اجل معلق واقعی است.

علیرغم عادی‌سازی روابط مراکش با اسرائیل در ازای اینکه آمریکا حاکمیت مراکش بر سرزمین مورد مناقشه صحرای غربی را به رسمیت بشناسد؛ شاهزاده «مولای هشام العلوی»، پسر عموی پادشاه مراکش حمایت خود را از فلسطینی‌ها در شبکه های اجتماعی اعلام کرد.

هزاران مراکشی در روزهای اخیر ضمن حمایت از فلسطینی‌ها، از دولت خود خواستند که به عادی سازی با اسرائیل پایان دهد.

فرانسوا هایسبورگ از «موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک» گفت که حمایت از اسرائیل همزمان «با آشکار شدن مقیاس تلفات انسانی و بحران گروگان‌گیری» رفته رفته تغییر می‌کند.

دلیل این امر این است که واکنش اسرائیل در غزه به یک «خشونت عظیم» برای برچیدن حماس و بوجود آمدن یک «معضل ژئوپلیتیکی» در مدیریت گروگان‌ها ایجاد خواهد کرد.

در مقایسه با جنگ در اوکراین، باید گفت که در درگیری بین اسرائیل و غزه، اتباع خارجی بیشتری در میان قربانیان هستند.

فریاد در حمایت از فلسطینیان

برتران بدیع گفت که آرمان فلسطین مدت هاست که صدای بلند اعتراض کشورهای غیرمتعهد بوده است.

بدیع این را هم باید اضافه کرد که تغییراتی به نفع میزان نفوذ کشورهای حوزه «جنوب جهانی» که به دنبال نظم جهانی متوازن هستند، نسبت به کشورهای غیرغربی که به دنبال «بازگرداندن فلسطین به بازی مذاکره هستند» صورت گرفته است.

لولا داسیلوا، رئیس جمهوری برزیل که هم اکنون ریاست شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد، روز چهارشنبه خواستار حمایت از کودکان فلسطینی و اسرائیلی گرفتار در جنگ شد.

دولت برزیل گفت که «مجموعه بمباران‌ها و حملات زمینی که امروز در اسرائیل از نوار غزه انجام شد را محکوم می‌کند و با خانواده قربانیان ابراز همدردی می‌کند و همبستگی خود را با مردم اسرائیل اعلام می‌کند». وزارت امور خارجه برزیل در بیانیه‌ای نوشت: «توسل به خشونت به‌ویژه علیه غیرنظامیان هیچ توجیهی ندارد. دولت برزیل از همه طرف‌ها می‌خواهد که حداکثر خویشتنداری را برای جلوگیری از تشدید اوضاع به کار گیرند.» برزیل همچنین «تعهد خود به راه‌حل دو دولتی… در مرزهای مورد توافق و بین‌المللی به رسمیت شناخته شده» تکرار کرده و دوباره تاکید کرد که «مدیریت صرف مناقشه جایگزین مناسبی برای حل و فصل مسئله اسرائیل و فلسطین و از سرگیری مجدد نیست. بلکه مذاکرات صلح ضروری است.»

وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی روز شنبه در بیانیه‌ای خواستار بازگشت اسرائیل به مرزهای شناخته‌شده بین‌المللی سال ۱۹۶۷ با شمول بیت‌المقدس شرقی به‌عنوان پایتخت و همچنین به رسمیت شناختن «حق بازگشت» فلسطینیان شد.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات غربی نوشت ترکیه تنها کشور عضو ناتو بود که از محکوم کردن حملات حماس به عنوان یک اقدام «تروریستی» خودداری کرد.

 

صدها هزار نفر در سراسر جهان در حمایت از فلسطین تظاهرات کردند
تظاهرات در حمایت از فلسطین در لندن – شنبه ۲۸ اکتبر

صدها هزار تظاهرکننده روز شنبه در شهرهای اروپا، خاورمیانه و آسیا با برگزاری تظاهرات های پرتعداد حمایت خود از فلسطینی ها را که مورد حملات گسترده ی هوایی و نیز زمینی اسرائیل قرار دارند نشان دادند.

در یکی از بزرگ‌ترین راهپیمایی‌ها، در لندن، جمعیت زیادی در مرکز شهر گردآمده و راهپیمایی کردند. راهپیمایان از دولت ریشی سوناک خواستند برای آتش بس اقدام کند. یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات به رویترز گفت: ابرقدرت‌ها در حال بازی هستند و به اندازه ی کافی تلاش نمی کنند، به همین دلیل است که ما اینجا هستیم: ما خواستار آتش‌بس هستیم، خواستار حقوق فلسطینی‌ها، حق موجودیت، زندگی، حقوق بشر و همه حقوق دیگر آن ها هستیم.» او افزود: “این خواست ها مربوط به حماس نیست، حفاظت از جان فلسطینیان است.” پلیس محدودیت‌هایی را در اطراف سفارت اسرائیل اعمال کرد. راهپیمایی روز شنبه عمدتاً مسالمت آمیز بود، اما پلیس اعلام کرد که ۹ نفر را دستگیر کرده است: دو نفر برای حمله به افسران و هفت نفر به دلیل نقض نظم عمومی. مقامات پلیس شرکت کنندگان را بین ۵۰۰۰۰ تا ۷۰۰۰۰ نفر تخمین زدند.

در مالزی، جمعیت زیادی از تظاهرکنندگان در مقابل سفارت آمریکا در کوالالامپور شعار سر دادند.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در یک راهپیمایی بزرگ در استانبول، خطاب به صدها هزار نفر از هوادارانش گفت که اسرائیل یک اشغالگر است. او موضع خود را در مورد حماس تکرار کرد. اردوغان این هفته به دلیل اینکه این گروه شبه نظامی را “جنگجویان آزادی” خواند، با انتقاد شدید اسرائیل مواجه شد.

مردم عراق در تظاهراتی در بغداد شرکت کردند.

معترضان فلسطینی در الخلیل در کرانه ی باختری رود اردن، روز شنبه خواستار تحریم جهانی محصولات اسرائیل شدند. آنها شعار می دادند: «در کشتار کودکان فلسطین سهیم نباشید».

در سایر نقاط اروپا، مردم از جمله در کپنهاگ، رم و استکهلم به خیابان آمدند.

برخی از شهرهای فرانسه از زمان آغاز جنگ، راهپیمایی ها را ممنوع کرده اند، با وجود ممنوعیت در پاریس، تجمعی برگزار شد. صدها نفر نیز در شهر جنوبی مارسی راهپیمایی کردند.

در ولینگتون، پایتخت نیوزیلند، هزاران نفر با در دست داشتن پرچم فلسطین و پلاکاردهایی با مضمون «فلسطین آزاد» به سمت پارلمان راهپیمایی کردند.

 


خیابان ها خواستار توقف «قتل عام» در غزه هستند

در رم، شنبه ۲۸ اکتبر، حدود ۲۰۰۰۰ نفر (به گفته پلیس) از سراسر ایتالیا در پشت بنری که خواستار “پایان اشغال” بودند راهپیمایی کردند . © REUTERS/Yara Nardi

در حالی که اسرائیل از روز جمعه ۲۷ اکتبر بمباران نوار غزه را تشدید کرده است، صدها هزار تظاهرکننده آخر هفته در شهرهای اروپا، خاورمیانه و آمریکای شمالی و آسیا گرد هم آمدند تا حمایت خود را از فلسطینیان نشان دهند.

در رم، شنبه ۲۸ اکتبر، حدود ۲۰۰۰۰ نفر (به گفته پلیس) از سراسر ایتالیا در پشت بنری که خواستار “پایان اشغال” بود راهپیمایی کردند . در آن سوی کره زمین، ۵۰۰۰۰ نفر (به گفته ی برگزارکنندگان) روز یکشنبه ۲۹ اکتبر در خیابان های سیدنی در اعتراض به حمایت دولت استرالیا از اسرائیل تظاهرات کردند.

تقریباً همزمان در کوالالامپور هزاران نفر در تجمعی مملو از پرچم های سیاه، سفید، سبز و قرمز در مقابل سفارت ایالات متحده گرد آمدند.

آتش بس فوری

بر اساس ویدئوهای مشاهده شده در شبکه های اجتماعی مختلف، در آتن، در مقابل نمایندگی دیپلماتیک اسرائیل چندین هزار تظاهرکننده روز یکشنبه ۲۹ اکتبر فریاد زدند: ” قتل عام را متوقف کنید”

مطالبات تظاهرکنندگان از کشوری به کشور دیگر متفاوت است، اما همه آنها مطالبات مشترکی هم دارند؛ محکومیت قاطعانه “محاصره غزه”، برقراری فوری آتش بس، محکوم کردن شدید وضعیت غیرانسانی تحمیل شده بر مردم غزه، انتقاد از حمایت غرب از اسرائیل. «مقصر اصلی کشتار غزه غرب است!» ده ها هزار نفر در راهپیمایی بزرگ ترکیه این را اعلام کردند.

در ایالات متحده، راهپیمایی های متعددی در آخر هفته برگزار شد که نشان دهنده مشارکت فزاینده در مخالفت با ادامه درگیری در غزه است. هزاران نفر روز شنبه در نیویورک، شیکاگو و واشنگتن راهپیمایی کردند، راهپیمایی هایی که اعضای جامعه یهودی آمریکا نیز در آن حضور داشتند.

نیویورک روی پل بروکلین © REUTERS/Caitlin Ochs

یکی از تظاهرکنندگان در نزدیکی کاخ سفید به الجزیره گفت: من به عنوان یک یهودی تأیید می کنم که این اسرائیل نماینده من نیست. بسیاری از ما با این سیاست ها و این نسل کشی موافق نیستیم . هزاران نفر نیز در لس آنجلس و همچنین سانفرانسیسکو تجمع کردند.

در بریتانیا، تظاهرات‌ در منچستر، بلفاست و گلاسکو برگزار شد، تصاویر هوایی در لندن از تجمع بزرگی حکایت می کرد. ده‌ها هزار نفر (به گفته پلیس حدود ۶۰۰۰۰ نفر) از دولت توسط ریشی سوناک درخواست آتش بس کردند.

در لندن، تقریبا ۶۰۰۰۰ نفر برای غزه راهپیمایی کردند

به گفته سازمان دهندگان، در فرانسه، ۴۰۰۰ نفر در مارسی تجمع کردند. ۲۶۰۰ نفر در استراسبورگ (رقم پلیس) گرد آمدند. تظاهرات همچنان در تولوز، مونپلیه، رن و لیون برگزار شد. در نیس و کلرمون فران تظاهرات ممنوع اعلام شد. در پاریس نیز علیرغم اعلام ممنوعیت تظاهرات، ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ شرکت کننده (شخصیت های مرجع) به فراخوانی بیش از ۳۵ انجمن برای  “آتش بس فوری و پایان محاصره” پاسخ دادند. ۱۳۵۹ نفر به دلیل شرکت در تظاهرات ممنوعه ۱۳۵ یورو جریمه شدند.

در پاریس، تظاهرات ممنوع شده بود، اما ۳ تا ۴۰۰۰ نفر به این فراخوان پاسخ دادند. © ابراهیم عزت / ANADOLU / خبرگزاری فرانسه

در این آخر هفته، تظاهراتی در حمایت از فلسطین از جمله در آلمان، نیوزلند، هند، اردن، آفریقای جنوبی، ایرلند، نروژ، عراق، سوئد، دانمارک، لبنان و کانادا نیز برگزار شد.

منبع: اومانیته

 

 

SOS غزه

شمار قربانیان در نوار غزه به ۸۳۰۶ نفر رسید

وزارت بهداشت در نوار غزه روز دوشنبه اعلام کرد شمار قربانیان حملات اسرائیل به این باریکه به «۸۳۰۶ نفر» رسیده است. مقام‌های حماس شمار مجروحان را «بیش از ۲۱ هزار نفر» اعلام می‌کنند. به گفته وزارت بهداشت حماس در نوار غزه ۳۴۵۷ نفر از قربانیان در این باریکه کودک بودند. 

ادامه حملات هوایی اسرائیل؛ قطعی اینترنت و خدمات ارتباطی در شمال غزه

نوار غزه، دوشنبه ۷ آبان، شاهد دور جدیدی از حملات هوایی، موشکی و زمینی ارتش اسرائیل است. در آخرین تحولات میدانی، حماس تأکید کرد که شب گذشته جنگجویان گردان‌های القسام با نیروهای ارتش اسرائیل که برای نفوذ به داخل غزه تلاش می‌کرد، به شدت درگیر شدند.
سازمان ملل درباره فروپاشی «نظم عمومی» در نوار غزه پس از غارت تعدادی از مراکز آن و کندی ورود کمک‌های بشردوستانه، هشدار داده است.
ارتش اسرائیل روز یکشنبه از افزایش تعداد نیروهای خود در داخل نوار غزه خبر داد.
خبرگزاری فلسطین بامداد امروز گزارش داد در حملات مجدد هوایی اسرائیل به مناطق مختلف نوار غزه به ویژه مناطق شمالی و مرکزی ده‌ها نفر که بیشتر آنها کودک بودند، کشته شدند.این آژانس می گوید در حمله اسرائیل که دو خانه در شمال نوار غزه را هدف قرار داد، ۲۳ نفر کشته شدند. در مرکز نوار غزه نیز جنگنده‌های اسرائیلی خانه‌ای را در منطقه الزوایده بمباران کردند که ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشت. این خبرگزاری همچنین گزارش داد که برج المهندسین در تل الحوا در جنوب غربی شهر غزه نیز بمباران شده است.
همزمان تلویزیون فلسطین اعلام کرد که اینترنت و خدمات ارتباطی در مناطقی از شمال نوار غزه به کلی قطع شده است. خدمات تلفن و اینترنت در ساعات اولیه بامداد یکشنبه پس از توقف تقریباً کامل از روز جمعه به تدریج به مناطق مختلف نوار غزه بازگشت.
یک مقام آمریکایی به «واشینگتن پست» گفت که اسرائیل تحت فشار آمریکا خدمات اینترنت و ارتباطات را در نوار غزه بازگرداند. این مقام آمریکایی گفت: «پس از قطع شدن ارتباطات در روز جمعه، ایالات متحده دولت اسرائیل را برای راه اندازی مجدد آن تحت فشار قرار داد».

درگیری‌های شدید زمینی

گردان‌ها القسام در بیانیه‌ای اعلام کردند که جنگنجویان این گروه نظامی در حال حاضر با مسلسل و سلاح های ضد زره با به شدت با نیروهای اشغالگر اسرائیلی که در حال نفوذ به شمال غرب غزه هستند، درگیر شده اند. گردان‌های القسام در بیانیه‌ پیشین تأکید کرده بود که جنگجویانش دو تانک از نیروهای متجاوز اسرائیلی به شمال غرب غزه هدف قرار گرفته و منهدم کردند. اعلام این درگیری‌ها توسط گردان های القسام ساعاتی پس از آن منتشر شد که ارتش اسرائیل روز یکشنبه از افزایش تعداد نیروهای خود در داخل نوار غزه خبر داد. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل در یک نشست تلویزیونی گفت: «در طول شب (شنبه و یکشنبه) ورود نیروهای (ارتش اسرائیل) به غزه را افزایش دادیم و آنها به نیروهای اسرائیلی درگیر با حماس پیوستند.» با ادامه درگیری‌ها درخواست‌ برای اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در نوار غزه که در معرض بمباران مداوم ارتش اسرائیل قرار دارند، همچنان در حال افزایش است.

«شمار کودکان کشته شده در غزه در سه هفته اخیر از شمار کودکان کشته شده در مناطق جنگی از سال ۲۰۱۹ پیشی گرفت»

صندوق نجات کودکان از کشته شدن «بیش از ۳۲۰۰ کودک در غزه توسط ارتش اسرائیل» خبر داد و خواستار آتش بس شد. این نهاد غیردولتی تاکید کرد که کودکان بیش از ۴۰ درصد از جان‌باختگان در غزه را تشکیل می‌دهند. 
صندوق نجات کودکان روز یکشنبه اعلام کرد که حدود هزار کودک دیگر در غزه ناپدید شده‌اند و گمان می‌رود زیر آوار مدفون باشند بنابراین تعداد کودکان کشته شده بسیار بیشتر است.  این گزارش تصریح کرد که تعداد کودکانی که در سه هفته گذشته در غزه کشته شده‌اند از تعداد کودکان کشته شده در مناطق جنگی جهان از سال ۲۰۱۹ فراتر رفته است. 
جیسون لی، مدیر صندوق نجات کودکان خواستار آتش بس شد و گفت: «مرگ حتی یک کودک هم زیاد است. آتش‌بس تنها راه تضمین امنیت کودکان است. جامعه بین المللی باید مردم را مقدم بر سیاست قرار دهند. هر روزی که صرف بحث و گفت‌وگو می‌شود کودکان بیشتری کشته و زخمی می‌شوند.»

اسرائیل روز یکشنبه به ۶۰۰ محل در غزه حمله کرد

نیروهای نظامی اسرائیل می‌گویند که روز یکشنبه به ۶۰۰ محل که مورد استفاده حماس بوده،‌ حمله کرده‌اند. این آمار در مقایسه با روز شنبه که ۴۵۰ مورد اعلام شده بود، افزایش حملات اسرائیل را نشان می‌دهد.

سازمان ملل: صدها بیمار در بیمارستان‌های غزه گرفتار شدند و نمی‌توان آنها را جابجا کرد

رئیس آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل در غزه (UNRWA) میگوید که صدها بیمار در بیمارستانهای شمال غزه گرفتار شدند و از نظر شرایط فیزیکی امکان جابجایی آنها به سمت جنوب نیست. تام وایت، رئیس این نهاد سازمان ملل اظهارات پزشکان و سایر موسسات امدادرسان را تکرار کرد که انتقال بیماران از بیمارستانهایی مانند بیمارستان القدس در شمال غزه غیرممکن است. در حالیکه حملات در اطراف بیمارستان ادامه دارد، اسرائیل دیروز به مسئولان بیمارستان گفته است که بیمارستان را تخلیه کنند. آقای وایت گفت: «بسیاری از مردم در شمال به دنبال پناهگاهی هستند. برخی به مدارس آژانس پناهندگان پناه آوردند. آنها به دنبال سرپناه در بیمارستانها هستند. من هفته گذشته در یکی از بیمارستان‌ها بودم و صدها بیماری آنجا بود که نمیتوان آنها را جابجا کرد.» او گفت که «نه فقط بیماران بلکه بسیاری از مردم هم امکان حمل و نقل و جابجایی ندارند. آنها وسیله ندارند.» این مقام سازمان ملل می‌گوید:‌ که مردم در غزه «بسیار گرسنه، بسیار تشنه و سخت وحشتزده هستند. او افزود که مردم با تکه‌های نان زندگی می‌کنند.»

هلال احمر فلسطینی‌ها می‌گوید حملات اسرائیل در نزدیکی بیمارستان القدس ادامه دارد

در ویدیویی که جمعیت هلال احمر فلسطینی‌ها در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده می‌توان مردم را دید که در بیرون بیمارستان القدس غزه تجمع کرده‌اند و همزمان صداهای مهیب انفجار در پس زمینه به گوش می‌رسد. هلال احمر فلسطینی‌ها می‌گوید: «اکنون، حملات هوایی اسرائیل در منطقه تل الحوا… جایی که بیمارستان القدس در آن قرار دارد ادامه دارد». به گفته مردم منطقه، اطراف این بیمارستان روز یکشنبه هدف حملات هوایی اسرائیل قرار گرفته است.

یک پزشک بیمارستان الشفا: بیش از ۵۵ هزار آواره در این بیمارستان هستند

پیش از این گزارش‌هایی از گلوله باران شدید در اطراف بیمارستان القدس در غزه منتشر شده بود. ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور تخلیه این بیمارستان را صادر کرد اما کادر پزشکی این بیمارستان می‌گویند انتقال صدها بیمار تحت درمان غیرممکن است. در همین حال نگرانی‌های زیادی در خصوص بیماران و کارکنان بیمارستان الشفا در غزه نیز وجود دارد و رئیس بخش جراحی آن وضعیت را «فاجعه بار» توصیف کرده است. دکتر مروان ابوسادا در پیامی صوتی که یکشنبه بعدازظهر برای بی‌بی‌سی ارسال کرده می‌گوید: «حدود ۵۵ هزار آواره اکنون “هر متر مربع” از بیمارستان الشفا را اشغال کرده‌اند.» ابوسادا گفت که این بیمارستان «مملو از آدم» شده است و بیماران در راهروها مستقر هستند. وی گفت که حدود ۱۰۰ بیمار در آخر هفته به بیمارستان‌های دیگر منتقل شدند، اما هنوز هم ما شاهد ورود بیماران و زخمی‌های بسیار بسیار بسیار زیادی هستیم و هر نیم ساعت تعداد زیادی مجروح را دریافت می‌کنیم. به گفته وی کمبود همه چیز، از داروهای بیهوشی گرفته تا مسکن و آنتی بیوتیک، وضعیت را «بسیار دشوار» کرده و «ما کاری بیشتر این نمی‌توانیم انجام دهیم». ارتش اسرائیل گفته است که پایگاه اصلی عملیات حماس در زیر بیمارستان الشفاء قرار دارد. اما حماس این ادعا را رد می‌کند و برخی از پزشکان شاغل در آنجا خواستار حفاظت از بیمارستان شده‌اند. خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه به نقل از ساکنان شهر غزه گزارش داد که جنگنده‌های اسرائیلی حملاتی را در شبانه روز در نزدیکی این بیمارستان انجام داده‌اند. روز شنبه نیز مردم منطقه به خبرنگار بی‌بی‌سی در غزه گفتند که جاده‌های مجاور این بیمارستان هدف حملات اسرائیل قرار گرفته است.

تلاش مجدد کشورهای عربی در شورای امنیت برای آتش‌بس در غزه

شورای امنیت، دوشنبه ۸ آبان خود را برای نشست اضطراری دیگری درباره غزه آماده می‌کند. به گزارش شبکه خبری «سی‌ان‌ان» آمریکا، جلسه شورای امنیت بنا به درخواست امارات متحده عربی برگزار می‌شود که خواستار تشکیل یک جلسه توجیهی و استماع گزارش و سخنان معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، هماهنگ‌کننده امداد اضطراری و یکی از مقامات آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) شده است. این شبکه به نقل از یک منبع که نام‌ آن را ذکر نکرد گفت که امارات به دنبال صدور قطعنامه‌ای الزام آور از دیگر اعضای شورای امنیت برای توقف درگیری و آتش‌بس بشردوستانه است. وزارت خارجه امارات در بیانیه‌ای عملیات زمینی اسرائیل در نوار غزه را محکوم کرده و ضمن اعلام نگرانی شدید از بحران انسانی در این منطقه، بر ضرورت برقراری آتش‌بس تاکید کرد. شورای امنیت سازمان ملل تاکنون دو بار در صدور قطعنامه‌ درباره غزه شکست خورده است. ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا پیش‌نویس قطعنامه روسیه برای توقف جنگ را لغو کردند و روسیه و چین با خنثی کردن پیش‌نویس قطعنامه آمریکایی برای آتش‌بس بشردوستانه پاسخ دادند. این در حالی است که در فاصله بین دو قطعنامه لغو شده، هزاران نفر در غزه جان خود را از دست داده و هزاران نفر دیگر مجروح شدند. شورای امنیت تنها عرصه سیاسی در بحران کنونی غزه نبود، بلکه مصر نیز یکشنبه بار دیگر اعلام کرد که به هیچ عنوان اجازه نخواهد داد که فلسطینی‌ها از نوار غزه به خاک مصر وارد شوند. عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر، یکشنبه در تماس تلفنی با جو بایدن بر موضع مصر که اجازه آواره کردن فلسطینی‌ها از نوار غزه تا خاک مصر را نخواهد داد، تاکید کرد. سخنگوی ریاست جمهوری مصر گفت که السیسی بر موضع قاطع مصر در رد سیاست‌های مجازات جمعی و آوارگی تاکید کرد و گفت مصر اجازه جابجایی فلسطینی‌ها از نوار غزه به خاک مصر را نداده و نخواهد داد.
کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر تاکید کرد که کشورش قصد یا برنامه‌ای برای اعزام نیروی نظامی به اسرائیل یا غزه ندارد. او در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که ایالات متحده تلاش‌های خود را برای جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه متمرکز کرده است. اما «سی‌ان‌ان» به نقل از مقامات آمریکایی روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای واکنش سریع تفنگداران دریایی آمریکا در حال حرکت به سمت شرق مدیترانه هستند. این دو مقام گفتند که یگان بیست و ششم تفنگداران دریایی در کشتی تهاجمی آبی خاکی «یو اس اس باتانا» در هفته‌های اخیر در دریای سرخ مستقر بود اما اواخر هفته گذشته حرکت به سمت کانال سوئز را آغاز کرد.
در اسرائیل، سخنگوی دفتر نتانیاهو به یک روزنامه محلی گفت که اسرائیل شدیدا درخواست آتش‌بس در نوار غزه را رد می‌کند. این روزنامه به نقل از این سخنگو گفت که رد آتش‌بس توسط اسرائیل به این دلیل است که این همان چیزی است که حماس می‌خواهد. او خاطرنشان کرد: «اسرائیل قصد ندارد برای همیشه در غزه بماند، اما فقط برای مدتی می‌مانیم تا حماس را از بین ببریم». او افزود: «می‌خواهیم واقعیت غزه را تغییر دهیم و به آنچه قبل از ۷ اکتبر بود باز نخواهیم گشت».

بایدن خواهان افزایش «فوری و چشمگیر» کمک‌های بشردوستانه به غزه شد

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه خواستار افزایش چشمگیر و فوری کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه شد. طبق بیانیه کاخ سفید، بایدن در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بر لزوم افزایش فوری و قابل توجه جریان کمک‌های بشردوستانه برای رفع نیازهای غیرنظامیان غزه تاکید کرد. وی در درخواست جداگانه‌ای از عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر این موضوع را مطرح کرد. 

فرانسه حملات شهرک‌نشینان اسرائیلی به فلسطینیان در کرانه باختری را محکوم کرد

وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای «خشونت غیرقابل قبول» را که شهرک‌نشینان اسرائیلی علیه فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی انجام می‌دهند محکوم کرد.  طبق این بیانیه رسانه‌ای، فرانسه حملات شهرک‌نشینان را که منجر به کشته شدن چندین غیرنظامی فلسطینی در روزهای اخیر در قصره و الساویه محکوم کرده است.  این نهاد افزود: «خشونت‌های شهرک‌نشینان علیه مردم فلسطین در حال افزایش است. این غیرقابل قبول است و باید متوقف شود.» وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطینی اعلام کرد که یک مرد فلسطینی روز شنبه توسط یک شهرک‌نشین اسرائیلی در روستای ساویه در نزدیکی نابلس کشته شد.  به گفته همین منبع، چهار فلسطینی در حمله شهرک‌نشینان مسلح اسرائیلی در روستای قصره در ۱۱ اکتبر کشته شدند.  بیش از ۱۰۰ فلسطینی در کرانه باختری در عملیات ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ در نوار غزه کشته شده‌اند که اغلب غیرنظامی بوده‌اند.