۱۴۰۲ آبان ۶, شنبه

 


آکسفام: اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی علیه غیرنظامیان غزه استفاده می کند

یک مرد فلسطینی در تظاهرات حمایت از مردم غزه در الخلیل، در کرانه باختری اشغالی توسط اسرائیل، تابلویی را در دست دارد که روی آن نوشته شده است “کشتن کودکان جنایت جنگی است”. عکس: موسی عیسی قواسما – رویترز

تعداد قربانیان از ۶۵۰۰ نفر گذشت

وزارت بهداشت غزه روز چهارشنبه اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته در مجموع ۷۵۶ فلسطینی از جمله ۳۴۴ کودک کشته شدند. این سازمان اعلام کرد که از ۷ اکتبر تاکنون حداقل ۶۵۴۶ فلسطینی از جمله ۲۷۰۴ کودک در اثر بمباران اسرائیل کشته شده اند.

موسسه خیریه آکسفام: اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی علیه غیرنظامیان غزه استفاده می کند

موسسه خیریه آکسفام گفته است اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی علیه غیرنظامین غزه استفاده می کند. بنابر اطلاعات این موسسه، از زمانی که اسرائیل محاصره نوار غزه را تشدید کرده، تنها ۲ درصد از مواد غذایی که به طور معمول تحویل این منطقه می شد، وارد غزه شده است. سالی ابی خلیل، مدیر منطقه خاورمیانه آکسفام گفت: «وضعیت وحشتناکی است – بشریت کجاست؟ میلیون ها غیرنظامی به طور دسته جمعی در معرض دید کامل جهان مجازات می شوند، استفاده از گرسنگی به عنوان یک سلاح جنگی هیچ توجیهی ندارد. رهبران جهان نمی توانند به نشستن و تماشا کردن ادامه دهند، آنها موظفند هم اکنون اقدام کنند. آکسفام از شورای امنیت سازمان ملل و کشورهای عضو سازمان ملل خواست که فوراً برای جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع اقدام کنند.

مخالفت آمریکا، آتش بس را غیرممکن کرده است

ایالات متحده آمریکا به عنوان هم‌پیمان و متحد نزدیک اسرائیل در جنگ غزه همچنان در برابر فراخوان‌های مکرر به آتش‌بس در شورای امنیت به ویژه نسبت به درخواست‌های متعدد روسیه در این خصوص مقاومت می‌کند. روسیه نیز در نشست تازه شورای امنیت اعلام کرد که از اقدام پیشنهادی ایالات متحده نزد شورا در خصوص جنگ غزه حمایت نمی‌کند و پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به جای آن ارائه کرده است. واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل طی سخنانی در این خصوص خطاب به اعضای شورای امنیت گفت: «تمام جهان از شورای امنیت انتظار دارد که به نفع برقراری یک آتش‌بس سریع و بدون قید و شرط موضع بگیرد.» وی افزود: «این دقیقاً همان چیزی است که در پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا وجود ندارد. بنابراین، ما هیچ نکته مثبتی در آن نمی بینیم و نمی توانیم از آن حمایت کنیم.»
به گزارش یورو نیوز، اکثر اعضای شورای امنیت سازمان ملل روز سه‌شنبه در نخستین نشست علنی این شورا برای بررسی جنگ جاری در غزه میان اسرائیل و حماس، خواستار آتش بس فوری برای تسهیل در کمک‌رسانی به غیرنظامیان فلسطینی شدند که از هفت اکتبر گذشته تاکنون زیر بمباران‌های مرگبار ارتش اسرائیل قرار دارند. پانزده عضو شورای امنیت که در آن پنج عضو دائم از جمله ایالات متحده و روسیه از حق وتو برخوردارند تاکنون بر سر قطعنامه‌ای که بتواند زمینه پایان یافتن خشونت‌های جاری در خاورمیانه را فراهم کند به توافق دست نیافته‌اند. ایالات متحده، سرسخت‌ترین متحد اسرائیل، هفته گذشته قطعنامه‌ای را وتو کرد که ۱۲ عضو دیگر شورا از آن حمایت کرده بودند. این قطعنامه که در آن بر لزوم توقف درگیری‌ها تاکید شده بود تنها به این دلیل که به اندازه کافی به حق اسرائیل در دفاع از خود در آن اشاره نشده بود مورد مخالفت ایالات متحده قرار گرفت. روسیه نیز پیش‌تر پیش‌نویس قطعنامه‌ای را با تاکید بر آتش‌بس بشردوستانه برای کمک‌رسانی به غزه به شورای امنیت پیشنهاد کرده بود که به دلیل مشابه رد شد.
اغلب افرادی که به نمایندگانی از نزدیک به ۹۰ کشور شامل ۳۰ وزیر امور خارجه و معاون وزیر، نام‌شان در فهرست سخنرانان نشست علنی روز سه‌شنبه شورای امنیت قرار داشت بار دیگر درخواست برای آتش‌بس فوری و توقف حمله به غیرنظامیان فلسطینی را در بحبوحه ویرانی‌های گسترده و افزایش چشمگیر تلفات در غزه تکرار کردند. سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر، یکی از آنها بود که نسبت به عدم حصول توافق در شورای امنیت طی دو تلاش گذشته برای تصویب قطعنامه‌ای به منظور تحقق آتش‌بس و در نهایت پایان دادن به جنگ جاری در غزه ابراز تاسف کرد. ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن نیز به نمایندگی از ۲۲ کشور عرب عضو سازمان ملل متحد، ضمن ابراز تاسف از ناکامی شورای امنیت در برقراری آتش‌بس فوری، اسرائیل را متهم کرد که غزه را با خاک یکسان کرده است. وی از دیپلمات‌های حاضر در نشست خواست تا قطعنامه‌ای را برای توقف جنگ، محکومیت کشتار غیرنظامیان از هر دو سو و نیز جلوگیری از رنج و گرسنگی و همچنین مجازات دسته جمعی فلسطینیان به تصویب برسانند.
واشنگتن اعلام کرده که طرفدار یک «وقفه بشردوستانه» است؛ توقفی کوتاه‌تر از آتش‌بس در درگیری‌ها که ماهیت رسمی چندانی ندارد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، از شورا خواست تا از قطعنامه جدیدی به رهبری ایالات متحده که «بازخوردهای اساسیِ» بحران در آن گنجانده شده، حمایت کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این پیش نویس از «حق ذاتی همه کشورها» برای دفاع از خود دفاع می کند و در عین حال خواستار احترام به قوانین بین‌المللی است. قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده از «وقفه بشردوستانه» در درگیری‌ها و نه از یک «آتش‌بس کامل» برای فراهم کردن امکان ارسال کمک‌ها حمایت می کند. وزیر خارجه آمریکا همچنین ضمن تاکید بر لزوم حمایت از غیرنظامیان فلسطینی، گفت: «اسرائیل باید تمام اقدامات احتیاطی ممکن را برای جلوگیری از آسیب رسیدن به غیرنظامیان انجام دهد، و وقفه‌های بشردوستانه نیز باید برای سرازیر شدن کمک‌ها در نظر گرفته شود. از سوی دیگر، روسیه ضمن تاکید بر عدم حمایت از پیش‌نویس قطعنامه آمریکا اعلام کرده که قطعنامه متقابل خود را ارائه کرده است؛ رای گیری در باره قطعنامه‌های پیشنهادی این دو عضو دائم شورای امنیت ممکن است اواخر این هفته انجام شود.

اسرائیل به نمایندگان سازمان ملل متحد ویزا نمی دهد

اسرائیل اعلام کردبه دلیل اظهارات آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، ویزای مارتین گریفیث، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل را رد کرده است. به گزارش رسانه های اسرائیلی گیلاد اردان سفیر اسرائیل در سازمان ملل در رادیو ارتش گفت: با توجه به اظهارات وی، ما از صدور ویزا برای نمایندگان سازمان ملل خودداری خواهیم کرد. ما قبلاً ویزای معاون دبیرکل در امور بشردوستانه مارتین گریفیث را رد کرده ایم. وقت آن رسیده است که به آنها درسی بدهیم.
گوترش روز گذشته گفت “حملات وحشتناک” حماس علیه اسرائیل در ۷ اکتبر نمی تواند “مجازات دسته جمعی مردم فلسطین” را توجیه کند، وی تاکید کرد “نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه” در غزه صورت می گیرد. گوترش گفته بود: «هیچ چیز نمی‌تواند کشتار، مجروح کردن و ربودن عمدی غیرنظامیان یا پرتاب موشک به اهداف غیرنظامی را توجیه کند. باید با همه گروگان ها رفتاری انسانی کرد و فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.». اسرائیل این گفته های دبیرکل سازمان ملل متحد را محکوم کرد. سفیر این کشور خواهان استعفای فوری او شد و وزیر خارجه اسرائیل ملاقات خود را با او لغو کرد.

درخواست‌های بین‌المللی برای توقف درگیری‌ها و ارسال کمک‌های بشردوستانه

حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه در حالی ادامه دارد که درخواست‌هایی بین‌المللی برای توقف درگیری‌ها در راستای تضمین امکان ارسال کمک‌های بشردوستانه به این باریکه مطرح شده است. دیپلمات‌های آمریکایی در سازمان ملل متحد درخواست توقف درگیری‌ها بین حماس و اسرائیل را مطرح کرده‌اند تا امکان ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه بیشتری به نوار غزه فراهم شود. با این حال واشنگتن درخواست آتش‌بس را با این استدلال که چنین چیزی به سود حماس است رد می‌کند. در مقابل دیپلمات‌های روسیه در سازمان ملل متحد از برقراری آتش‌بس بشردوستانه دفاع می‌کنند.  آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هفته گذشته خواستار برقراری «آتش‌بس فوری و بشردوستانه» شده بود. 

هشت نظامی سوری در حمله هوایی اسرائیل کشته و شماری زخمی شدند

رسانه‌های دولتی سوریه گزارش کردند که در حملات اسرائیل به مواضع نظامیان این کشور در جنوب استان درعا هشت سرباز سوری کشته و هفت تن دیگر زخمی شده‌اند. به گفته خبرگزاری دولتی سوریه – سانا – این حمله حوالی ساعت ۰۱:۴۵ بامداد روز چهارشنبه به وقت محلی رخ داد. ارتش اسرائیل حمله به اهدافی در سوریه را تأیید کرده و گفته است که در پاسخ به حمله راکتی از سوریه بوده است. بنا بر گزارش‌ها، هواپیماهای جنگنده اسرائیل زیرساخت‌های نظامی و مواضع خمپاره‌اندازها را هدف قرار داده‌اند.

حماس: در حملات هوایی اسرائیل دستکم۸۰ نفر کشته شدند

حماس از دستکم۸۰ کشته در حملات شب گذشته اسرائیل به غزه خبر داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیه مرکز رسانه‌ای حماس آمده که در پی حملات هوایی اسرائیل، «بیش از ۸۰ نفر» کشته و «صدها زخمی» شدند. از زمان حمله حماس به جنوب اسرائیل در هفتم اکتبر که به کشته شدن بیش از ۱۴۰۰ نفر منجر شد، ارتش اسرائیل به طور مستمر غزه را هدف حملات هوایی قرار داده است. مقام‌های درمانی در غزه می‌گویند تاکنون بیش از ۵۸۰۰ نفر کشته شده‌اند.

بیمارستان‌های غزه جز اورژانس، باقی بخش‌ها را تعطیل کرده‌اند

رشدی ابوالعوف خبرنگار بی‌بی‌سی در غزه می‌گوید بیمارستان‌های این منطقه به جز بخش اورژانس، بخش‌های دیگرشان را تعطیل کرده‌اند. او در گفتگو با رادیو بی‌بی‌سی گفت «از آنجا که بیمارستان‌ها می‌خواهند میزان سوختی را که مصرف می‌کنند به حداقل برسانند بیشتر بخش‌ها تعطیل‌اند.» او گفت اقدامات بیمارستانی تنها به درمان‌های اورژانسی و فوری برای نجات جان بیماران محدود شده است. رشدی ابوالعوف وضعیت را فاجعه‌بار خواند.

واشنگتن پست: ۲۴ سرباز آمریکایی در حملات به پایگاه‌ها در عراق و سوریه مجروح شده‌اند

روزنامه واشنگتن روز سه‌شنبه به نقل از مقام‌ها گزارش داد که حداقل ۲۴ سرباز آمریکایی در حملات یک هفته اخیر به پایگاه‌های این کشور در عراق و سوریه مجروح شده‌اند. واشنگتن پست نوشت: «دولت بایدن برای چند روز بدون ارائه جزئیات اذعان می‌کرد که همزمان با آماده شدن اسرائیل برای عملیات زمینی علیه حماس در نوار غزه، اعضای ارتش آمریکا در خاورمیانه در معرض خطر بالاتری قرار دارند.» «جدی ترین حادثه در حملات اخیر در روز ۱۸ اکتبر در پادگان تنف در جنوب شرقی سوریه روی داد، جایی که به گفته مقام‌های نظامی آمریکا – که نخواستند نامشان فاش شود – ۲۰ سرباز در حمله چند پهپاد به این پایگاه دچار ‘جراحات جزئی’ شدند.»

جنگنده‌های اف۱۶ آمریکایی در خاورمیانه مستقر شدند

همزمان با تشدید حملات گروه‌های نیابتی علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز سه‌شنبه گفت که جنگنده‌های اف ۱۶ این کشور در خارومیانه مستقر شده‌اند. فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اسکادران ۱۱۹ جنگنده‌های اف ۱۶ فالکون نیروهای هوایی ایالات متحده برای تقویت نیروی نظامی در منطقه و افزایش بازدارندگی در برابر تجاورگری‌های بیشتر در منطقه تحت مسئولیت سنتکام مستقر شدند. ژنرال اتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا همچنین گفت، گروه‌های شبه نظامی در هفت روز گذشته ۱۰ بار در عراق و سه بار در سوریه نیروهای آمریکا و اتئلاف بین‌المللی را مورد هدف قرار داده‌اند. سخنگوی پنتاگون تصریح کرد: «شاهد این هستیم که چشم‌انداز تشدید تنش‌ها علیه نیروهای آمریکا در سراسر منطقه در کوتاه مدت از سوی نیروهای نیابتی ایران و در نهایت ایران وجود دارد.»

هیچ نظری موجود نیست: