دیوان بینالمللی دادگستری به اسرائیل دستور داد تا گذرگاههای بیشتری برای کمک به نوار غزه باز کند
- اخبار روز
- خبر اول, خبرهای مهم
دیوان بینالمللی دادگستری روز پنجشنبه به اسرائیل دستور داد تا با اتخاذ تدابیری از جمله بازگشایی تعداد بیشتری از گذرگاههای زمینی امکان ارسال محمولههای کمکی بیشتری به نوار غزه را فراهم کند.
این دیوان در ارتباط با پروندهای که از سوی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل مطرح شده به اسرائیل دستور داده است تا دو اقدام موقت را در دستور کار خود قرار دهد. آفریقای جنوبی در این پرونده اسرائیل را به «نسلکشی» در جریان عملیات نظامی در نوار غزه متهم کرده است.
آفریقای جنوبی با اشاره به قحطی در نوار غزه از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته بود تا دستور اقدامهای موقتی بیشتری از جمله برقراری آتشبس را صادر کند. در مقابل اسرائیل از دیوان بینالمللی دادگستری خواسته بود تا دستور جدیدی صادر نکند.
در دستور دیوان بینالمللی دادگستری از اسرائیل خواسته شده تا با «اتخاذ همه تدابیر لازم و موثر» زمینه تامین مواد غذایی، آب آشامیدنی، سوخت و دارو برای ساکنان نواز غزه را فراهم کند.
دیوان بینالمللی دادگستری در دستور دیگری از اسرائیل خواسته است تا اطمینان حاصل کند که نظامیان این کشور اقدامی در راستای نقض حقوق فلسطینیها در نوار غزه انجام نمیدهند.
این نهاد قضایی بینالمللی وابسته به سازمان ملل از اسرائیل خواسته است تا یک ماه دیگر در مورد اجرای این دستورها گزارشی ارائه کند.
وزارت خارجه اسرائیل تاکنون از اظهارنظر در مورد دستورهای جدید دیوان بینالمللی دادگستری خودداری کرده است.
حملات هوایی اسرائیل در نوار غزه؛ هشدار نسبت به فروپاشی سیستم درمانی
حملات هوایی اسرائیل و نبردهای شدید در اطراف حداقل سه بیمارستان در نوار غزه ادامه دارد. پزشکان هشدار میدهند که سیستم مراقبتهای بهداشتی غزه در آستانه فروپاشی است.
ارتش اسرائیل میگوید «عملیات دقیقی» را علیه حماس انجام میدهد و اقداماتی را برای محافظت از بیماران و پزشکان در پیش گرفته است، اما نگرانی فزایندهای در مورد کسانی که در بیمارستان شفا در شهر غزه گیر افتادهاند، وجود دارد.
در خان یونس، هلال احمر فلسطینی میگوید هزاران نفری که در داخل بیمارستان ناصر محاصره شدهاند، در معرض خطر هستند.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به بیبیسی گفته است که اسرائیل مقصر اصلی وضعیت انسانی در غزه است، جایی که به گفته او، گرسنگی و قحطی «همزمان با ما که صحبت می کنیم در حال اتفاق افتادن است.»
فولکر تورک گفت اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر تعهداتی دارد و در حال ایجاد موانع برای ارسال کمک است.
او افزود: اگر اسرائیل واقعاً از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی استفاده کند، این یک جنایت است.
آقای تورک بار دیگر تناسب پاسخ اسرائیل به کشتار حماس در۷ اکتبر را زیر سوال برد. در حملات اسرائیل به غزه تا کنون بیش از ۳۲ هزار فلسطینی کشته شدند که اکثر آنها زن و کودک بودند.
کاهش تنشها با آمریکا
در همین حال تنشها بین اسرائیل و حامی اصلی آن، آمریکا کاهش یافته است.
اسرائیل از آمریکا خواسته است تاریخ جدیدی برای برگزاری یک نشست بلندپایه در مورد طرحهای نظامی برای شهر رفح در جنوب غزه تعیین کند.
پس از رای ممتنع آمریکا به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتشبس فوری در غزه، دولت اسرائیل سفر تمام مقامهای دولتی به واشنگتن را لغو کرد.
آمریکا پیشتر سه قطعنامه پیشنهادی برای آتشبس در غزه را وتو کرده بود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اولین بار موفق شد، شش ماه بعد از آغاز جنگ در غزه و کشته شدن بیش از ۳۰ هزار فلسطینی، قطعنامهای را برای آتشبس در غزه تصویب کند.
مقامهای آمریکا اخیرا صریحا در مورد طرح اسرائیل برای حمله به رفح، جایی که آوارگان فلسطینی در آن حضور دارند هشدار دادهاند.
اخیرا کامالا هریس، معاون رییسجمهوری آمریکا هشدار داد حمله اسرائیل به رفح «با تبعاتی برای این کشور» همراه خواهد بود.
بیشتر از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه برای فرار از حملات ارتش اسرائیل به رفح پناه بردهاند.
دولت آمریکا خواستار خودداری ارتش اسرائیل از حمله به رفح است اما بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، عملیات زمینی در این شهر را برای شکست حماس ضروری می داند.
آنروا: از ابتدای جنگ غزه تا کنون ۱۳۷۵۰ کودک کشته شدند
سازمان امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی «آنروا»، چهارشنبه ۸ فروردین اعلام کرد، صندوق کودکان سازمان ملل «یونیسف» کشتهشدن ۱۳۷۵۰ کودک در جنگ اسرائیل از ۷ اکتبر گذشته در نوار غزه را تایید کرده است.
آنروا در گزارشی اعلام کرد، یونیسف به کشتهشده حدود ۱۰ کودک چند ساعت پس از صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در شامگاه دوشنبه گذشته که خواستار آتشبس در غزه است، اشاره کرده است.
این آژانس سازمان ملل افزود، بهرغم صدور این تصمیم، نیروهای اسرائیلی به عملیات نظامی خود در نوار غزه، به ویژه محله «الرمال» در نزدیکی مجتمع پزشکی «الشفا»، مرکز خانیونس در جنوب غزه و در مجاورت بیمارستانهای «الامل» و «ناصر» در خانیونس ادامه دادند.
نتانیاهو: حماس بداند که اسرائیل دربرابر فشارهای بینالمللی، خم نخواهد شد
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در مورد افزایش فشارهای بینالمللی بر اسرائیل، میگوید که حماس باید بداند که این فشارها، موثر نخواهند بود و اسرائیل در برابر آنها خم نخواهد شد.
تازهترین نمونه از فشارهای بینالمللی بر اسرائیل که به هدف برقراری آتشبس فوری در غزه، روی دست گرفته شده است، تصویب قطعنامهای از سوی شورای امنیت سازمان ملل است.
خبرگزاری رویترز به نقل از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، نوشته است که لغو این سفر، پیامی بود به حماس تا به این فشارها، دلخوش نکند.
نتانیاهو با خطاب قرار دادن حماس، در این مورد گفته است که «بر این فشارها شرط نبند. قرار نیست که کار کنند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر