آنروا: اسرائیل جلوی هرگونه کمک رسانی به شمال غزه را گرفته است
- اخبار روز
- خبر اول
اسرائیل از کمک رسانی به شمال غزه جلوگیری می کند
آنروا، آژانس کمک رسانی سازمان ملل به فلسطینی ها، روز یکشنبه اعلام کرد اسرائیل مانع از هر گونه کمک به شمال غزه، جایی که خطر قحطی در آن بیشتر است، شده است.
فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس در X می گوید: «علیرغم فاجعه ای که در برابر چشمان ما در حال رخ دادن است، مقامات اسرائیل به سازمان ملل اطلاع دادند که دیگر اجازه ی ورود هیچ کاروان غذایی آنروا به شمال را نمی دهند. او افزود: این ظالمانه است و مانع از کمک های بشردوستانه در زمان قحطی که به طور عمدی به وجود آمده می شود.
اسرائیل به پرسش های خبرگزاری فرانسه در این مورد پاسخ نداده است.
ژولیت توما، سخنگوی آنروا، گفت که این تصمیم در دیدار با مقامات نظامی اسرائیل در روز یکشنبه اعلام و هیچ دلیلی برای برای آن ارایه نشده است.
غزه در نتیجه شش ماه جنگ با شرایط انسانی وخیمی مواجه است.
هفته گذشته یک ارزیابی امنیت غذایی که با حمایت سازمان ملل انجام شد، هشدار داد که قحطی احتمالا تا ماه مه شمال غزه را درگیر کند، مگر اینکه مداخله فوری انجام شود. توما گفت که آنروا از ۲۹ ژانویه قادر به تحویل غذا به شمال نبوده است.
وی گفت: تصمیم اخیر میخ دیگری بر تابوت تلاشها برای ارسال کمکهای ضروری به غزه ای هایی است که در جنگ صدمه دیده اند.
مارتین گریفیتس، رئیس دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل، روز یکشنبه گفت آنروا قلب تپنده فعالیت های بشردوستانه در غزه است.
وی افزود: «جلوگیری از ورود کاروانهای مواد غذایی به شمال، هزاران نفر را به قحطی نزدیکتر میکند و باید لغو شود.»
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، گفت که جلوگیری از ارسال کمکهای آنروا «نفی توانایی زنده ماندن از گرسنگان است».
پیشتر در روز یکشنبه، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار پایان دادن به “کابوس بی وقفه” ای شده بود که ۲.۴ میلیون نفر غزه در بدترین جنگ تاریخ این منطقه تحمل کرده اند.
سخنگوی آنروا گفت مقامات اسرائیل روز یکشنبه همچنین درخواست سازمان ملل برای اعزام تیمی به بیمارستان الشفاء در شمال غزه برای تخلیه ی مجروحان را رد کردند. در این بیمارستان یک هفته است که درگیری ادامه دارد.
به گفته وزارت بهداشت در قلمرو تحت کنترل حماس، ک اسرائیل برای از بین بردن حماس دست کم ۳۲۲۲۶ نفر را که بیشتر آنها زن و کودک بودند، کشته است.
اسرائیل: مذاکرات آتشبس موقت در غزه به بنبست رسید
سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل، دوشنبه ۶ فروردین اعلام کرد که مذاکرات آتشبس موقت در نوار غزه به بنبست رسیده است. به گفته این سازمان، بنبست مزبور ناشی از خواستههای حماس است که ادامه حضور نیروهای اسرائیلی طی برهه آتشبس در غزه را رد کرده است. یک مقام اسرائیلی نیز اعلام کرد که تل آویو در مذاکرات اخیر در دوحه، با امتیازدهیهای بزرگ موافقت کرد، در حالی که حماس موضع سرسختانه را در پیش گرفت.
سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل تاکید کرد که این کشور، حق وتوی لیست آزاد شدگان فلسطینی در ازای هر سرباز زن اسرائیلی را نخواهد داشت، بلکه با آزادی ۷ زندانی فلسطینی محکوم به حبس ابد به ازای هر سرباز زن، موافقت کرده است.
این تحولات در بحبوحه فشارهای علنی آمریکا بر تلآویو از طریق آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه برای پیشبرد مذاکرات و دستیابی به توافق ظرف چند روز آینده، رخ داده است.
ناظران از پیش بر این باور بودند که تحولات جاری، بیانگر درد زایمان قبل از تولد توافق است. به نظر آنها آغاز بحث در مورد جزئیات و اختلاف نظر در این خصوص، آنهم در حالی که احتمال امتیازدهی هر یک از طرفها برای دستیابی به توافق نهایی وجود دارد، به معنای شکست مذاکرات نیست.
با این حال حماس ظرف چند روز گذشته بارها تاکید کرده که هنوز هم فاصله زیادی میان مواضعش با مواضع طرف اسرائیلی در خصوص روند مبادله اسرا و آتشبس در نوار غزه وجود دارد.
موافقت اسرائیل با پیشنهاد آمریکا
یک مقام ارشد اسرائیلی یکشنبه اعلام کرد که کشورش با پیشنهاد توافق ارائه شده از سوی آمریکا، موافقت کرده است. سازمان رادیو – تلویزیون اسرائیل، یکشنبه به نقل از این مقام اسرائیلی افزود که اسرائیل اکنون منتظر پاسخ حماس است.
آمریکا شنبه گذشته در جریان مذاکرات دوحه، پیشنهادی را برای «ایجاد همگرایی» دیدگاهها در مورد شمار اسیران فلسطینی زندانی که اسرائیل باید به ازای هر گروگان آزاد شده توسط حماس در بازه آتشبس موقت جدید احتمالی در غزه، آزاد کند، ارائه کرد.
این پیشنهاد آزادی ۴۰ گروگان از مجموع ۱۳۰ گروگان نزد حماس و آتشبس به مدت ۶ هفته درغزه و همچنین کاستن از شروط اسرائیلی مربوط به بازگشت اهالی به شمال غزه را شامل میشود.
سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس، به «رویترز» تأکید کرد که این جنبش پیشتر پیشنهادی را در اوایل مارس جاری در مورد آزادی ۷۰۰ تا هزار زندانی فلسطینی در ازای آزادی گروگانهای زن، کم سن و سال، افراد مسن و بیمار ارائه کرده بود که اسرائیل آن را غیرواقعبینانه توصیف کرد.
ابوزهری همچنین اسرائیل را مسئول عدم دستیابی به توافق دانست زیرا تا این لحظه از پایبندی به پایان دادن به حمله نظامی، خروج نیروهای خود از نوار غزه و اجازه بازگشت آوارگان به خانههایشان در شمال غزه خودداری کرده است.
حماس بر لزوم بازگشت آوارگان و همچنین آتشبس دائمی تاکید دارد که از سوی طرف اسرائیلی رد شده است.
هشدار کامالا هریس به اسرائیل درباره تبعات حمله به رفح
کامالا هریس، معاون رییسجمهوری آمریکا میگوید حمله اسرائیل به رفح «با تبعاتی برای این کشور» همراه خواهد بود.
خانم هریس یکشنبه در مصاحبه با شبکه ایبیسی گفت آمریکا بارها به مقامهای اسرائیلی گوشزد کرده که عملیات زمینی در رفح «اشتباه» است.
بیشتر از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه برای فرار از حملات ارتش اسرائیل به رفح پناه بردهاند.
خانم هریس گفت: «بگذارید توضیح دهم. من نقشهها را مطالعه کردهام. آنها (ساکنان رفح) جایی برای رفتن ندارند.»
دولت آمریکا خواستار خودداری ارتش اسرائیل از حمله به رفح است اما بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، عملیات زمینی در این شهر را برای شکست حماس ضروری می داند.
به رغم تنش میان دو کشور برای سر عملیات زمینی در رفح، یواف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل یکشنبه راهی واشنگتن شد تا علاوه بر مذاکره بر سر جنگ علیه حماس خواستار دریافت تسلیحات بیشتر از آمریکا شود.
هشدار مکرون به نتانیاهو: هرگونه انتقال اجباری ساکنان رفح جنایت جنگی است
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه یکشنبه پنجم فروردین، با لحنی تند به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، مخالفت قاطع خود با حمله اسرائیل به رفح را اعلام کرد و هشدار داد «انتقال اجباری ساکنان رفح یک جنایت جنگی است.» مکرون طی تماسی تلفنی با نتانیاهو بار دیگر خواستار «آتشبس فوری و پایدار در نوار غزه» شد و «اعلان اخیر اسرائیل در مورد شهرکسازی را به شدت محکوم کرد». اسرائیل، روز جمعه از مصادره ۸۰۰ هکتار زمین در دره اردن در کرانه باختری با هدف ساخت شهرکهای جدید خبر داد.
مکرون در این تماس به نخست وزیر اسرائیل کفت پاریس پیشنویس قطعنامهای به شورای امنیت سازمان ملل که خواستار «آتشبس فوری و پایدار» است را ارائه خواهد کرد. این در حالی است که مسکو و پکن، پیش نویس قطعنامه مشابهی که واشینگتن روز جمعه ارائه کرده بود را وتو کردند. رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد که اسرائیل باید تمام گذرگاههای زمینی نوار غزه را بدون تاخیر و قید و شرط باز کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر