آمریکا از پروژۀ خط لولۀ گاز ایران – پاکستان حمایت نمیکند
- اخبار روز
- خبرهای کوتاه
ایالات متحدۀ آمریکا روز سهشنبه ۲۶ مارس (۷ فروردین)، ضمن اعلام عدم حمایت از ادامۀ پروژۀ خط لولۀ انتقال گاز میان ایران و پاکستان، دربارۀ تبعات تجارت با دولت تهران که خطر تحریمهای واشنگتن را در پی دارد، هشدار داد.
متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایالات متحدۀ آمریکا، در جریان یک نشست خبری به خبرنگاران گفت: «ما همواره تأکید کردهایم که تجارت با ایران خطر روبرو شدن با تحریمهای آمریکا را در پی دارد و به همه توصیه میکنیم که این موضوع را با دقت در نظر بگیرند».
سخنگوی وزارت امور خارجۀ آمریکا در ادامه افزود: «ما از ادامۀ پروژۀ خط لولۀ گاز ایران-پاکستان حمایت نمیکنیم». وی همچنین تصریح کرد که دونالد لو مقام ارشد وزارت خارجۀ آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی نیز هفتۀ گذشته بر این موضوع تأکید کرده است.
به گزارش ار. اف. ای دونالد لو اخیراَ گفته بود که وزارت امور خارجۀ آمریکا مراحل ساخت خط لوله گاز ایران-پاکستان را زیر نظر دارد اما پاکستان برای تجارت گاز با ایران درخواست معافیت از تحریمها را نکرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مصدق ملک وزیر نفت پاکستان، گفته است که اسلامآباد به دنبال معافیت از تحریمهای ایالات متحده آمریکا برای پروژۀ خط لوله گاز ایران-پاکستان است.
این در حالی است که پیش از این ممتاز زهرا بلوچ سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان، گفته بود که اسلامآباد نیازی به معافیت تحریمی آمریکا برای ساخت خط لولۀ انتقال گاز طبیعی از ایران ندارد.
بنا به نوشتۀ خبرگزاری رویترز، خط لولۀ گاز ایران-پاکستان که تحت عنوان «خط لولۀ صلح» نیز شناخته میشود، یک پروژۀ بلندمدت میان تهران و اسلامآباد است که این خط لوله، گاز طبیعی را از ایران به کشور همسایه پاکستان منتقل میکند اما چندین سال است که این پروژه با تأخیر و چالشهای تأمین مالی روبرو بوده است.
بر اساس این گزارش، دو کشور ایران و پاکستان در ماه اوت سال ۲٠۲۳، با امضای یک طرح تجاری پنج ساله، توافق کردند که سطح مناسبات تجاری دوجانبه خود را به ۵ میلیارد دلار برسانند.
وزارت نفت پاکستان اوایل اسفند سال گذشته با صدور بیانیهای دربارۀ تکمیل پروژه مشترک گازی با ایران اعلام کرد که کمیته انرژی در کابینه دولت پاکستان با طرح احداث خط لوله ۸۱ کیلومتری از بندر «گوادر» تا مرز مشترک این کشور با ایران موافقت کرده است.
ایران و پاکستان در سال ۲۰۰۹ قراردادی را برای احداث خط لوله امضا کردند که روزانه بین ۷۵۰ میلیون تا یک میلیارد فوت مکعب گاز را از میدان پارس جنوبی به پاکستان منتقل کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر