۱۴۰۲ آبان ۱۲, جمعه

 

کارشناسان سازمان ملل خواستار آتش‌بس برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه شدند

کارشناسان سازمان ملل خواستار آتش‌بس برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه شدند

کارشناسان سازمان ملل هشدار دادند که زمان برای جلوگیری از نسل‌کشی و فاجعه‌ی انسانی در غزه رو به اتمام است.
به گزارش زمانه؛ بنا به گزارشی که در وبسایت دفتر حقوق بشر سازمان ملل منتشر شده است، کارشناسان سازمان ملل پنجشنبه دوم نوامبر / ۱۱ آبان در بیانیه‌ای مشترک نوشتند: ما بر این باوریم که مردم فلسطین با خطر عظیم نسل‌کشی رویارو هستند. زمان برای اقدام همین حالاست. متحدان اسرائیل هم مسئول هستند و باید همین حالا برای متوقف کردن مسیر فاجعه‌بارش دست به اقدام بزنند.
پدرو اروچو آجودو، گزارشگر ویژه حقوق بشر درباره آب آشامیدنی سالم و پساب‌زدایی، مایکل فخری، گزارشگر ویژه حق غذا، تلالنگ موفوکنگ، گزارشگر ویژه حق همگان به بهره‌مندی از بالاترین استاندارد قابل دسترسی سلامت جسمی و روانی، پائولا گاویریا بیتانکور، گزارشگر ویژه حقوق بشر اشخاص آواره‌ی داخلی، ایرنه خان، گزارشگر ویژه ترویج و حفاظت از حق آزادی بیان و عقیده، فراچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین از ۱۹۶۷ به این سو، و بالاخره آشوینی کا. پ. گزارشگر ویژه درباره شکل‌های معاصر نژادپرستی، تبعیض نژادی، دگرستیزی و دیگر نارواداری‌های مربوطه امضاکنندگان این بیانیه هشدارآمیز هستند.
این گزارشگران ویژه درباره حمله‌های هوایی اسرائیل نیز چنین گفتند: حمله‌ی هوایی اسرائیل به مجتمعی مسکونی در اردوگاه جبالیا، نقض فاحش قانون بین‌الملل و جنایتی جنگی است. حمله به اردوگاهی که سرپناه غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان است، نقض کامل قواعد تناسب حمله و تمییز قایل شدن بین جنگجویان و غیرنظامیان است. آنها از تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای آتش‌بس و حفاظت از غیرنظامیان استقبال کردند اما گفتند زمان عمل کردن «همین حالاست». آنها همچنین هشدار دادند که «تمام نشانه‌ها حاکی از آن است که … وضعیت در غزه به یک نقطه عطف فاجعه‌بار رسیده» و از نیاز فوری و شدید ساکنان غزه به غذا و آب و دارو و سوخت و دیگر کالاهای اساسی خبر دادند. کارشناسان سازمان ملل نسبت به خطرهایی که وضعیت موجود در غزه برای سلامت عمومی ایجاد کرده، هشدار دادند. آنها از تلاش‌های دبیرکل سازمان ملل برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه حمایت کردند و همزمان خواهان آزادی فوری تمام غیرنظامیانی شدند که شبه‌نظامیان حماس پس از حمله به شهرک‌های اسرائیلی در هفتم اکتبر به اسارت گرفتند: همه‌ی طرفین باید به تعهدهای خودشان ذیل قوانین حقوق بشر و انسان‌دوستانه‌ی بین‌المللی عمل کنند. ما خواهان آتش‌بس انسان‌دوستانه هستیم که رسیدن کمک به کسانی را که بیش از همه به آن نیاز دارند، تضمین کند.
آنها نسبت به امنیت کارمندان سازمان ملل هم به شدت ابراز نگرانی کردند و از حمله به بیمارستان‌ها و مدرسه‌ها در غزه انتقاد کردند.
بنا به تخمین‌ها، ۱,۴ میلیون تن در غزه آواره شده‌اند. ۶۲۹ هزار تن از آنها در ۱۵۰ سرپناه متعلق به آژانس امدادرسانی سازمان ملل (UNRWA) حضور دارند. به گزارش UNRWA، در حمله‌های هوایی اسرائیل به غزه تاکنون ۷۰ کارمند سازمان ملل کشته شده‌اند. به گزارش مقام‌های بهداشتی غزه، تاکنون بیش از ۹ هزار و ۶۱ تن در این باریکه تحت محاصره در حمله‌های اسرائیل کشته شده‌اند که سه هزار و ۷۶۰ تن از آنها کودک بودند. به گزارش مقام‌های بهداشتی اسرائیل، تاکنون دست کم ۱۴۰۵ تن در اسرائیل کشته شده‌اند و بیش از ۲۰۰ اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند.

پیشنهاد وقفه ۱۲ ساعته عملیات نظامی برای ورود کمک‌ و سوخت به غزه

یک منبع فلسطینی آگاه از جزئیات مذاکرات متمرکز ساعات اخیر، در گفت‌وگو با «العالم‌ العربی» تأکید کرد که پیشنهادی برای وقفه عملیات نظامی در ساعات روز مطرح‌شده که طی آن، اسرائیل متعهد می‌شود حملات هوایی، زمینی و دریایی به اهداف فلسطینی را متوقف کند. طبق همین پیشنهاد، گروه‌های فلسطینی در غزه نیز متقابلا توقف جنگ را متعهد خواهند شد. این منبع جمعه ۱۲ آبان توضیح داد که بر اساس این پیشنهاد، وقفه نبرد در طول ساعات روز، در بازه ۱۲ ساعت از طلوع فجر آغاز شود و در ساعات مشخصی که پس از توافق بر سر جزئیات باقی‌مانده، اعلام خواهد شد، هنگام غروب پایان یابد. این منبع، با تاکید بر این که آمریکا، تل‌آویو را برای بحث در مورد شرایط اجرای وقفه بشردوستانه زیر فشار قرار داد، خاطرنشان کرد که گفت‌وگوها با میانجیگری قطر و مداخله طرف مصری، در جریان است. به گفته او، بحث بر سر وقفه نبرد از سوی دو طرف از شش صبح تا شش عصر در جریان است. در طول این بازه زمانی، حرکت از شمال دره غزه به جنوب آن مجاز است مشروط بر این که حرکت از جنوب دره غزه به شمال، به استثنای کامیون‌های آژانس امداد و کاریابی آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد «آنروا»، صلیب سرخ و هلال احمر، ممنوع باشد. همچنین گفت‌وگو در مورد آزادی ۸۰ اسیر دوتابعیتی و غیرنظامی نزد حماس به اضافه تحویل اجساد اسرائیلی‌های کشته‌شده در غزه و اقدام متقابل اسرائیل برای ازادسازی زنان و کودکانی که در اسارت دارد، مشروط بر همزمان نبودن این کار با آزادی گروگان‌های نزد حماس، ادامه دارد.
روزنامه «تایمز اسرائیل» پنج‌شنبه گزارش داد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در حال بررسی درخواست آمریکا برای وقفه کوتاه بشردوستانه عملیات نظامی است. این روزنامه به نقل از یک مقام اسرائیلی آورد که آتش‌بس چند ساعته، «امری ممکن» است.

وزارت بهداشت غزه: شمار کشته‌شدگان در غزه به ۹۰۲۵ نفر رسید

وزارت بهداشت غزه روز جمعه در آمار روزانه خود در خصوص تلفات در اراضی فلسطینی (از آغاز جنگ جاری) اعلام کرد شمار کشته‌ها در غزه به ۹ هزار و ۲۵ تن و در کرانه غربی به ۱۳۸ تن رسیده است. این داده‌ها همچنین حاکی است در ۴ هفته اخیر بیش از ۲۴ هزار تن در غزه و حدود ۲ هزار و یکصد نفر در کرانه غربی زخمی شدند. منابع خبری فلسطینی اعلام کردند ۷ تن در کرانه غربی شامگاه پنجشنبه و بامداد جمعه در عملیات ارتش اسرائیل جان باخته‌اند. براساس گزارش‌های منابع فلسطینی، ۴ نفر در شهرک جنین در بخش شمالی کرانه غربی، ۲ نفر در منطقه الفوار در نزدیکی شهر الخلیل و یک تن نیز در شهرک قلندیه در شمال بیت‌المقدس/اورشلیم کشته شدند.

وزیر خارجه آمریکا وارد اسرائیل شد

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، بار دیگر به اسرائیل سفر کرده است. از زمان آغاز بحران کنونی در غزه شماری از مقامات آمریکایی از جمله رئیس جمهور، وزیر خارجه و وزیر دفاع به منظور ابراز حمایت به اسرائیل سفر کرده‌اند. این دومین سفر وزیر خارجه آمریکا به اسبرائیل از زمان آغاز این درگیری است. انتظار می‌رود سفر آنتونی بلینکن تلاش برای به حداقل رساندن آسیب به غیرنظامیان در نوار غزه متمرکز باشد. بلینکن پیش از ترک آمریکا گفت به دنبال «اقدامات مشخص» اسرائیل خواهد بود تا اطمینان حاصل شود که آسیب به غیرنظامیان فلسطینی کاهش می یابد. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز خواستار «وقفه بشردوستانه» در درگیری شده است. وزیر خارجه آمریکا در این سفر از اردن هم دیدن خواهد کرد. این سفر در حالی آغاز شده که اسرائیل شامگاه پنجشنبه اعلام کرد ارتش آن شهر غزه را به طور کامل محاصره کرده و درگیر نبردهای رو در رو با شبه‌نطامیان حماس است.

چهار سرباز اسرائیلی دیگر در حمله زمینی به غزه کشته شدن

ارتش اسرائیل یونیستی از کشته شدن چهار سرباز دیگر خود در حمله زمینی به غزه خبر داده است. روزنامه هاآرتص گزارش داده که به این ترتیب، کل نظامیان کشته شده اسرائیلی در جنگ غزه به ۲۳ نفر رسیده است.

خلاصه خبرها تا بامداد جمعه

غزه، جمعه ۱۲ آبان برای بیست هشتمین روز متوالی شاهد بمباران و گلوله‌باران شدید ارتش اسرائیل از زمین و هوا و دریا بود که به افزایش شمار کشته‌شدگان در این منطقه منجر شد. به گزارش العربیه، از ساعات اولیه بامداد جمعه، اردوگاه «المغازی» و منطقه «النصر» در مرکز نوار غزه شاهد بمباران شدید اسرائیل بود و ساختمان‌های مسکونی در منطقه «تل الهوا» نیز مورد حملات هوایی قرار گرفت. مدیر بیمارستان الشفاء در غزه نیز اعلام کرد که به‌دلیل کاهش شدید سوخت، ژنراتور اصلی بیمارستان متوقف شد و برق برخی قسمت‌های بیمارستان نیز قطع شده است. این مسئول از جنگزدگان پناه‌گرفته در بیمارستان الشفاء و بیماران خواست در مصرف برق و آب حساسیت به خرج دهند و خواهان ارسال سوخت به بیمارستان‌های غزه توسط جامعه جهانی شد. ارتش اسرائیل همچنین بمباران اردوگاه «البریج» در غزه را از سر گرفت و همزمان اعلام کرد، چهار سرباز دیگر ارتش در جریان حمله زمینی به غزه کشته شدند که در مجموع شمار سربازان کشته‌شده ارتش اسرائیل به ۲۳ نفر افزایش یافت. گردان‌های القسام، شاخه نظامی گروه حماس هم اعلام کرد که ۴ سرباز اسرائیلی را در غرب بیت لاهیا کشته است.
وزارت بهداشت غزه از کشته‌شدن ۹۰۶۱ فلسطینی و زخمی‌شدن دست‌کم ۳۲ هزار نفر از آغاز حملات اسرائیل به این منطقه خبر داد. سازمان یونیسف هم اعلام کرد که در نتیجه بمباران و گلوله‌باران ارتش اسرائیل، غزه به گورستان کودکان تبدیل شده است.
ارتش اسرائیل شامگاه پنج‌شنبه از محاصره کامل شهر غزه، چند روز پس از حمله زمینی به این منطقه خبر داده است. گردان‌های القسام تهدید کرد که غزه به «قتلگاه تاریخی» اسرائیل تبدیل خواهد شد و سربازان اسرائیلی در «کیسه‌های سیاه» به خانه باز خواهند گشت.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، پنج‌شنبه اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده خواستار آتش‌بس انسانی «کوتاه‌مدت و موقت» میان اسرائیکمک‌های بشردوستانه یا خروج برخی افراد از غل و حماس شده است. کربی توضیح داد که این آتش‌بس برای انجام یک یا حداکثر دو هدف کاملا مشخص، مانند ارسال زه است.

هیچ نظری موجود نیست: