کارشناس مسائل فلسطین: رژیم صهیونیستی مقابل چشمان ملتهای منطقه خار شد
مهدی شکیبایی کارشناس مسائل فلسطین در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره به موضوع آتشبس در غزه، گفت: هنگامی که از آتش بس استفاده میکنیم یعنی بین دو ارتش کلاسیک هموزن و هم عرض، یک جنگی درگرفته است و حالا با پا در میانی طرفهای دیگر همچون سازمانهای بینالمللی یک آتشبس را اعلام کردند. در صورتی که ما چنین چیزی را در فلسطین مشاهده نمیکنیم و دو قدرت نابرابر مقابل هم هستند؛ یک ارتش کلاسیک دارای مجهزترین لجستیک نظامی و دیگری، یک گروه شبه نظامی محور مقاومت که ساختار نظامی به معنای یک ارتش کلاسیک ندارد.
به جای واژه آتشبس از واژه توقف جنایت استفاده کنیم
این کارشناس مسائل فلسطین، بیان کرد: خوب است که ما در ادبیاتسازی به جای واژه آتشبس از واژه توقف جنایت استفاده کنیم چرا که آنچه رخ داد، یک جنگ نبود بلکه یک جنایت بود. به همین دلیل، استفاده ما از واژه آتشبس بازی در زمین ادبیات صهیونیستهاست و اعتقاد دارم به جای واژه آتشبس باید از واژه توافق بر سر توقف جنایت استفاده کنیم.
شکیبایی عنوان کرد: رژیم صهیونیستی در طول بیش از ۴۵ روز گذشته از همه توانش در حوزههای اطلاعاتی، نظامی، استخباراتی و کمک از سازمانهای اطلاعاتی سایر کشورها استفاده کرد تا هدف معلوم خود که آزادسازی اسرا بود، محقق کند. اما، ۴۵ روز گذشت و آنها موفق نشدند که حتی یک سرنخ از یکی از اسرای خود پیدا کنند.
رژیم صهیونیستی مقابل چشمان ملتهای منطقه خار شد
وی ادامه داد: این فاجعه بزرگی بود چون همزمان رژیم صهیونیستی را مقابل چشمان ملتهای منطقه خار کرد و در داخل رژیم نیز، باعث شد فشارهای خانوادههای اسرای صهیونیستی، فشار بیشتری به مقامات صهیونیستی وارد کند و این فشار را به حدی برساند که رژیم مجبور میشود به پیشنهاداتی که از سوی میانجیگران این مسئله مطرح شد، تن در بدهد. در نهایت نیز، صهیونیستها مجبور به پذیرش آتشبس شدند.
این کارشناس مسائل فلسطین تاکید کرد: پذیرش آتشبس موضوعی بود که آمریکاییها از ۱۵ روز قبل به نتانیاهو و کابینه جنگی اسرائیل اعلام میکردند و به صهیونیستها میگفتند که « امکان این را ندارید در مدت زمانی که در اختیار شما قرار داده شده، بتوانید اهداف معلوم خود را محقق کنید، لذا؛ اجازه بدهید ما وارد یک فرآیند سیاسی شده و آنچه شما میخواهید را از طریق فرآیندهای سیاسی به دست بیاوریم» که بحث آزادسازی اسرای صهیونیستی نیز از این جمله است.
رژیم صهیونیستی مجبور به پذیرش خواستههای حماس شد
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی ۴۵ روز از همه توان نظامی خود استفاده کرد و بیش از ۱۴ هزار نفر از مردم غزه که بیش از نیمی از آن زنان و کودکان بودند را قتل عام کرد تا بتواند به هدف خود برسد که محقق نشد و در نهایت، مجبور به پذیرش خواستههای حماس شد.
شکیبایی، ضمن اشاره به تحولات غزه پس از عملیات طوفان الاقصی، تاکید کرد: امروز اگر مشاهده میکنیم که رژیم پذیرفته وارد مذاکره سیاسی شود و حتی توقف این درگیری را به مدت ۴ روز بپذیرد. دلیل اصلی این است که نتوانسته روی زمین و صحنه نبرد مابهازایی را نسبت به آن ضربهای که در اولین روز عملیات طوفان الاقصی دریافت کرد به دست بیاورد. این موضوع اتفاقا آغاز عقب نشینیهای متعدد رژیم در روزهای آینده خواهد بود.
وی افزود: البته همه تلاشها در این راستاست که آتشبس بیش از ۴ روز تمدید شود. اما، با توجه به کابینه افراطی فعلی رژیم صهیونیستی بقای آنها در ادامه جنگ است و ممکن است به طور مقطعی مجدداً حمله کرده و مجبور به مذاکره با طرف فلسطینی شود.
این کارشناس مسائل فلسطین ضمن تشریح اهداف آشکار رژیم صهیونیستی در نبرد با غزه، عنوان کرد: این رژیم از ابتدای دریافت ضربه در عملیات طوفان الاقصی و مواجهه با شوک ناشی از این عملیات، اولین نکتهای که اعلام کرد، این بود که میخواهد ساختار نظامی سازمان حماس را نابود کنم.
وی ادامه داد: آنها برای تحقق این کار در ابتدا با جنگندههای خود، بمباران غزه را آغاز و سپس وارد نوار غزه شدند. پس از ورود به نوار غزه، صحنهای که با آن مواجه شدند با آنچه که در ذهن خود تصور میکردند، بسیار متفاوت بود. لذا؛ بلافاصله هدف معلوم خود را با زیرکی تغییر داده و اعلام کردند که هدفشان از ورود به نوار غزه آزادی اسرای صهیونیستی است. اما، آنچه پس از ۴۵ روز شاهد هستیم این است که نه تنها نتوانست اسرای خود را آزاد کند بلکه بالاجبار وارد مذاکرات شدند.
شکیبایی با اشاره به سایر اهداف صهیونیستها درخصوص غزه، تاکید کرد: آنها در اوایل کار یک هدف بزرگ معلوم را اعلام کردند مبنی بر اینکه اداره غزه را از دست حماس بگیرند و به تشکیلات خودگردان یا یک سازمان بینالمللی و یا به کشورهای همچون مصر یا اردن بدهند. این یکی از اهدافی بود که پس از مواجهه با شوک عملیات طوفان الاقصی مطرح کردند.
صهیونیستها به اهداف اعلامی خود برای حمله به غزه دست نیافتند
وی افزود: صهیونیستها هنگام آغاز بمباران اعلام کردند که ما با هدف تغییر نحوه اداره نوار غزه به سوی این منطقه میآییم. اما، در کنار دو هدف معلوم خود که نابودی حماس و آزادی اسرا بود به هیچ یک از این اهداف اعلامی دست پیدا نکردند.
این کارشناس مسائل فلسطین، عنوان کرد: رژیم صهیونیستی دچار یک شکست بزرگ شده است؛ یک شکست از ناحیه طوفان الاقصی و یک شکست از ناحیه مقاومت ۴۵ روزه جنبشهای مقاومت فلسطینی در مقابل این رژیم. آنها دستاوردی غیر از کشتار مردم فلسطین نداشتهاند. البته این کشتار در خون و رگ رژیم است که از ابتدای تاسیس رژیم تاکنون جنایات متعددی مرتکب شدهاند.
رژیم صهیونیستی از ابتدای طوفان الاقصی تا به امروز سراسر شکست خورده است
وی ادامه داد: باید عنوان کنم این اقدامات آورده سیاسی یا نظامی در سطح نظامی یا در میدان تعریف نمیشود که صهیونیستها بخواهند از آن دستاویزی برای فشار به رقیب خود بسازد. به همین دلیل، رژیم صهیونیستی از ابتدای طوفان الاقصی تا به امروز که وادار میشود توافق آتش بس را بپذیرد، همواره سراسر شکست بوده است.
شکیبایی، با اشاره به حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: حضور بلافاصله و سراسیمه آمریکاییها در سرزمینهای اشغالی آن هم سه روز پس از عملیات طوفان الاقصی در چند بخش تعریف میشود. یک بخش به خاطر تعهدی است که آمریکا به امنیت اسرائیل دارد. اما، بخش دیگر از سوی بایدن انجام گرفت تا بتواند مقدمات سقوط نتانیاهو از اریکه قدرت را فراهم کند.
وی افزود: اکنون شاهد هستید که بهترین فرصت برای بایدن در دو سال اخیر که از زمانی که بر سر کار آمده، فراهم شده تا مشکل خود با نتانیاهو با مشکل مواجه شده را رفع کند. این یک فرصت ایده آل است در کنار فشارهایی که شنبهها معترضین به نتانیاهو تحصن و اعتراض میکردند و راهپیمایی انجام میدادند، می آورند یک قدرت دیگر به نام آمریکای دموکرات آمده که هرگز نبود با نتانیاهو مشارکتی در حوزههای سیاسی داشته باشد.
بعد آتش بس شاهد تغییراتی در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی خواهیم بود
کارشناس مسائل فلسطین، بیان کرد: بدون شک پس از آتش بس شاهد تغییرات سیاسی در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی خواهیم بود و سقوط کابینه تشکیلشده متزلزل اولین واکنش به عملیات طوفان الاقصی است. البته پس از آن اتفاقات عظیم دیگری رخ خواهد داد.
وی در پایان افزود: قطعاً اگر کابینه دیگری هم بر سر کار بیاید پیامدهای شکست عملیات طوفان الاقصی گریبانش را خواهد گرفت. ناپایداری سیاسی رژیم صهیونیستی که طی سه یا چهار سال اخیر با برگزاری چهار پنج انتخابات شاهد هستیم بدون شک حتی با وجود سقوط نتانیاهو ادامه خواهد یافت.
پایان پیام/
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر