سازمان ملل برای راه حل دو کشور
روز همبستگی فلسطین: کودکان کشته شده در کرانه باختری، تظاهرات و مطالبات
نوشته اینا سمبدنر
یونگه ولت
ترجمه مجله هفته
در روز بینالمللی همبستگی با مردم فلسطین، کشتار همچنان ادامه یافت: روز چهارشنبه، وزارت بهداشت در رامالله اعلام کرد که آدم سمر الغُل هشت ساله و بسیل سلیمان ابو الوفا ۱۵ ساله بر اثر شلیک نیروهای اشغالگر در شهر جنین کشته شدند. علاوه بر این، گزارش شده است که نیروهای اسرائیلی یک کمپین دستگیری را آغاز کرده و ساکنان محله دمج را با اسلحه به زور مجبور کردهاند که خانههای خود را ترک کنند. ارتش اسرائیل همچنین یک خانه را با یک پهپاد بمباران کرد و با بولدوزر زیرساختهایی مانند شبکههای آب، برق و فاضلاب را تخریب کرد.
در همین حال، در چندین شهر فلسطین و در مقر اتحادیه عرب در قاهره، تظاهرات و راهپیماییهایی به مناسبت روز بینالمللی همبستگی برگزار شد که به روز تصویب قطعنامه ۱۸۱ سازمان ملل در ۲۹ نوامبر ۱۹۴۷ مربوط میشود که فلسطین را به دو کشور عربی و یهودی تقسیم کرد. به گزارش خبرگزاری رسمی وفا، در کرانه باختری اشغالی، صدها نفر از فلسطینها در راهپیمایی در پایتخت رامالله شرکت کردند و از سازمان ملل خواستند که تصمیمات خود را در مورد فلسطین اجرا کند. در قاهره، سعید ابوعلی، نماینده دبیرکل اتحادیه عرب، یادآور شد که این روز بینالمللی «حمایت از مبارزه و همبستگی با مردم فلسطین را که تحت سیاست پاکسازی قومی و نسلکشی توسط مقامات اشغالگر اسرائیل قرار دارند، بیان میکند».
در همین حال، دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل روز چهارشنبه خواستار بازگشایی فوری سایر نقاط دسترسی برای کمکهای بشردوستانه به نوار غزه شد. در بیانیهای، رسمی که واردات کالاهایی مانند مواد غذایی، آب، کالاهای پزشکی و سوخت از طریق گذرگاه مرزی رفح بین غزه و مصر در طول آتشبس چند روزه افزایش یافته است. با این حال، این واردات «هنوز هم به هیچ وجه کافی نیست». گزارشها حاکی از آن است که ساکنان برای پخت و پز از درها و پنجرههای سوخته استفاده میکنند. تنها کمبود کالاهای اساسی به گفته غزه روزانه ۱٫۶ میلیون دلار به تولید کشاورزی آن آسیب میرساند.
در آستانه نشست شورای امنیت سازمان ملل که به درخواست چین به نمایندگی از کشورهای عربی برگزار شد، از دفتر دبیرکل سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش، خواسته شد که در درگیری اسرائیل و فلسطین به دنبال راهحل دو دولتی باشد که در آن اورشلیم به عنوان پایتخت هر دو کشور خدمت کند. تاتیانا والووا، مدیر کل دفتر سازمان ملل در ژنو، گفت: «وقت آن رسیده است که بر اساس قطعنامههای سازمان ملل و حقوق بینالملل، مصمم و غیرقابل بازگشت به یک راهحل دو دولتی کار کنیم».
نیروی مسلح حماس رادیکال اسلامی حاکم بر غزه روز چهارشنبه اعلام کرد که در جریان بمباران اسرائیلی ها از منطقه غزه، یک نوزاد ده ماهه به نام کیفر بیباس که به عنوان گروگان گرفته شده بود، کشته شده است.
القسام، شاخه نظامی گروه حماس، همچنین اعلام کرد که برادر چهار ساله و مادر این نوزاد نیز در حملات هوایی قبلی کشته شده اند.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که در حال بررسی گزارش های مربوط به کشته شدن گروگان ها است.
در مجموع، در ۷ اکتبر ۲۳۹ نفر از اسرائیل به غزه ربوده شدند.
نشریه میدل ایست آی (MEE) گزارش داد که پنج جسد نوزادان نارس در بیمارستان النصر در غزه پیدا شده است.
گزارشگران شبکه تلویزیونی اماراتی این بقایای پوسیده را در جریان جستجوی این مرکز درمانی ویران شده پیدا کردند.
نیروهای مسلح اسرائیل روز ۱۰ نوامبر از بیماران و کارکنان بیمارستان خواسته بودند که آن را ترک کنند.
نشریه میدل ایست آی نتوانسته است تصاویر منتشر شده توسط این شبکه تلویزیونی را به طور مستقل بررسی کند.
در حالی که مذاکرات برای تمدید آتش بس جاری که از جمعه گذشته برقرار شده است، تا زمان پایان انتشار این گزارش، به تمدید آن اشاره داشت، گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، در نیویورک، با یک آتش بس دائمی مخالفت کرد.
گیلاد اردان اسرائیلی در نیویورک گفت: «هر کسی که از آتش بس حمایت کند، به طور اساسی از ادامه حکومت تروریستی حماس در غزه حمایت می کند.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر