۱۴۰۲ اسفند ۱۲, شنبه

 

حماس: در نشست مسکو بر نقش «ساف» به عنوان نماینده قانونی فلسطینیان تاکید شد

جنبش «حماس» اعلام کرد که در نشست گروه‌های فلسطینی در پایتخت روسیه بر نقش سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) به عنوان «نماینده قانونی» فلسطینی‌ها تاکید شد.

به گزارش العربیه حماس جمعه یازدهم اسفند در بیانیه‌ای تاکید کرد که «روحیه حاکم بر نشست مثبت و سازنده بود.» بر اساس این بیانیه، گروه‌های فلسطینی بر ادامه نشست‌ها و دورهای آتی گفتگو برای رسیدن به یک وحدت ملی فراگیر که شامل همه نیروها و گروه‌های فلسطینی در داخل چارچوب سازمان آزادیبخش فلسطین، تنها نماینده قانونی مردم فلسطین، توافق کردند.

در نشست مسکو روز پنجشنبه که با حضور همه گروه‌های فلسطینی از جمله فتح و حماس برای بحث درباره تشکیل دولت تکنوکرات فراگیر، آغاز شد، تحولات نوار غزه نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این نشست تحت نظارت وزارت خارجه روسیه در حالی برگزار شد که مسکو تلاشی می‌کند در پرونده آشتی فلسطینیان که از زمان کنترل حماس بر نوار غزه در سال ۲۰۰۷ متوقف شده، تاثیر گذار باشد.

گفتنی است محمد اشتیه، نخست وزیر دولت خودگردان فلسطین در ابتدای هفته جاری استعفای کابینه خود را به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ارائه کرد.

قرار است کابینه دولت بعدی به نخست وزیری محمد مصطفی، وزیر پیشین اقتصاد، به صورت غیر حزبی و تکنوکرات تشکیل شود.

محمود عباس، رئیس‌تشکیلات خودگردان فلسطین چند روز پیش، در اظهاراتی که به عنوان توصیه‌هایی به نشست مسکو تعبیر شد، بر لزوم پایبندی به برنامه سیاسی سازمان آزادیبخش فلسطین و پایان دادن به شکاف ایجاد شده میان فلسطینی‌ها از زمان وقایع سال ۲۰۰۷ تاکید کرد.

او همچنین بر ضرورت پایبندی به دولت واحد و یک قانون سراسری و سلاح مشروع واحد، در کنار مقاومت مسالمت آمیز مردمی تاکید کرد.

لاوروف: گروه‌های فلسطینی توافق کردند که به سازمان آزادی‌بخش فلسطین احترام بگذارند

وزیر خارجه روسیه، جمعه ۱۱ اسفند گفت که گروه‌های فلسطینی درباره احترام گذاشتن به سازمان آزادی‌بخش فلسطین «ساف» توافق کردند.

سرگئی لاوروف همچنین به «العربیه» گفت که «ساف» نماینده قانونی مردم فلسطین بوده و هست.

لاوروف ادامه داد: «ما در حال ارتباط با همه کشورهای تأثیرگذار بر گروه‌های فلسطینی هستیم تا دیدگاه‌ها را متحد کنیم».

وزیر خارجه روسیه در این‌باره تصریح کرد که اسرائیل خواهان حفظ وضع موجود چنددستگی میان فلسطینی‌ها است که این باعث تشدید خشونت‌ها می‌شود.

تاکید بر ادامه ی مقاومت

خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز در گزارشی در این باره نوشت: گروه های فلسطینی در نشست مسکو بر مقاومت در برابر رژیم اسرائیل و خنثی کردن برنامه های اشغالگرانه این رژیم در نوار غزه، کرانه باختری و بیت المقدس تاکید کردند.

گروه های فلسطینی شرکت کننده در نشست مسکو با صدور بیانیه مشترک تاکید کردند که برای انجام فوری وظایف خود در قبال مردم فلسطین و اتحاد و هم‌افزایی قدرت خود برای تحقق آرزوهای مردم فلسطین توافق کردند.

این گروه ها در بیانیه ای که در ۹ بند صادر کردند، بر مقابله با تجاوزات اسرائیل و جنایت «نسل کشی» این رژیم جنایتکار علیه مردم فلسطین در نوار غزه، کرانه باختری و بیت المقدس که با حمایت، کمک و مشارکت آمریکا انجام می شود، تاکید داشتند.

این گروه ها بر مقاومت و ایستادگی در برابر اسرائیل و خنثی کردن تلاش های این رژیم برای کوچاندن فلسطینیان از سرزمین خود به ویژه در نوار غزه یا در کرانه باختری و بیت المقدس توافق و تاکید کردند که شهرک سازی و گسترش شهرک سازی بر اساس قطعنامه های شورای امنیت و مجمع عمومی ملل سازمان ملل متحد غیرقانونی است.

گروه های فلسطینی همچنین بر انجام تلاش های خود برای رفع محاصره وحشیانه نوار غزه و کرانه باختری و ارائه کمک های بشردوستانه، حیاتی و پزشکی بدون محدودیت و قید و شرط تاکید کردند.

آنها همچنین توافق کردند که ارتش اسرائیل را به عقب نشینی از نوار غزه و جلوگیری از تلاش برای تداوم اشغالگری یا سیطره بر هر قسمت از نوار غزه به بهانه ایجاد مناطق حائل و بقیه اراضی اشغالی مجبور کنند.

گروه های فلسطینی هرگونه تلاش برای جدا کردن نوار غزه از کرانه باختری از جمله بیت المقدس را به عنوان بخشی از تلاش برای سلب حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین و مخالفت با ایجاد کشور آزاد و مستقل فلسطین با حاکمیت کامل فلسطینیان بر تمام اراضی اشغالی فلسطین به پایتختی بیت المقدس دانستند و مخالفت خود را با این تلاش ها ابراز کردند.

آنها بر مواردی همچون حمایت و پشتیبانی از مقاومت قهرمانانه مردم مبارز فلسطین و اشتیاق خود به حمایت از مردم غزه و کرانه باختری به ویژه بیت المقدس، مقاومت دلیرانه آنها برای غلبه بر زخم ها و ویرانی های ناشی از تجاوز جنایتکارانه رژیم اسرائیل، بازسازی آنچه که توسط اشغالگران صهیونیست ویران شده است، حمایت از خانواده شهدا و مجروحان و همه کسانی که خانه و اموال و منابع درآمد خود را از دست داده اند، تاکید کردند.

تاکید بر حمایت همه جانبه از اسیران زن و مرد فلسطینی که در زندان های اسرائیل در معرض انواع شکنجه و ستم قرار دارند و در اولویت قرار دادن تمام تلاش خود برای آزادی آنان، از دیگر بندهای این بیانیه بود.

آنها همچنین بر حمایت آژانس بین المللی امداد و نقش حیاتی آن در تحت پوشش گرفتن آوارگان فلسطینی تا زمان بازگشت آنها و اجرای قطعنامه شماره ۱۹۴ سازمان ملل متحد، تاکید کردند.

در این بیانیه مشترک، گروه‌های فلسطینی از دولت آفریقای جنوبی به دلیل حمایت از مردم فلسطین و ایفای نقش در تشکیل پرونده در دیوان بین‌المللی دادگستری به منظور محاکمه اشغالگران اسرائیلی به خاطر جنایت نسل‌کشی آنها علیه مردم غزه قدردانی کردند.

گروه های فلسطینی توافق کردند که برای رسیدن به یک وحدت ملی فراگیر که همه نیروهای فلسطینی را شامل شود جلسات مذاکراتشان در دورهای آینده ادامه یابد.

نشست مذاکرات گروها و احزاب فلسطینی در چارچوب تلاش جدید برای دستیابی به پیشرفت در پرونده آشتی این گروه ها که از ۱۷ سال قبل تاکنون در حال تزلزل بوده است دیروز (پنجشنبه) به میزبانی روسیه در مسکو برگزار شد.

برای اولین بار پس از هفتم اکتبر در بحبوحه جنگ اسرائیل علیه ساکنان نوار غزه بود که گروه های فلسطینی با یکدیگر دیدار کردند.

هیچ نظری موجود نیست: