۱۴۰۳ فروردین ۱۳, دوشنبه

 

اسرائیل از مجتمع پزشکی «الشفا» در نوار غزه عقب نشینی کرد

وزارت بهداشت غزه، دوشنبه ۱۳ فروردین گزارش داد که ارتش اسرائیل از مجتمع پزشکی که شامل بیمارستان «الشفا» در نوار غزه است، عقب‌نشینی کرد.

این عقب‌نشینی چند روز پس از آغاز یک عملیات نظامی گسترده که به ویرانی کامل بیمارستان منتهی شد، صورت می‌گیرد.

این وزارتخانه گفت که ده‌ها جسد از داخل و اطراف مجتمع پزشکی بیرون آمده است.

با این حال، ارتش اسرائیل که عملیات خود در این مجتمع پزشکی را «دقیق» و با هدف قرار دادن شبه‌نظامیان حماس توصیف کرده است، هنوز هرگونه عقب‌نشینی از این منطقه را تأیید نکرده است.

شبکه تلویزیونی «الاقصی» اعلام کرد که پس از عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی، ده‌ها جسد در مجتمع پزشکی «الشفا» و اطراف آن پیدا شده است.

این تلویزیون گزارش داد که خودروهای اسرائیلی از مجاورت محوطه به سمت جنوب غربی شهر غزه عقب نشینی کردند.

تلویزیون الاقصی به نقل از منابع امنیتی افزود که خودروهای اسرائیلی حین عقب‌نشینی به‌شدت به سوی مناطق اطراف خود شلیک می‌کردند.

طبق گزارش این تلویزیون، کمیته‌های اورژانس این مجتمع به شهروندان هشدار داده‌اند که به دلیل حضور برخی تک تیراندازهای اسرائیلی در مجاورت این مجتمع، برای بررسی وضعیت بیمارستان عجله نکنند.

روزنامه «تایمز اسرائیل» روز دوشنبه گزارش داد که ارتش این کشور از کشته‌شدن یک افسر در نبردهای روز گذشته در جنوب نوار غزه خبر داد.

این روزنامه به نقل از منابع اسرائیلی افزود که تعداد کشته‌شدگان ارتش از آغاز عملیات زمینی در نوار غزه به ۲۵۶ افسر و سرباز رسیده است.

از سوی دیگر وزارت بهداشت فلسطین شامگاه یکشنبه اعلام کرد، در ادامه بمباران‌های اسرائیل در نوار غزه طی ۲۴ ساعت گذشته، حداقل ۷۷ فلسطینی کشته شدند.

درگیری‌ها در نوار غزه به ویژه در اطراف تعدادی از بیمارستان‌ها که اکثر آنها از خدمت خارج شده است، همچنان ادامه دارد.

ارتش اسرائیل، نیروهای حماس را به مخفی‌شدن در داخل و اطراف این اماکن پزشکی متهم می‌کند.

ارتش اسرائیل مدعی است که از آغاز عملیات خود در ۱۸ مارس، حدود ۲۰۰ تن از اعضای حماس را کشته و سلاح‌های زیادی را ضبط کرده است.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، ۱۰۰ بیمار و ۵۰ تن از کاردرهای بهداشتی همچنان در مجتمع پزشکی الشفا به سر می‌برند.

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل این سازمان در پستی اعلام کرد که از ۱۸ مارس ۲۱ بیمار در بیمارستان الشفا در شمال نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند.

وی افزود: «این بیمارستان که قبل از شروع جنگ بزرگترین بیمارستان در نوار غزه بود به ازای هر ۱۵ نفر فقط یک بطری آب داشت».

ده‌ها هزار نفر خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام شدند

ده‌ها هزار اسرائیلی روز یکشنبه ۳۱ مارس (۱۲ فروردین) در بزرگترین تظاهرات ضد دولتی از زمان آغاز جنگ در اورشلیم شرکت کردند و خواستار آتش‌بس و انتخابات زودهنگام شدند.

در حالی که جامعه اسرائیل پس از حمله حماس به طور گسترده‌ای متحد شده بود، تظاهراتی در این مقیاس می‌تواند نشان‌دهنده سرباز کردن مجدد اختلافات در این کشور بر سر نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو باشد.

نتانیاهو قول داده است که حماس را نابود کند و همه گروگان‌ها را به خانه بازگرداند، با این حال تاکنون علیرغم ضربات سنگین به حماس قادر به شکست کامل آن نشده و با بی‌نتیجه ماندن مذاکرات نیمی از گروگان‌ها هنوز در اختیار این گروه شبه‌نظامی باقی مانده‌اند.

معترضان بنیامین نتانیاهو را مسئول ناکامی ۷ اکتبر می‌دانند و می‌گویند که اختلافات عمیق سیاسی بر سر تلاش او در جهت بازنگری قوانین قضایی در سال گذشته، اسرائیل را قبل از حمله تضعیف کرد. برخی همچنین او را به آسیب رساندن به روابط با ایالات متحده، مهمترین متحد اسرائیل، متهم می‌کنند.

معترضان در تظاهرات روز گذشته در تل‌آویو نیز خواهان برگزاری انتخابات زودتر از موعد شدند. 

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اگر انتخابات امروز برگزار شود، بنیامین نتانیاهو و ائتلافش به مراتب از رقبای خود عقب‌تر قرار خواهند گرفت. با این حال نخست‌وزیر کنونی اسرائیل تا بهار ۲۰۲۶ یعنی حدود دو سال دیگر با انتخابات روبرو نخواهد شد، مگر اینکه ائتلاف حکومتی او زودتر از هم بپاشد.

در حال حاضر به نظر می‌رسد که این ائتلاف حکومتی علامتی از فروپاشی یا انشقاق عمیق نشان نداده است.

جمعیت تظاهرکنندگان روز یکشنبه تا بلوک‌های اطراف کنست یا ساختمان پارلمان کشیده شد و سازمان‌دهندگان قول دادند که اعتراضات را برای چند روز ادامه دهند.

در واکنش بنیامین نتانیاهو قبل از انجام عمل جراحی فتق در اواخر روز یکشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که درد خانواده‌ها را درک می‌کند. با این وجود وی اضافه کرد گفت که برگزاری انتخابات جدید، در حالی که به گفته او اسرائیل «در آستانه پیروزی» قرار دارد، این کشور را به مدت شش تا هشت ماه فلج می‌کند و مذاکرات مربوط به گروگان‌ها را متوقف می‌سازد.

در همین حال گروهی از خانواده‌های گروگان‌ها با برگزاری انتخابات زودهنگام مخالفت کرده‌اند.

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین در سخنرانی یکشنبه قول خود برای حمله زمینی به رفح، شهر جنوبی غزه که اکنون بیش از نیمی از جمعیت ۲.۳میلیونی فلسطینی را در خود جای داده، تکرار کرد. او گفت: «بدون رفتن به رفح، هیچ پیروزی‌ای وجود ندارد.»

همزمان روز یکشنبه گروهی از نیروهای ذخیره و افسران بازنشسته اسرائیلی در یک محله ارتدوکس نیز دست به تظاهرات زدند.

خدمت سربازی در اسرائیل برای اکثر مردان و زنان یهودی اجباری است، اما مردان افراطی ارتدوکس از سال ۱۹۴۸ و برای نسل‌ها معافیت‌هایی را دریافت کرده‌اند. دولت بنیامین نتانیاهو در ماه فوریه اعلام کرد که به دنبال راهی برای پایان دادن به این معافیت‌ها است تا بار دوران جنگ را به طور عادلانه‌تری در سراسر جامعه پخش کند.

اما این تصمیم با واکنش احزاب یهودی افراطی ارتدوکس مواجه شد و شکافی در ائتلاف ایجاد کرد.

بانک اسرائیل در گزارش سالانه خود در روز یکشنبه اعلام کرده اگر تعداد زیادی از مردان افراطی ارتدوکس به خدمت ارتش درنیایند، ممکن است این کشور خسارت اقتصادی قابل توجهی ببیند.

هیچ نظری موجود نیست: