۱۴۰۲ دی ۱, جمعه

 

روزگار سیاه مصر



رئیس جمهور السیسی دوباره انتخاب شد. تعداد زندانیان سیاسی بیش از هر زمان دیگری است.
اقدامات ریاضتی در راه است

توسط نورا برگر، قاهره

یونگه ولت

ترجمه مجله هفته

انتظار می رفت که عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۲ تا ۱۰ دسامبر پیروز شود و تا سال ۲۰۳۰ در قدرت باقی بماند. نتایج نهایی این انتخابات روز دوشنبه اعلام شد. بر اساس این نتایج، سیسی ۸۹.۶ درصد آرا را با مشارکت ۶۶.۸ درصدی به دست آورد.

رئیس جمهور فعلی در برابر سه نامزد تایید شده دیگر رقابت کرد که هیچ شانس واقعی برای پیروزی در برابر او نداشتند. پیش از انتخابات، ۱۳۲ کارمند و حامی کمپین انتخاباتی احمد طنطاوی بازداشت شدند. طنطاوی تنها نامزد واقعی مخالف تلقی می شد و اکنون به همراه ۲۱ کارمند دیگر به اتهام توزیع «ورقه های رأی غیرمجاز» متهم شده است.

چشم انداز وضعیت حقوق بشر، اما همچنین وضعیت اقتصادی اکثریت مردم، تاریک است. «بسیاری از مصری ها از زمان انتخابات جوک می گویند که پلیس اکنون به دنبال ۱۰ درصدی است که به سیسی رای ندادند»، به گفته یک روزنامه نگار در قاهره که می خواهد ناشناس بماند، به یولوست ولت. «مصری ها از شش سال آینده می ترسند.» او معتقد است که به ویژه برای کارگران و مردم در مناطق روستایی، که به اندازه قاهره شغل ندارند، شرایط دشوار خواهد بود. بر اساس آمار ملی، یک سوم جمعیت زیر خط فقر زندگی می کنند و طبق گزارش بانک جهانی، تا ۶۰ درصد از مردم تحت تأثیر فقر قرار دارند. به زودی اقدامات ریاضت کشی نئولیبرالی جدیدی در راه است، احتمالاً ارزش پول مصری کاهش می یابد و قیمت مواد غذایی به شدت افزایش می یابد.

به گفته دیده بان حقوق بشر (HRW)، سرکوب، فساد و سوء مدیریت در مصر ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. با توجه به این زمینه، دیده بان حقوق بشر تلاش های اتحادیه اروپا برای مذاکره در مورد «همکاری استراتژیک» با دولت مصر و همچنین وعده ۱۱۰ میلیون یورو برای مقابله با مهاجرت را انتقاد می کند. شرط این است که مصر اقداماتی را در چارچوب وام صندوق بین المللی پول (IMF) ژانویه ۲۰۲۳، چهارمین وام از سال ۲۰۱۶، اجرا کند.

از زمانی که عبدالفتاح سیسی، رئیس ستاد ارتش سابق و وزیر دفاع آن زمان، در سال ۲۰۱۳ با کودتایی علیه رئیس جمهور محمد مرسی و اخوان المسلمین به قدرت رسید، قدرت اقتصادی ارتش را افزایش داده و میلیاردها دلار را در پروژه های بزرگی مانند یک پایتخت اداری جدید سرمایه گذاری کرده است. یک پروژه سرمایه گذاری عظیم که تاکنون عمدتاً خالی از سکنه است. روزی قرار است نهادهای دولتی به آنجا نقل مکان کنند و به ویژه قیمت زمین ها افزایش یابد. به گفته مجله آنلاین مستقل ماد مصر، تحلیف سیسی به عنوان رئیس جمهور تا سال ۲۰۳۰ در آوریل ۲۰۲۴ برای اولین بار در پایتخت جدید برگزار خواهد شد.

برخی فعالان در مصر امروز می گویند که حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق که در سال ۲۰۱۱ توسط انقلاب سرنگون شد، یک مدافع حقوق بشر بود. به گفته جمال عاید، وکیل حقوق بشر مصری، شمار زندانیان سیاسی تحت سیسی حدود ۶۵ هزار نفر است که بیش از نیمی از کل زندانیان هستند. عاید گفت که از زمان انقلاب، مصر تعداد زندان های خود را بیش از دو برابر کرده است و ۵۰ زندان جدید ساخته شده است. خود عاید اجازه خروج از مصر را ندارد، دو بار مورد حمله فیزیکی قرار گرفته است و حساب های بانکی اش مسدود شده است. بسیاری از فعالان حقوق بشر در مصر از چنین سرکوب هایی رنج می برند. بازداشت های خودسرانه و محکومیت ها فضای ترس ایجاد می کنند.

پیش از انتخابات، سیسی با اجرای «گفتگوی ملی» می خواست سیگنال بازگشایی سیاسی دهد و زندانیان سیاسی را از زندان آزاد کند. در همان بازه زمانی، رژیم بیش از افرادی را که آزاد شده بودند، زندانی کرد. عاید گفت: «پیش از انقلاب، در مصر ۴۰ سازمان حقوق بشر وجود داشت که نیمی از آنها مستقل بودند. اکنون ۲۵۰ سازمان وجود دارد، اما کمتر از ۱۰ سازمان مستقل هستند.» دولت باهوش تر می شود و سرکوب را بهتر پنهان می کند، به گفته ناظران. با این حال، عاید همچنان خوش بین است و می گوید: «ما قیمت آزادی را می پردازیم. انقلاب اولین قدم بود، و پس از انقلاب های بزرگ، انقلاب های بزرگی نیز اتفاق می افتد. اما نسل جوان عصبانی است.»

هیچ نظری موجود نیست: