آیا لبنان با آمریکا و اسرائیل علیه غزه و حزب الله مشغول همکاری است؟
منتشر شده در کرادل
ترجمه میرفخرایی
هواپیماهای جاسوسی غربی در پروازهای بدون توقف لبنان
گزارش ها حاکی از آن است که کشورهای آمریکا و اتحادیه اروپا برای مقابله با حزب الله در صورت شعله ور شدن بیشتر در مرزهای جنوبی لبنان آماده می شوند.
روزنامه لبنانی الاخبار در تاریخ ۲۱ دسامبر گزارش داد که هواپیماهای جاسوسی خارجی از زمان آغاز جنگ غزه و اسرائیل در اکتبر، همچنان به طور غیرقانونی در حریم هوایی لبنان پرواز می کنند.
به دلیل شدت پروازها، در بیروت این ظن مطرح شده است که “این هواپیماها با تجهیزات مزاحمت، نظارت، ردیابی، جاسوسی و شنود بارگیری شده اند که به دشمن اسرائیلی در جنگش کمک می کنند”، به ویژه با توجه به تخریب مقادیر زیادی تجهیزات نظارتی اسرائیلی در مرز جنوبی توسط حزب الله.
در ادامه گزارش آمده است: “هیچ چیز نمی تواند تأیید شود […] مقامات امنیتی بار این هواپیماها را مخفی نگه می دارند و ادعا می کنند که لبنان تمام هواپیماهایی را که در فرودگاه بین المللی بیروت یا فرودگاه نظامی حمات فرود می آیند، بازرسی می کند.”
بر اساس داده های تحلیل شده توسط الاخبار، بین ۱۴ نوامبر و ۱۸ دسامبر سی و یک فروند هواپیمای نظامی خارجی وارد لبنان شدند. اکثر این هواپیماها در فرودگاه بین المللی بیروت فرود آمدند و متعلق به کشورهای عضو ناتو، از جمله ایالات متحده، بریتانیا و فنلاند بودند.
طبق گزارش الاخبار، هواپیماها می توانند سیگنال های خود را خاموش کنند تا شناسایی نشوند.
در گزارش آمده است: “هنگامی که هواپیمای نظامی آمریکایی CASA CN-235-300 فرود آمد، بلافاصله قبل از فرود، علامت GONZA را به برج کنترل فرودگاه بیروت ارسال کرد. بعداً هیچ گزارشی از پروازها و فرودها وجود نداشت.”
از جمله هواپیماهایی که در این ماه چندین بار در حریم هوایی لبنان مشاهده شدند، یک هواپیمای MQ9 جاسوسی آمریکایی نیز وجود دارد که می تواند با موشک نیز مسلح شود.
روزنامه الاخبار نوشت: “حرکت MQ9 سوالات زیادی را مطرح می کند.”
گزارش های محلی در ماه نوامبر نشان داد که از زمان آغاز جنگ غزه، هواپیماهای نظامی غربی حامل سلاح در فرودگاه بین المللی بیروت و باند فرود غیرفعال پایگاه هوایی حمات فرود آمده اند.
در این میان، هواپیماهای آمریکایی، بریتانیایی، فرانسوی و کانادایی وجود داشتند که برخی از آنها گزارش شده است که به طور مستقیم از اسرائیل وارد لبنان شده اند. این محموله ها به زعم برخی منابع، به بهانه افزایش امنیت سفارتخانه های غربی در پی تشدید خشونت در مرز جنوبی لبنان انجام شد.
نیروهای مسلح لبنان (LAF) ادعا کردند که این محموله ها “انتقال های عادی” کمک های نظامی هستند. با این حال، منابع الاخبار فاش کردند که مقصد این سلاح ها “نامشخص” است.
در گزارشی در تاریخ ۲۱ نوامبر، الاخبار توضیح داد که این محموله ها ممکن است برای مقابله با حزب الله مورد استفاده قرار گیرند، زیرا در صورت تشدید تنش در مرز، شبکه ارتباطی آن را قطع می کند.
حزب الله در همبستگی با مقاومت در غزه، همچنان به طور روزانه به پایگاه های اسرائیلی و سکوهای نفتی در دریای مدیترانه حمله می کند. در مقابل، نیروی هوایی اسرائیل به طور تصادفی به شهرهای و روستاهای جنوب لبنان حمله کرده است.
از زمانی که مقاومت لبنانی در تاریخ ۸ اکتبر عملیات خود را آغاز کرد، فشار غرب بر بیروت نیز افزایش یافته است.
نمایندگان کشورهای غربی، به ویژه فرانسه، بارها خواستار اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت در مرز جنوبی شده اند. این قطعنامه که پس از جنگ ۲۰۰۶ تدوین شد، خواستار عقب نشینی نیروهای حزب الله از مناطق جنوبی رود لیطانی است.
با این حال، حزب الله از پیروی از قطعنامه ۱۷۰۱ خودداری می کند تا زمانی که اسرائیل نیز خود آن را رعایت کند، زیرا تل آویو نیز در سال های پس از جنگ ۲۰۰۶ با نقض قطعنامه ۱۷۰۱ به طور مداوم وارد خاک لبنان شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر